По колко пъти да загрявам преди тренировка

11.08.11
23:40

Здравейте имам въпрос относно това колко повторения са необходими за загрявка и стречинг на тялото.
Изпълнявам следните упражнения за загряване

(правя 5 повторения от всяко)
-Предно Котешко разтягане  -  ( x 5 ; 20 сек задържане)
-Разтягане на предните раменни глави от седеж на пода  ( x 5 ; 20 сек задържане)
-Разтягане на средните раменни глави от стоеж ( x 5 ; 20 сек задържане)
-Едностранно разтягане за предмишници  ( x 5 ; 20 сек задържане)
-Двойно бицепсово разтягане от стоеж  ( x 5 ; 20 сек задържане)
-Трицепсово разтягане зад глава  ( x 5 ; 20 сек задържане)
-Разтягане тип Пеперуда  ( x 5 ; 20 сек задържане)
-Разтягане на задни бедра от стоеж    ( x 5 ; 20 сек задържане)

Кажете ми моля Ви дали е правилно да ги изпълнявам със задържане от 20 сек и да ги правя по 5 повторения или е грешно?

Изчетох статиите Ви  в  сайта абсолютно всички, но не намерих отговор които да ме удовлетвори.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 11.08.11 23:42.

12.08.11
00:12

Първо, какво ще тренираш в дадената тренировка? Няма смисъл да разтягаш бедрата, ако мислиш да тренираш само бицепс ;)
Аз не съм фен на дългите и сложни загрявки. Правя по 20-30 маха и ротации с ръцете, малко усуквания в кръста, раздвижвам китките, правя 5 клека... и почвам тренировката. Загрявката ми е 2 минути максимум. Разбира се, на всяко основно упражнение за група си почвам с лека тежест и качвам постепенно.

GG

12.08.11
09:02

Тази загрявка може да я правиш преди тренировка за крака,но иначе не е удачна всеки път когато ходиш във фитнеса.Според мен най-важната част за загрявка е рамото понеже навсякъде влиза с лактите и китките,и вече по-специално ако правиш гръб можеш да правиш извивки в кръста усуквания

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 12.08.11 12:23.

12.08.11
09:06

4-5 минути кардио да потръгне ритъма на сърцето,4-5 мин. стречинг,загрявка и загряване на мускулите , кръвта е навлязла и си готов :)

12.08.11
10:09

Благодаря Ви много особено на момчето което препоръча клипа. Тренирам у дома защото нямам възможност да ходя на фитнес та като започна с флайс и повдигане на дъмбели встрани и напред съотвено  правя загрявка на китките ,рамената и бицепсите. Преди да започна със сериите изпълнявам съответното упражнение с по-малки тежести нормалния брой повторения. Това го правя винаги и почивам м/у различните упражнения по 2 мин .

И последно  да попитам нянакво упражнение за стречинг и загрявка на гръбначния стълб - смисъл да го изпуквам да го изпъвам защото това ще ми е доста ценна загрявка преди лицеви и други упражнения. Какво точно представляват усуквания на гръбнака досещам се донякъде но с питане става са го казали хората- някой да ми обясни по-подробно за да съм сигурен кво правя  Искам идеално да си изпъна гръбнака ако ме разбирате

Мнението беше редактирано от Spike Lee на 12.08.11 10:12.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1