Малко повторения с по-голяма тежест или повече повторения с по-малка тежест ?

12.08.11
14:30

Здравейте , първо извинявам се ако има такава статия или тема , но аз не открих.
Намерих дали да правим повторенията по-бързо или по-бавно , прочетох и статията “Какво трябва да знаем за повторението” , но не открих отговор на моя въпрос.
Как е по-добре да тренирам бицепса ?
С по-голям дъмбел и малко повторения или с по-малък дъмбел и повече повторения ?
Питам защото мисля да си купя нов , имам само 3 килограмови.
За бицепс правя тези упражнения :

GG

12.08.11
14:38

С по-големи дъмбели,за да усетиш контракции в мускула и да може да го натовариш качествено,желателно от 8-12 повторения.По-малките дъмбели можеш да ги използваш за загрявка,като са по тежки ще можеш да ги изпилзваш и за много други неща като примерно гърди,рамо :)

Мнението беше редактирано от Gordon Gekko на 12.08.11 14:40.

12.08.11
14:59

Много Благодаря за отговора Gordon! А можеш ли да ми препоръчаш колко КГ да си купя ?
1.60 - 46 кг съм . От скоро започнах да тренирам бицепса , като за начало 6 кг ?

GG

12.08.11
15:04

Да примерно по-натам 8,10.Направо си вземи от тези които можеш да си сваляш и добавяш килограми :)

Според мен започни тренировки със собственото тегло ( кофички, набирания, лицеви ... ) та колко повторения можеш да направиш на тези упражнения, че питаш за повторения с тежести ?!

12.08.11
15:17

казано от kristiancho на 12.08.11, 15:11:

Според мен започни тренировки със собственото тегло ( кофички, набирания, лицеви ... ) та колко повторения можеш да направиш на тези упражнения, че питаш за повторения с тежести ?!

Кристиян , аз набирания правя виж в дневника ми , вместо кофички за гърдите правя лицеви опори.
А колко повторения мога да направя с 3кг на тези упражнения незнам.. Правя ги на 5 серии по 20 на двете ръце.
Но мисля , че ако си купя 7-8кг гирички и правя серии по 10 повторения ще са ми добре :)

12.08.11
23:00

Отдавна мислех да попитам за този въпрос,но все не съм се решавал да направя нова тема,надявам се автора на темата да няма нищо против да използвам неговата тема. :) Та въпроса ми е според вас за маса как е по-добре да правя 8 повторения с тежест близка до максималната,или повече повторения(10-12) но с по-лека тежест.До сега съм правил пирамида първа серия с 10-12 повторения с по-лека тежест,втора серия с 8-10 повторения с тежест близка до максималната,трета серия с същите килограми като във  втората серия(8 повторения).Четвъртата серия е с максимални килограми.Дали може да разменя мястото на първата и втората серия или пък на втората и четвъртата,за да изненадам мускулите и да имам повече сила за големите тежести?Съжалявам за дългия коментар!:)(dull)

13.08.11
14:04

И по двата начина може да се направи маса!!! Важното е по време на тренировката да “сцепиш” мускула и после да дадеш нужните въглехидрати и бълтъци на тялото ти, за да го възстанови и да го направи по-голям... Маса се прави с храната, а не с повторенията !

13.08.11
14:32

http://www.bb-team.org/articles/738_muskulnata-hipertrofiya#axzz1OuDwKqCX :)

13.08.11
21:34

WarHammer , Няма проблем ! :)

Днес си купих ръкавици за лост , разгледах и гирите , доста скъпи..
Една 5kg - 20лв.. Аз мислех да си купувам 2 по 6-7 кг , но нямаше..
Някой да знае във Варна къде има такива регулируеми ? :)

13.08.11
22:53

Аз имам дъмбел разглобяем струваше 60 лева,а сега са към 39лв,разглобяеми са,общите тежести с които ти го дават не са много 8кг излиза целия дъмбел с лостчето,но могат да се добавят тежести като ти умалеят,продават се по големите магазини за бяла техника и по спортните магазини,които са по-големи (няма да казвам имена,за да не звучи като реклама).По принцип са скъпи,а и не ги дават с добри начални тежести,но може да си направиш и сам дъмбели аз не мога да ти кажа как стават,но имаше в интернет такава информация,мисля,че се правеха с цимент и желязо.Иначе да се купуват излиза скъпо и според мен не си заслужава толкова.:D.:)

Мнението беше редактирано от Warhammer на 13.08.11 22:57.

13.08.11
23:29

Много повторения, с голяма тежест.

14.08.11
10:06

Здравейте отново , за да не пускам нова тема само за един въпрос , може ли да попитам тук.
Исках да си купувам гири 6 или 7 кг , обаче хем нямаше хем видях , че една 5кг струва 20лв , а тук в сайта в ‘’Продавам” видях да се продават 2х10кг за 30лв , обаче мисля , че ще са ми тежки , ще мога ли да почна да правя примерно с тях 10х3 ? Мисля , че ще мога , но да не си ги взема напразно , отскоро почнах да тренирам бицепса.

14.08.11
11:50

Казаха го по-горе - купи си РАЗГЛОБЯЕМИ, а не фиксирани дъмбели. Така с времето ще си купуваш по някой друг диск и си готов. Една дръжка с гайки струва ок20лв, а дисковете са по ок.3лв за килограм. Изпълнявай бавно позитивна и негативна част, а в пиковата контракция стегни максимално мускула. Така прави 8-10 повторения с максимална тежест, която ти позволява чисто изпълнение.

14.08.11
11:57

казано от Стоянчо на 14.08.11, 11:50:

Казаха го по-горе - купи си РАЗГЛОБЯЕМИ, а не фиксирани дъмбели. Така с времето ще си купуваш по някой друг диск и си готов. Една дръжка с гайки струва ок20лв, а дисковете са по ок.3лв за килограм. Изпълнявай бавно позитивна и негативна част, а в пиковата контракция стегни максимално мускула. Така прави 8-10 повторения с максимална тежест, която ти позволява чисто изпълнение.

Благодаря.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1