Търся хидрохлоридна киселина

09.08.11
20:45

Някой знае ли откъде мога да намеря хидрохлоридна киселина? 20 години, 190 см, 93 кг, стаж - 3 години. Трябва ми, защото с Ефтим Илиев искаме да направим едни тествания дали усвоявам правилно манджата.

09.08.11
20:50

Солна киселина му се вика- като кажеш хидрохлоридна много хора няма да стоплят...

Предполагам, че във всяка аптека би имало? Хидрохлоридна киселина не намерих като добавка, но като солна киселина предполагам, че ще имам доста по-голям успех.

09.08.11
21:00

Ако можех да помогна конкретно щях да кажа, но това ми се наби на очи и споделих : ) Всъщност има магазини за реактиви, различни химични съединения, разтвори и тн... щях да си купувам йод на кристали веднъж, ама така и остана... може и да има в аптеките някакъв слаб разтвор. Успех в търсенето де.

KY

09.08.11
21:58

казано от GreyKnight на 09.08.11, 20:45:

Някой знае ли откъде мога да намеря хидрохлоридна киселина? 20 години, 190 см, 93 кг, стаж - 3 години. Трябва ми, защото с Ефтим Илиев искаме да направим едни тествания дали усвоявам правилно манджата.

Интересно ми е това 20 години, данни и стаж за какво си го написал? Ако си мислиш, че си компетентен и зрял за такъв тип експерименти - не си. Заради такива “гении” вече човек не може да си купи един реактив свободно. И май, че е за добре, като чета за какво става дума. Ако си завършил висше с биологическа насоченост (физиология) и работиш в лаборатория ще си правиш такива експерименти. Солната киселина (ЧЗА) е под контрол и без това и никой няма ви даде. Ти още не си наясно какво точно ти трябва, но знаеш какъв ще е експеримента. И ще ти помоля да ми споделяш ако някой е решил да ти протъргува някаква ниско процентна шльоковица за чистене на подцинковани тръби с етикет “Солна киселина”.
    И с тия “тестове” направо ще преоткриете физиологията из основи. Всичко което ви трябва да знаете е описано преди повече от 50 години по книгите за хранене. Четете бе хора!

Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 10.08.11 00:15.

Ти трябва да си от екстремално глупавите във форума... Хидрохлоридната киселина е най-активния стомашен сок, експерте. При дефицит или предозиране се получават определени симптоми. Идеята е да видим в какво състояние е моя стомах - дали храносмилам храната пълноценно и какви са стойностите на киселината, която самият аз отделям. Ако няма какво да кажеш - забий си главата в стената.

KY

09.08.11
23:31

казано от GreyKnight на 09.08.11, 22:04:

Ти трябва да си от екстремално глупавите във форума... Хидрохлоридната киселина е най-активния стомашен сок, експерте. При дефицит или предозиране се получават определени симптоми. Идеята е да видим в какво състояние е моя стомах - дали храносмилам храната пълноценно и какви са стойностите на киселината, която самият аз отделям. Ако няма какво да кажеш - забий си главата в стената.

Явно съм доста тъп, щом пиша в тази тема. Вземам си поука веднага. Самия ти въпрос е достатъчно красноречив колко си наясно.

Пак ли на Поликин работките прилагате? :)
Аз пия Solaray, HCL with Pepsin, 650 mg, 250 Capsules за $15.88
От всичките марки, това ми се видя най-изгодно. Пък и е обикновена добавка, производителя едва ли е толкова важен кой е.
Ще ми е интересно да споделиш после на колко капсулки почваш да усещаш паренето.

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 09.08.11 23:45.

09.08.11
23:46

А какви са симптомите,разкажи повече за този опит,който ще правиш?

казано от Тони1 на 09.08.11, 23:46:

А какви са симптомите,разкажи повече за този опит,който ще правиш?

http://www.charlespoliquin.com/ArticlesMultimedia/Articles/Article/27/Maximize_Your_Progress_with_Hydrochloric_Acid.aspx

Фрийлансъра бе достатъчно лаконичен с този линк - там пише всичко

DE

10.08.11
00:48

Вие от ден на ден психясвате обаче.Солна киселина каза :D и от къде ще я намериш,че и от къде ще разбереш до колко да я разредиш,че да го докараш като в стомаха.Вземи почети малко биохимия,че като ви гледам утре сигурно и изкуствени удължители на миофибрили ще търсите.Г-н Йолов изобщо не се опитвайте да давате съвети на такива безумци просто не си струва :)

Ама тук се говори за хранителна добавка, бе момчета ... Не за съединение в свободна форма...боже мили.

