10.08.11
09:40
Според вас съществува ли атлет който спокойно можем да наречем перфектен? Какви качества трябва да притежава той? Ако съществува кой е той?
10.08.11
10:12
Смесица между Джона Лому (ръгби) и Веселин Топалов !
Мнението беше редактирано от introducer на 10.08.11 10:13.
10.08.11
11:13
Има перфектен трибоец, културист, лекоатлет и т.н., но мисля, че да кажеме, че някой е перфектен във всичко е меко казано “тъпо”.
10.08.11
11:32
и кой е перфектният трибоец и културист :)
10.08.11
11:52
За някого може един да е перфектен, за втори - друг, за трети - няма такъв. Въпрос на гледна точка.
Абсолютно съм съгласна с мнението на Miss Fight.
Перфектни атлети има, но за всеки те са различни. Всеки един от нас търси и очаква различни неща от дадените спортисти.
Харесваме различни неща, не може вкусът ни и мнението ни да са еднакви.
Според мен всички атлети са добри. Добри са, защото са избрали този път на трудности, лишения, постоянно спазване на норми.
Добри са, защото всички те са бойци, които искат да сбъднат мечтата си, искат да победят. И това желание за победа ги крепи и ги кара да продължават напред.
Перфектният атлет - моето мнение е, че перфектността е трудно достижима, почти невъзможна.
В очите на някой друг със сигурност има перфектен атлет.
В моите няма такъв, както няма и перфектен архитект, перфектен музикант и т.н.
Има по-добър от останалите, но перфектен е много силна дума.
Мнението беше редактирано от Jewelz на 10.08.11 12:03.
Казвайки “перфектен атлет”, предполагам не се търси перфектното тяло, защото за да си перфектен атлет ти трябва не толкова перфектното тяло, колкото перфектият дух, пределна мотивация, изключителна воля и дисциплина. Оскар Писториус е достоен за уважение атлет пореди наличието на тези качества.
10.08.11
15:23
Повечето активно спортуващи по няколко спорта треньори, които се грижат за мускулната си сила, силов баланс, силова издръжливост, баланс, експлозивност или достатъчно от всичко са “перфектните атлети” понеже могат да навлязат и практикуват всяка известна спортна дейност, като научат правилата и адаптират тялото си за кратко време. Да имаш достатъчно от всичко, значи да не блестиш. Шампионите във всеки индивидуален спорт са тясно специализирани атлети с полярни качества, които трудно минават дори за средно напреднали в други дисциплини.
Някой си мислят че елитните кросфитъри са “перфектни атлети”, други говорят за многобойците. По-склонен съм да дам гласа си за последните. Те са най-близо до перфектността, заради своята универсалност. Кросфитърите уви, са твърде тясно свързани с гравитацията, за да отбележат добри постижения при плуване, колоездене, катерене. Те са “перфектни” при силово-скоростните дисциплини - това няма как да не им се признае.
10.08.11
19:25
Ланс Армстронг
10.08.11
21:47
http://www.bb-team.org/articles/4025_moderen-petoboi
Модерен петобой - съчетание от сила, скорост, издръжливост и креативно мислене.