05.06.05
19:02
Ако следтренировъчния протеин е суроватъчен след колко време може да се яде храната богата пак на белтъчини...в сайта пише че минимум 2 часа след него ..пък аз умирам от глад :?
05.06.05
19:11
да и аз така знам че е след 2 часа :D
05.06.05
19:22
Тва пък не го знаех. След трен взимам голямата доза протеин, след още 30 мин се наяждам като свиня, пак с белтъци и съм екстра.
Тва в сферата на шегата. Няма да е зле някой да даде малко яснота по въпроса.
05.06.05
22:41
Аз земам супер масс след трен. и като го испия и веднага сядам да ям. :o :o :wink:
това че ти го правиш не означава че е правилно :wink:
пък и въпроса ми е за суроватъчен протеин и следващо го белтъчно хранене :!:
06.06.05
00:07
[quote author=“manson”]Тва пък не го знаех. След трен взимам голямата доза протеин, след още 30 мин се наяждам като свиня, пак с белтъци и съм екстра.
Тва в сферата на шегата. Няма да е зле някой да даде малко яснота по въпроса.
И аз така правя, а и аз така мисля... някой нещо знае ли за това? Чукундур кажи нещо за това :wink: ?
06.06.05
02:23
Едно от предимствата на протеиновите концентрати е относително бързото преминаване през стомаха в сравнение с храната. Това е така, понеже в тях няма мазнини, които да задържат храната по дълго в стомаха нито целулоза. Много от протеините са микронизирани по специални технологии. В тях ако една аминокиселинна верига (на казеина) например е дълга 2500 АК то обработената е накъсана на по малки парчета с цел по бързо смилане и по-пълно усвояване. Консумирайки заедно с друга храна протеина, вие го забавяте, т.е. губите този +. Около 1,5 до 2 часа отнема на стомаха да лизира белтъчните структури на по-малки аминокиселинни остатъци. Интересното е, че мускулите се нуждаят от най-много протеин именно 40-100 мин след тренировка. Протеина дотогава няма да е влязъл в действие! Какво следва да се направи? Да се пие сериозна доза бавен протеин 2 часа преди тренировка и Амино киселини в края на тренировката. Тяхната усвояемост е пъти по-бърза.
06.06.05
09:52
ама излишен ли става протеина веднага след тренировка?! :shock: ако се взимат и аминокиселини веднага след тренировка и в същото време ако 30 мин. след тренировка следва ядене, богато на белтъчини.
И тук да използвам да питам. Взимам 3 таблетки амино преди и 3 след тренировка... не е ли припокриващо се ако взимам и протеин също с тях преди и след тренировка? Той ще влезе в действие по-късно... ще се и омеша и с храната от яденето....
06.06.05
14:13
След тренировъчната доза протеин е по-бърза от тази в храната, ето защо повечето хора заместват храненето с протеин + гликоза.
06.06.05
14:20
не не се използва протеина след кат си пил протеинов шеик и кат се прибереш от тренировка седнеш да ядеш :P требе да мине поне 2 часа поне аз така правя :twisted: а за аминото не знам чесно да си призная :oops:
06.06.05
14:28
Тъй го казахте, че пак не е ясно.
Значи след тренировка вземам протеин. След това какво правя, колко чакам? Един час след протеина ли да ядем?
06.06.05
14:31
Бавен протеин 2 часа преди тренировка. В началото и в края на тренировката аминокиселини, малко след нея гликоза, 20 мин след т’ва суроватка (сериозна доза) и след 2 часа сериозна вечеря...
06.06.05
14:31
[quote author=“manson”]Тъй го казахте, че пак не е ясно.
Значи след тренировка вземам протеин. След това какво правя, колко чакам? Един час след протеина ли да ядем?
2 часа :D аз така правя 8)
06.06.05
14:34
а какво ще стане ако примерно пия геинер дет на 70 % е захари преди тренировка да кажем 10 мин преди трен ?
06.06.05
14:55
мерси то и аз така си мислех но друго си е някои да го потвърди значи требе да го пия 1 час преди тренировката така ли ?