Оправих се. Модератор може да изтрие темата

10.08.11
13:37

Интересна статия наистина,
@freelancer на колко милиграма усещаш парене,имаш ли вече впечатление от киселината(страничните ефекти,които доста хора имат),
Полякин препоръчва да се стига до 7 капсули по 200мг,което е 1400мг а в соларей едната доза е само 650мг,мисля че на по-малки дози със всяко хранене плюс храносмилателни ензими може и да има ефект.

10.08.11
19:01

Бая глупости има в тази статия.

11.08.11
11:39

С две думи няма смисъл от експерименти?

11.08.11
16:16

казано от Тони1 на 11.08.11, 11:39:

С две думи няма смисъл от експерименти?

А, не. Винаги има смисъл от експерименти - гастроентерологията трябва да се развива. Но ако обясниш вижданията на Поликин на такъв специалист (гастроентеролог) най-вероятно би се разсмял. Когато замерват стомашната киселина обикновено първо се въвежда калции венозно за да стимулират процеса, после с назо-гастрална сонда изсмукват съдържанието на стомаха и мерят киселинност и други променливи; но има и по-нови методи (за които и аз и Поликин не знаем нищо).

Поликин освен това твърди, че като няма достатъчно солна киселина, белтъчините отиват направо в червата където започват да гният, но всъщност повечето белтъчини се смилат в тънкото черво чрез ензими отделяни от панкреаса в резултат на стимулацията от въпросната киселина, но тези ензими изискват алкална среда (не киселинна) за да функционират. Въобще Поликин доста ги е объркал, вкл. как се метаболизирали мазнините - в статията си пише “...Fat digestion is also dependent on the acid’s influence on the pancreas to secrete lipase and the gall bladder to secrete bile.” Просто чувам учителката ми по биология как се смее. Нито липазата, нито жлъчката, доколкото си спомням, се стимулират от киселини; те се стимулират от присъствието на мазнини в дванадесетопрсътника чрез холецистокинин (ССК). Това дето си го мисли Поликин ако беше вярно, просто блокираш стомашната киселина и ядеш колкото си искаш и нищо няма да се усвоява.

Друг въпрос е че приемането на медикаменти, които подтискат отделянето на стомашна киселина е опасно - нарушава се бактериалния баланс в червата, в резултат на което имунната система отслабва. Честата употреба на антиациди води и до лигавична атрофия и др.

KY

11.08.11
17:30

казано от Тони1 на 10.08.11, 13:37:

Интересна статия наистина,
@freelancer на колко милиграма усещаш парене,имаш ли вече впечатление от киселината(страничните ефекти,които доста хора имат),
Полякин препоръчва да се стига до 7 капсули по 200мг,което е 1400мг а в соларей едната доза е само 650мг,мисля че на по-малки дози със всяко хранене плюс храносмилателни ензими може и да има ефект.

Явно ще се затвърдя като един от най-тъпите във форума с включването си, но като гледам накъде замина темата не искам да си представям какво може да роди главата на някои експериментатори.

Лични мнения не ангажиращи никой с достоверността им:

