15.08.11
11:26
От 2 седмици тренирам по следния начин - 5 дни лостове + успоредка и 3 пъти кардио на гладно 25 мин с умеро към високо темпо. Възстановявам се идеално. Храната ми се състои главно от протеини месо, риба, яйца и тн. Закуската ми в дните за кардио е изцяло протеинова, а в дните без овесени ядки. Въглехидрат приемам през ден, например картофи за обяд и следобяд фъстъци или банан. Ям минимун по 5 пъти на ден. Аз съм 190 на 89.5, а преди 2 седмици бях 93. Проблема ми е, че имам малко но дразнещи мазнини в областта на корема и ръцете и затова правя кардио. Да ама съм уплашен, че много почнах да измършавявям.
Искам съвет относно това да вдигна ли приема на въглехидратите с цел да забавя процеса на слабеене или просто да намаля кардиото на 2 пъти. Целта ми е да си остана + - 1 около 90кг, но малко да се поизчистя.
Модерация: Моля, поставяйте ЯСНИ и СМИСЛЕНИ заглавия на темите, които публикувате!
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 15.08.11 11:36.
15.08.11
11:41
Въпреки, че мерките и пола ми са различни, аз съм в сходно положение, що се отнася до тренирането - 3 дни силови, 3-4 пъти кардио в дните между тях.
НО ям въглехидрати всеки ден и то повече от два пъти. Те са необходими за енергия, ако ги няма, тялото ще точи от мазнини, ако и те са малко - ...... МУСКУУУУУЛ!!! :D Моят съвет е да приемаш повече въглехидрати, а и умерено количество мазнини - те също са ти нужни - сурови ядки, зехтин...
Щом искаш да сваляш мазнини, след кардиото си яж протеините, но по-късно спокойно си приемай въглехидрати, като вечер ги ограничи.
Също така ти препоръчвам интервално кардио, прочети за него.
15.08.11
12:01
Въглехидрати вечер не ям. Най-късно до 4-5 часа ги приемам. Добре, а как стои въпроса с бананите ? Ще навреди ли да приемам по 1 на ден 4-6 пъти в седмицата? И по-важното дали ще е по-подходящо да ги консумирам няколко часа преди силовата тренировка, а не след нея с цел да удължа възможно най-много катаболитния процес ?
15.08.11
12:03
Нямаш никакъв проблем и всеки ден да ядеш банан. За преди тренировка обаче по-добре сложни въглехидрати и белтъчини. Банана бих сложила после, както правят повечето ентусиасти.
15.08.11
12:09
Еми това исках да разбера дали повечето въглехидрат би попречило на доизчистването. Но с други думи ядеш ли полезни храни и тренираш ли правилно всичко ще стане от самосебе си :)
15.08.11
12:13
Ако си правиш кардио на гладно сутрин, особено ако е интервално, ще се изчистиш и без да си ощетяваш диетата.
15.08.11
13:00
Банан преди трен е безмислено понеже вдига нивата на инсулин,а след трен спира ефекта на горене.Така че за чистене не е много удачен вариант,придържай се към сложните въглехидрати със нисък гликемичен индекс.
15.08.11
13:20
Потърсих из нета, но не можах да открия. Кои са въглехидратите с нискък ГИ ?
Храни, които имат фибри в своето съдържание, например:овеса,интегралните пасти,боба и лещата е са със среден ГИ, но и те стават, кафявия ориз, зеленчуците, но те са по скоро добавка към основното меню (но не ги забравяй)
18.08.11
13:11
Искам да попитам на фона на целите ми удачно ли е да ям наведнъж 100гр фъстъци в седмицата и от 2-3 три банана разпръснати в различни дни, тъй като все пак се нуждая и от витамини ? :|