06.06.05
15:10
Благодаря за информацията. Все пак не мисля, че ще влезе в употреба тъй като се връщам от тренировка освирепял от глад и просто няма да се получи. Пък и щом изпитавам глад не значи ли че тялото иска храна :roll:
06.06.05
15:18
то може да иска и през 1 час като тренираш много яко но като старата храна още не е обработена напълно .... :roll: кво става :P а иначе маи ако не протеина поне въглехидратите мисля че ще се освоят но не съм много сигорен :D
06.06.05
15:19
а какво ще стане ако примерно пия геинер дет на 70 % е захари преди тренировка да кажем 10 мин преди трен ?
Ще влезеш в залата, ще легнеш на лежанката още преди да си допрял дланите си до лоста храносмилането ти ще е почти спряло - рефлекс...
Адреналинът се покачва, тялото навлиза в катаболно преобладаваща фаза, кортизолът също се появява и разни други хормончета дето не мисля да ги изброявам всичките. Започва бързо отделяне на гликоза от гликоген. Митохондрийте горят аминокиселини, мастни киселини и гликоза, а в стомаха?
Захарите кротко ферментрат (каскадно :) нали тва им бил + са на гейнерите...), белтъкът -> ми нищо седи и чака, сега киселинността в стомаха е ниска. Щото парасимпатиковата нервна система е спряла храносмилането! После отиваш у вас наяждаш се кат пич усвояваш 50% от храната пърдиш като животно и се чудиш що не растеж... Ми просто е пич! Ти гладуваш!
06.06.05
15:39
мерси че ми каза :D аз чак сега намверих пари да си къпя геинерче така повечко... 3 килца 8) добре че не направих тая грешка щото от сряда мисля да го почвам :P
и пак мерси много
мерси то и аз така си мислех но друго си е някои да го потвърди значи требе да го пия 1 час преди тренировката така ли ?
Абе Гейнера се пие винаги след тренировка ...ако го изпиеш пък час преди тренировка още по-лошо...пие се единствено 20 мин след тренировка
П.П: Абе зако си давате парите за захар(”въглехидрати”),по-добре си купи 1 хубав суроватъчен протеин и 1 кило глюкоза(60ст.) пък после у вас си яж картофите и ориза :wink:
06.06.05
17:41
Добре аз пия амино киселини и ги земам само след тренировка.След като ги зема и веднага сядам да ям.. даите савет правилно ли е.. ? :roll:
06.06.05
19:19
само да ви кажа, че по едно време си мислех че знам какво правя ама вече се обърках тотално... не съм сигурен дали не хвърлям пари и храна на вятъра или се мъча излишно в залата с повече отколкото трябва?!
Image даваш много добри пояснения, май ще ти бъдем доста благодарни ако ти се занимава да направиш един примерен ден на хранене и приемане на добавки + тренировката, при приемане, че всякакви добавки са налице. Нещо като модел? ама и ако не те мързи по време кога след кое и т.н. :wink:
И още нещо, Image, чувството на глад, когато го има значи ли че мускулчетата в тоя миг едва ли не се разграждат?! Когато бях за маса гледах да не допускам чувството на глад, обаче сега свалям мазнинки...
07.06.05
17:09
Плс кажете кога да ги земам тези амино киселини сутрин вечер след трен
:?: :?: :roll: :oops:
07.06.05
17:24
Ам преди и след тренировка, колкото можеш да си позволиш 2-4 таблетки.
07.06.05
17:40
Ам преди и след тренировка, колкото можеш да си позволиш 2-4 таблетки.
Като ги зема след тренировка колко след това може да сядам да ям.. :?: :roll:
07.06.05
17:51
Амииии до колкото разбрах ако е само амино и не вземаш нищо друго може да ядеш 10-20 мин. след трен, а ако вземаш и протеин 1-2 часа.
[quote author=“MiRaCuLiX”]Ако следтренировъчния протеин е суроватъчен след колко време може да се яде храната богата пак на белтъчини...в сайта пише че минимум 2 часа след него ..пък аз умирам от глад :?
До около 90 минути, съставляваща примерно 50 грама ориз и 200 грама месо!