1. В повечето случаи неусвояването на храната се дължи на неправилното и балансиране като количество и качество.
  2. Подражавайки на популярни културисти в храненето, не трябва да се забравя, че те употребяват и много забранени вещества носещи съответните рискове. Решението за това е единствено тяхно.
  3. Минаването на високо белтъчно хранене трябва да е постепенен процес, позволяващ на системите в организма да се адаптират към “неспецифичните” условия.
  4. В повечето случаи едва ли става дума за проблеми с киселинността, а по скоро за недостиг на храносмилателни ензими. Това е типично при повече от 4-5 предимно белтъчни хранения. 
  5. Ако действително проблема е киселинността, то това трябва да се установи от съответния специалист и назначи също от НЕГО съответното лечение.
  6. Наличието на проблеми с усвояването на храната, след като са изчерпани всички средства с цел оптимизирането и, се консултира само и единствено с гастро-ентеролог. Форумите за фитнес и културизъм не са мястото да се решават такива проблеми, независимо от “логичните” и “компетентните” мнения на някой.
  7. След като гастро-ентеролога извърши съответните изследвания и прецени, че има някакъв проблем, назначава терапия.
  8. Третираният човек се подлага на терапията, контролирана по времетраене и дозировки на предписаните средства за лечение едиствено от гастро-ентеролога.
  9. Приема на киселина директно, защото така беше формулирана темата, дори и разредена, единствено може да “изгори” част храносмилателната система далеч преди да стигне стомаха.
  10. Да в стомаха наистина има солна киселина, но тя само подсигурява определено рН, необходимо за оптималното действие на пепсина.
  11. Интересно ако имаше повишена киселинност, дали някой няма да вземе да я регулира с основа? Просто не знам къде се простира човешката простотия!
  12. В посочената статия на въпросния Полякин става дума за приема на БЕТАИН ХИДРОХЛОРИД, но статията така е замотана, че човек губи смисъла на много места.
  13. Фармацевтичната промишленост има за цел единствено да си напълнят гушата. Доста лекари твърдят, че много от лекарствата не решават проблема на заболяването, а само отстраняват някои от следствията.
  14. Организма не е кутия за “художествена самодейност”, та всеки да си налива каквото той е сметнал, че му липсва. Дори и да липсва солна киселина, единствено лекар специалист може да прецени какво лечение да се предприеме. В 99,99% от случаите съм сигурен, че едва ли ще назначи лечение с вещества с киселинен характер, под формата на комплексна хидролоридна сол.
  15. Теглото на бетаин хидрохлорида е доста по-ралзично от това на самостоятелната хидрохлоридната молекула, а в статията така са засукани понятията солна киселина (хидрохлорид) и бетаин хидрохлорид, че сигурно и на автора ще му е трудно да ти каже това 200мг какво е. Интересно ми е на каква база ги е сметнал, при положение, че недостига на солна киселина, ако има такъв, в стомаха не е константа, за да се говори за точни количества. Всичко е толкова индивидуално и зависи от какви ли не условия, че тези данни звучат като изсмукани от пръстите.
    .
    .
    ...
  Има още много, но след изписаното се почувствах все едно са ме вързали на някакъв стол и са ме принудили да гледам цял епизод на някоя от турските сапунки или от един много култов навремето сериал - “Мария Селесте”, който по мое мнение е подходящ за психологически тестове на снайперисти.

Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 11.08.11 17:55.

11.08.11
19:49

абе ДЕЕБА...нали тоя форум е за да си помагаме!!!
наистина това е доста интересна тема...ама от напadки евдин към друг не може да се съсредоточи човек...:)
Благодаря на Соломон и на Йолов за изчерпателната информация...за мен лично е изключително полезна, защото познанията ми явно за хранисмилането за нищожни в сравнение с вашите...
Доста неща научих!
Отново thanks a lot!!!

p.s. Поликин и аз съм зачитал някои недомислени постове...рядкост са, но ги има...

DO

11.08.11
20:07

казано от slavko на 11.08.11, 19:49:

абе ДЕЕБА...нали тоя форум е за да си помагаме!!!
наистина това е доста интересна тема...ама от напadки евдин към друг не може да се съсредоточи човек...:)
Благодаря на Соломон и на Йолов за изчерпателната информация...за мен лично е изключително полезна, защото познанията ми явно за хранисмилането за нищожни в сравнение с вашите...
Доста неща научих!
Отново thanks a lot!!!

p.s. Поликин и аз съм зачитал някои недомислени постове...рядкост са, но ги има...

“Solomon Kane:...но всъщност повечето белтъчини се смилат в тънкото черво чрез ензими отделяни от панкреаса в резултат на стимулацията от въпросната киселина, но тези ензими изискват алкална среда (не киселинна) за да функционират...”

Екшън мен,това как ти се стори.

Мнението беше редактирано от donsir на 11.08.11 20:07.

12.08.11
11:27

Хубаво е че има такива включвания от колегите ,само не разбрах “какво може да роди главата”,явно за моята ставаше на въпрос?Нали за това пишем тук да обсъждаме и да си помагаме,никой не е роден научен,виртуалните нападки са най лесни, не ми бяха ясни процесите и аз също почти се бях навил да пробвам киселината под форма на добавка,заради автора на статията.

Мнението беше редактирано от Тони1 на 12.08.11 11:33.

