Търся основни съвети за отслабване?

16.08.11
20:39

Кажете добри хора как да отслабна..:(

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 16.08.11 20:51.

GG

16.08.11
20:43

Правилен хранителен режим и редовна кардио дейност.

МЙ

16.08.11
20:47

казано от Johnnie Walker на 16.08.11, 20:39:

Кажете добри хора как да отслабна..:(

Като съдя по nick name johnnie Walker,спри да пиеш,пушиш,ядеш боклуци,започни да спортуваш и ще отслабнеш,малди момко :)

16.08.11
20:48

Аз съм слаб.

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49744

Избираш си програма от тук:

http://www.bb-team.org/fitness/workouts

16.08.11
21:06

Ами не пия,много,не пуша,не се тъпча с боклуци,но не мога да отслабна нищо,че тренирам...от метаболизма ли ми е не знам..:(

TN

16.08.11
21:08

Основен съвет- приемаш по-малко от нужните ти калории :)

16.08.11
21:14

Например..?

казано от Johnnie Walker на 16.08.11, 21:14:

Например..?

Добре де... поне погледна ли линковете, които Стоян Димов ти даде?
Какво не разбра от първия?

Да не се тъпчеш с боклуци е чудесно нещо, но... все още не означава, че ще постигнеш тази цел.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.08.11 21:18.

TN

16.08.11
21:21

Например,изчисляваш си ОКБ-то и караш така..Почваш да спорутваш активно.

Основни съвети бих казал:

-без джънк фууд,газирани напитки,вафлички,чипсове и т.н.
-заменяш олиото със зехтин или масло,белият с типов хляб
-ядеш повече зеленчуци и по-малко плодови
-не ядеш въглехидрати след 5-6 часа (ориз/картофи/царевица/плодове и още неща,google it)
-ползваш калиева сол
-още доста,има теми във форума..
-ГЛЕДАШ КАЛОРИИТЕ,които приемаш да по-малко от нужните ти калории да поддържаш това тегло (тоест,ОКБ-то)

Мнението беше редактирано от The Next на 16.08.11 21:22.

16.08.11
21:33

Благодаря..:)
Ще се пробвам отново...

16.08.11
22:07

Хайде като даваме съвети на хората да са такива които можем да защитим ?
А именно:
-Давате му таблици и математически уравнения които той да пресметне.
-А кой може да каже дали тялото му има нужда от точно толкова храна колкото е показало уравнението?
-От къде знаете колко храна усвоява днес и колко утре и тн.?
Ние сме много повече от едно уравнение. Аз лично го разбрах съвсем на скоро :)

Поздрави!

Анатоли, прав си, разбира се... но всеки, който не познава тялото си, би следвало да започне от това, което сме му дали. След като натрупа определено количество личен опит с храненето, човек полека стига до точната рецепта, работеща за него самия. Всички сме съгласни, че таблиците и сметките са само подходяща начална отправна точка и ориентир, а не аксиоми. Това е моята аргументация.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.08.11 22:16.

CL

16.08.11
22:44

Намаляш хляба,повечко зеленчуци,плодове,по-малко мазни неща,няма да пиеш течности докато ядеш че се разширява стомаха ще пиеш между храненията и яко кардио и коремни :)

16.08.11
23:17

@ Кольо

Така написано от твоя страна звучи много добре, но лично мое мнение е че е много по-различно. Още първата ми диета беше “изчислена” от човек от форума на който съм му безкрайно благодарен за всичките пъти когато ми е помагал. Бях толкова обеден че това действа че игнорирах сигналите на тялото си и продължавах да го измъчвам. Скоро след това се появиха две много “модерни” заболявания анорексия и орторексия. Знаеш ли как се прибират 10грама овесени ядки в пакет с микроскопично отрязана дупчица в единият ъгъл ? - Аз знам (giggle) . Както казах на скоро разбрах че сме повече от уравнения. В момента ми е доста неприятно че използвам на готово опита на човек който беше така добър да ми предаде част от знанията си , но го правя за добро (wasntme) . Знам през какво съм минал и за това защитавам теорията си толкова ревностно. И на края малко мои размисли които може да са ти интересни:
-Според теб колко хора от форума споделят твоето мнение, че с уравненията просто се започва до като опознаеш тялото си, и колко хора според теб НЕ смятат калории след като вече са опознали телата си?
-А колко хора наистина са опознали телата си , а не са се “роботизирали” в меренето и изчисленията?

Поздрави и лека нощ ! :)

17.08.11
00:00

да опознаеш нуждите на тялото си е доста трудно и често много хора имат нужда от някаква начална точка за да знаят колко храна приемат и от колко имат нужда. все пак до този момент са се хранили “с каквото има”. има хора, които не им пречи да теглят и мерят храната си могат да се занимават с това доста дълго време. но има и такива които след кратък период започват да се хранят по инерция. зависи от човека. аз лично при спазването на строга диета не успявам да постагна резултати, но ако се храня по интуиция нещата са много по добре. резултатите са по бавни, но пък не се натоварвам психически. и без това имам стесираща работа, остава и да почна да се притеснявам, че съм изяла 10 гр овес повече... едва ли някога напълно ще опозная тялото си, просто търся хармония в хрането и тренировките.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1