13.08.11
12:40
Здравейте всички !
Въпросът ми е следния - понеделник ще трябва да преливам кръв на баба понеже е болна от анемия и след прилива дали ще отслабна мислят да ми взимат голямо количество ? Ако на някой са му вземали ще се радвам да опише след това какво е станало.
Предварително благодаря !
Здрасти, по-голямо количество от половин литър няма да ти вземат. Да, може да усетиш слабост след кръвопреливането. Важното е да се храниш добре, да пиеш течности и да почиваш. Пропусни една-две тренировки. Дано състоянието на баба ти се подобри.
“Dennis” , по-добре свърши едно добро дело като това и помогни на баба си , а една-две тренировки не са проблем!
Да със сигурност ще ти е по-слабо и замаяно след това , но повече от една банка кръв мисля , че неможеш да дадеш не помня колко беше в мл , като давах на роднина.
Хапни един шоколад след това и си почивай!
П.с баба ти да се оправя ! :)
Със сигурност няма да вземат от теб повече от 500 мл. кръв. В деня на вземането на кръвта може да се почувстваш по-слаб / а може и изобщо нищо да не усетиш/. Приемай остатъчно течности и храна / например шоколад,кола.... /. След 1-2 дни можеш да си тренираш по обичайния начин.
Дано с баба ти всичко да е наред след кръвопреливането.