и Now имат. мисля че повечето ХЦЛ суплементи имат ензими(най-вече пепсин?). и отново възниква въпроса - някой пробвал ли е? познавате ли някой който е пробвал?
аз съм пробвал и стигнах до 4, след което не ми хареса резултата от теста и го заебах.
един колега в работата още от първото каза че усеща затопляне все едно е изпил чаша топъл чай.

голяма част от тия “функционални”(да се чете “алата-балата”) тестове имат много слаба(понякога грешна) теоретична обосновка. интересното е че на ХЦЛ и на йодния тест(*) по-”яките” хора изкарват повече(по-добър резултат).

*йоден тест - на място с тънка кожа(средата на ингвиналната гънка, вътрешната страна на предмишницата; аз предпочитам вътрешната страна на предмишницата) се прави квадрат(или каквато си искаш фигурка) с йодна тинктура с площ един квадратен инч(квадратче 2,5х2,5см). отчита се времето за което се променя и/или изчезва. резултатите които съм наблюдавал варират от изчезване за 12 часа до непроменено оцветяване за 20 часа. интересното е че по-слабите(физически) и/или по-натоварените(емоционално, стрес и т.н.) изкарват по-малък резултат.

KY

13.08.11
10:53

Извинявам се на хората, които засегнах с изказванията си, но мисълта, че някой търси да приема солна киселина, защото я имало в стомаха просто ме вбесява. В организма на много места се образуват съединения, които са меко казано агресивни, ако се въвеждат по изкуствен път. Например окислението на мазнините води до образуването на токсични съединения и радикали, но това са процеси усъвършенствали се през еволюцията в биологични условия (човешкия организъм). Във форума има опити да се преоткрива всичко наново и то с познания от 9-10клас по биология. С такъв тип експерименти могат да се занимават само биолози или учени от сродни науки единствено под формата на контролиран научен експеримент. Най-често такив тип експерименти започват с по-нисши организми (бозайници) и почти никога не се стига до човека, а се използват теоретични модели на сходни системи, органи и т.н. в организмите. Единствено лекар специалист може да направи някаква терапия и то на базата на вече съществуващи знания от подобни проблеми решавани в миналото и опсани в литературата. За специални случаи екип от лекари или комисия решава това. Това, че някой е написал някаква статия някъде, в която нещата са сведени до негово си примитивно обяснение, не означава, че всеки трябва да го следва.
  Не искам да давам примери за починали културисти при които и лекари не са могли да помогнат. Именно това имах предвид когато казах, че организма не е кутия за “художествена самодейност”. Това, че някой е постигнал някаква върхова спортна форма, чувства се добре и видимо няма някакви медицински проблеми, не винаги означава, че е точно така. Да интезивните физически упражнения действително се нуждаят да бъдат съпроводени от повишен прием на протеин и някои други вещества, но това не означава, че всичко може да дъде разглеждано като “добавка”. В последните години, поради облекчения режим на продажба на редица вещества класифицирани като “добавки”, част от фармацевтичната промишленост се преориентира в тази посока. Едно лекарствено средство за да бъде пуснато в употреба, трябва да мине редица клинични изпитания и след като комисия разгледа резултатите да го допусне до аптечната мрежа. Което коства много пари и време, докато една добавка само не трябва да съдържа “видимо” опасни вещества и в повечето случаи без някакви експерименти, или такива с чисто комерсиална насоченост, се регистрира и пуска на пазара.
  Такова понятие прием на HCl (хидрохлорид) под формата на добавка НЕ съществува. Дори и да има обосновка, че комплексна хидрохлоридна сол може да се използва като източник на хидрохлорид, то хидрохлорид-а НЕ може да бъде класифициран като добавка. Същото важи и за азотните бустери. Това са изкуствено създадени имена с комерсиална цел. И понеже повечето са над нещата и всичко им е ясно започнаха техен си жаргон “азот”, “въглени”... Ако питам някой да ми изброи оксидите на азота едва ли ще може, а да не говорим пък колко са сложни нещата в организма по отношение на получаване и транспортни механизми.
    Аз не знам как за 22-23 години прихванаме само комерсиалната тъпотия на американците. В областа на храненето България имаше много добра школа. Повечето книги с автори: акад. Ташо Ташев, ст.н.с. I ст. Митана Маркова, проф. Владимир Бояджиев, проф. Лукан Балабански и т.н. са една добра основа. Другата част от т.нар. новости са всъщност надграждане на вече известни неща. Четете основните неща, за да разберете другите, а не обратното.

Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 13.08.11 12:28.

мисля че имаше тема по въпроса “да се доверяваме ли на медицината”(груб преразказ) и там стана ясно че хората(голяма част от тях) са загубили вяра в медицината като наука, система и най-вече към медицинските специалисти. накратко - медицината е в криза. както знаем в едни взаимоотношения има криза когато има промяна, а една(или двете) страни не е готова за промяната.

от една страна пациентите се променят с това че се интересуват, четат, имат достъп(ако искат) до редица недостъпни преди материали(от рода на проучвания/изследвания, учебници, хора - чуждестранни и местни “специалисти”).
от друга страна имаме промяна на самата медицина, като тук главна роля има прехода от “медицина на авторитета” към “медицина на доказателствата.”

поради факта че общия потребител не може да подбира информацията си, поради това че главния източник е интернет и там всеки може да напише каквото си иска. общия потребител не разполага с нужната теоретична основа че да може да отсее информацията и за това се доверява на какви ли не щуротии. съответно медицинските специалисти често се налага да казват “не чети в интернет и не взимай добавки,” но потребителя е загубил доверието си в него. как успяхме да постигнем това? по много начини. един от начините по който аз изгубих доверие в медицинските специалисти е като ме заболя кръста и лекар ми предписа да се мажа с Алгезан и да пия невробекс. следващия път като се случи това ми казах да не вдигам тежко и да пия милгама.

защо медицината не признава че има случаи за които не е подготвена? т.е. лекарите имат неща които не знаят и не умеят, съптветно не могат да се справят сами. но вместо да имат изградена мрежа и да познават някой който да може да се справи, те предпочитат...даже не знам дали са осъзнали какво е положението че да имат предпочитания.

13.08.11
12:14

казано от ts.vassilev на 13.08.11, 12:01:

медицината е в криза

Това е една доста дълга тема, но накратко мнението ми е, че медицината никога не е била и скоро няма да бъде в криза. Болни хора винаги ще има, а ако са здрави, ще ги разболеят и то още в ранна възраст. Начини - колкото искаш - консервираните детски храни, задължителни ваксини, добавки в храната, лекарства и т.н. Медицината върви ръка за ръка с хранителната индустрия. Никой няма полза от здрави хора (освен самите здрави хора). За медицинската индустрия всеки човек е потенциален клиент. Защо да го губят? Като не вярва на лекарствата, ами ще ползва хранителни добавки, ако имаш проблем с храносмилането в следствие на тоновете преработена до неузнаваемост храна, ами ще си купиш добавки, които го подобряват...и така. :)

щом дори лекари прибягват до ненаучни методи от рода на Боуен и хомеопатия от безсилие, значи нещата не вървят добре.

DO

13.08.11
13:57

казано от Margaritka на 13.08.11, 12:14:

казано от ts.vassilev на 13.08.11, 12:01:

медицината е в криза

Това е една доста дълга тема, но накратко мнението ми е, че медицината никога не е била и скоро няма да бъде в криза. Болни хора винаги ще има, а ако са здрави, ще ги разболеят и то още в ранна възраст. Начини - колкото искаш - консервираните детски храни, задължителни ваксини, добавки в храната, лекарства и т.н. Медицината върви ръка за ръка с хранителната индустрия. Никой няма полза от здрави хора (освен самите здрави хора). За медицинската индустрия всеки човек е потенциален клиент. Защо да го губят? Като не вярва на лекарствата, ами ще ползва хранителни добавки, ако имаш проблем с храносмилането в следствие на тоновете преработена до неузнаваемост храна, ами ще си купиш добавки, които го подобряват...и така. :)

Капитализъм се нарича това...сладък като мушмула..изгнил като мушмула.

13.08.11
14:50

казано от ||| на 13.08.11, 13:57:

Капитализъм се нарича това...

...или геноцид, зависи от гледната точка

Мнението беше редактирано от Margi на 13.08.11 14:51.

13.08.11
14:52

казано от ts.vassilev на 13.08.11, 12:30:

щом дори лекари прибягват до ненаучни методи от рода на Боуен и хомеопатия от безсилие, значи нещата не вървят добре.

‘щото знаят какво продават :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1