17.08.11
10:18
Здравейте,
хайде и аз да потърся съвет за хранителен режим.
За мен: на 23ти години съм, 185см, 75 кила
Цел: Изчистване на мазнини около корема + паласки (1-1,5кг), релеф. Покачване на мускулна маса, но не повече от 4-5кг. Т.е. за мен оптималното тегло е 80 кг. С приоритет ми е изчистването.
Тренирам 3 пъти седмично на лостове, 4 пъти седмично спорт (волейбол) + тичане или колело (с доста изкачвания).
Храна:
Закуска 7:00
мюсли + кофичка кис.мляко или варено жито
+ 3 праскови/круши или друг плод
Обяд 12:10
пил. филе на скара (~150-200 гр.)
гарнитура: ориз (бял, нямам възможност да ям черен) или варена царевица (от консерва) или картофи на фурна или лютеница със сирене
салата
Закуска 3:10
пакетче фъстъци/леблебия (90-100гр) или плодове или кисело мляко + обикновени бисквити
Вечеря 6:00
пил. филе на скара / кебабчета на скара / някаква домашно готвена манджа - не много мазна (примерно зелен боб с картофи, зеле с ориз)
голяма порция салата със сирене
Вечер към 10:00
диня или малко плод или прясно мляко преди лягане
Пия към 4-5 литра вода на ден. Като цяло имам по-бърз метаболизъм и огладнявам доста :D Понякога включвам и пречена филийка хляб с малко масло и мед сутрин или преди тренировка (към 6 и 30). Ако корема вземе да стърже по някое време, хапвам ядки - леблебия, фъстъци, печена царевица
Мнения? Препоръки?
Темата беше редактирана от LightFlash LightFlash на 17.08.11 10:21.
17.08.11
10:53
Като цяло намали малко въглехидратите, и в тая вечеря в 6:00 вместо картофи и ориз кам пилето или кебачетата прибави 1 салатка (маруля например) и махни плодовете във втората вечеря само млякото е напълно достатъчно :)
17.08.11
10:56
Taка от към закуската добре,намали прасковите на 1 или ги замени с ябълка или портокал,гледай да са преди тренировка и да са макс 1-2 :)
Виж за вечеря пилешко филе на скара е добър вариант,но другите манджи просто ги изключи зеле с ориз,боб с картофи за първи път ги чувам тея съчетания.Вечерно време наблягай само на храни със протеин и малко мазнини.Плодът в 10 го махни също както и прясното мляко.За да искаш да имаш релеф трябва протеина да ти е най-много през целия ден,след това въглена и мазнини най-малко съотношение 50% протеин 30 въглен 20 % мазнини :) Също така царевицата въобще не я приемай че съдържа 80 % захар,не е подходяща за чистене понеже ще ти дигне инсулиновите нива до небесата
Мнението беше редактирано от Gordon Gekko на 17.08.11 10:56.
17.08.11
12:44
Аз бих препоръчала следното:
1.Закуската - трябва и протеин (яйца например), един плод е достатъчен.
2.Защо не можеш да ядеш кафяв ориз?! Иначе махни тая лютеница, захар и консерванти.
3. Намали ядките следобед, много ми се струват. 50 г е ок. Плодовете да са не повече от 1-2 (много фруктоза става). Махни бисквитите.
4. Вечерта намали въглехидратите, зеленчуци най-добре, щом ще сваляш мазнини.
5.Късното хранене най-добре да е извара. Ако не обичаш, опитай сирене Котидж или моцарела (идеята е да е богато на протеин, бедно на мазнини и въглехидрати). Без плодове преди лягане, моля.
Гордън, от къде ти хрумна тази глупост с царевицата??!!!! Я и виж състава, ако обичаш. Според мен може спокойно да си я хапва, и аз съм и фен.
17.08.11
14:04
За кафевия ориз - просто около офиса никъде не се продава такъв, не ми се струва и удачен вариант да си нося от нас.
Бисквитите, лютеницата - не ги ям често, примерно веднъж седмично, но ще ги махна изцяло. С това съм ок.
Яйцата мога да ги добавя към закуската, понякога ям за вечеря (забравих да го спомена). Обаче ако ям само яйца на закуска, към 9-10 съм зверски гладен. Не говоря просто за чувството глад, просто корема ми започва да стърже яко и доста звучно. Точно поради тази причина не виждам как мога да намаля плодовете и ядките, те ми се струват най-удачния вариант за хапване “на крак” по време на работа. С какво мога да ги заменя?
Изварата си я приготвям с канела и парчета ябълка или стафиди и става много вкусна. Ако не я увкося с нещо подобно има доста гаден вкус. Добре ли е за към 10 вечерта?
Мнението беше редактирано от LightFlash LightFlash на 17.08.11 14:08.
според мен за целите ти хапването преди лягане не е добре да съдържа стафиди/ябълки и др. подобни въглехидрати. Може да слагаш стевия и канела в изварата преди лягане - на мен много добре ми идва, плюс лъжица-две кисело мляко, ако обичаш.
Но пък извара със стафиди/ябълки е чудесно като за закуска :)
17.08.11
21:53
Нора има право. Освен това яйцата се комбинират с друго, а не СА закуската. Ядките не ги изключвай, просто ги намали. “На крак” може да хапваш кисело мляко, оризовки.
17.08.11
22:11
На 23,доста активно спортуващ и 75 kila ,което за мен си е дахау манекен от всякъде,тия 1-2 кила ще са ти доста трудни....ще трябва да гладуваш и много кардио,и току виж когато си постигнал желаната преса да си 70 кила....да не говорим че на дали си хардгейнер и като тръгнеш да качваш пак там ще трупнеш....по добре увеличи коремната мускулатура