02.05.11
15:13
Здравейте колеги и колежки!
От извесно време имам много добрата възможност да получавам домашно мляко,чисто без никакви примеси,поради тази причина вкъщи има доста млекце (дори в момента има 4 литра :D) Знам,че в прясното мляко има лактоза,от която се понадебелява и се чудя,кога да го пия.Сутрин към протеиновата ми палачинка добавям 100мл.,следобед пиийвам,но като цяло не знам по кое време да го включа сутрин,вечер,преди,след тренировка и т.н.Ако има някой повече информация и желае да я сподели ще съм радостен да я науча :)
02.05.11
15:33
Да, млякото съдъжа лактоза, но дали ще надебелееш от нея зависи изцяло от хранителния ти режим. Това е въглехидрат като всички останали и нищо не ти пречи да го консумираш.
Естествено, консумирането на мляко може да се окаже проблем ако страдаш от лактозна непоносимост
Най-добро време за прием - по всяко време с изключение на следтренировъчното хранене поради това, че мазнините в млякото забавят усвояването на храната, което е нежелателно точно след тренировка. :) Вечер преди лягане пък е идеално за консумация поради големия процент съдържащ се казеин, който е така наречения “нощен протеин” поради бавното си усвояване. :)
02.05.11
15:46
Спомена за хранителния режим,той е добър,няма проблем с него, с изключение на малкото плодово сладко сутрините,с което си овкусявам палачинката,но гледам да слагам възможно най-малко,колкото да се загатне за сладост :) Инак добре ще си пийвам мляко,с изключение на времето когато е следтренировъчното хранене и определено ще пия преди лягане :) Благодаря !
Мнението беше редактирано от Младен Марков на 02.05.11 15:47.
02.05.11
21:32
В случай, че не страдаш от лактозна непоносимост, спокойно можеш да пиеш по 1л мляко на ден, като най-голямо количество е добре да приемаш на закуска и преди лягане, точно заради бавната усвояемост.
Млякото е по-подходящо за режим устроен с цел качване на кила или обратното, за режим насочен за отслабване.
14.08.11
22:35
Няма смисъл да се повтаря 100 пъти но все тая...Казаха ти го.. по всяко време става...Аз направо живея на мляко по 2-3 литра на ден,но предимно кисело...Това е така по куп причини,но ако държиш на доста мляко си го цоцай колкото ти трябва и да не ти пука. :D
Торрес9, киселото мляко се различава бая от прясното... има по-ниско съдържание на въглехидрати ( дори и от обявените на кутийките), освен това и биологичната му активност се различава от тази на прясното. Според мен, не е все едно дали ще ядеш 1 л прясно или кисело мляко.
21.08.11
15:15
Не знам но имах един период който пиех сутрин и вечер мляко с купичка овесени ядки и напълнях