10.08.11
21:48
Здравейте!
В една от миналите ми теми бях споменавал, че близо от месец и нещо спазвам хранителен режим и тренирам здраво във фитнес залата. За 1 месец качих 2 килограма, което си е чисто постижение за мене. Искам вече да включа някакво кардио в почивните дни. Та въпросът ми е ще пречи ли това кардио за качването на ММ при положение, че го правя рано сутрин и преди това изяждам по 1 яйце да речем? :) Защо искам да вмъкна кардио в почивните дни? Ами може да ви се стори глупаво (поправете ме ако греша), но не искам да се омазнявам по корема с качването на ММ, а това да се отразява по ръцето ми. Знам, че като качвам маса, тя се качва по цялото тяло, но все пак с това кардио няма ли да изгарям излишните мазнини, които качвам по останалата част на тялото (без ръцете). Моля за помощ и да ми кажете някакъв друг метод ако греша с този.
Да спестя въпросите ви относно кг, ръст и т.н - 187 см , 58 килограма, г/д 8% подкожни мазнини (което смятам за перфектно).
ПП: Като цяло искам да спестя излишното омазняване и да увелича обиколката на ръката. Знам, че трябва да ям от всичко по много, но това не го използвам като оправдание да ям като свиня :). Ако е възможно ми дайте и храни, които да огранича за да избегна това омазняване. Имайте предвид, че ям храни като бяло месо,ориз,картофи, кисело мляко 2%, овес и др. ядки.
Темата беше редактирана от Insane M на 10.08.11 21:58.
10.08.11
22:56
Ето това прочети,ако не искаш да се омазняваш към какво да се придържаш:)
http://www.bodybuilding.com/fun/ask-the-ripped-dude-maintain-fitness-type-physique.html
10.08.11
22:58
Ако наистина имаш 8% мазнини , не виждам защо изобщо ти е нужно кардио, би трябвало да имаш ясно изразена преса :) Иначе по въпроса съм неинформиран и ще оставя колегите да отговорят
Кардиото го прави или сутрин на гладно или след силова тренировка - по 30 мин.
Благодаря за отговорите! В сайта, който момчето под мен даде се споменава именно за 3-дневно кардио :) Още от утре смятам да почна да го правя като избягвам по 2-3 километра (поправете ме ако трябва повече, но мисля, че толкова си е перфектно). Но ми остана един въпрос - Трябва ли да ям нещо преди кардиото за да избегна евентуална опасност от смъкване на ММ ?
ПП: Стоянчо ми отговори на въпросите - не съм видял :) Мерси изключително много!
Мнението беше редактирано от Insane M на 10.08.11 23:14.
И според мен на тези килограми кардиото ти е излишно... В сайта негъра прави 3 пъти кардио, ама ако прочете внимателно - бил е 110 кила и със сигурност с доста мускулна маса. А сега е 90 кила и си има доста мускули и прави кардио за да си стои чист с нисък процент мазнини. Не е лошо да правиш кардио, ама стигни едни 80кг и тогава. Щом си 58кг на този ръст предполагам си с много бърз метаболизъм и това кардио само ще ти е спънка.
12.08.11
08:15
8% процента е префектно, но и 85 кг би-било перфектно. Никакво заяждане. Но трябва да разбереш, че ти трябват много, много МНОГО кг, а не нещата, които питаш. Това е по-трудното, но това ти трябва.