14.08.11
17:21
Значи бицепсът ми е стра
шно много малък.Аз съм на 13 години и над половина(така да се каже)и искам да се набирам на лост, защото могло да стане човек по-висок, а аз съм отчаян в тази тема 1,54-1,55 съм и ми е писнало хората да ми казват ей малък направи онова направи онова и когато дойде мой приятел и каже, че съм за 8 клас всички се смеят.А и съм чувал, че могло много хубаво тяло да се постигне в което също не съм добър.Тежа 52-53 килограма.Не мога да се набирам според мен, защото нямам бицепс и защото тежа почти колкото ръста си без 1-то отпред.Моля ви кажете какво да правя.Значи всеки ден правя лицеви и коремни също така вдигам и много тежести май дори прекалявам,защото през 2 минути почвам пак.Гирички по 3 кг. и тухли.Моля ви помощ.Имам възможност да ходя и на фитнес зала да отблежа.Ето го и бицепса и тялото ми, а забравих да отблежа, че имам и опрерация от апандесит, която ми е правена преди 9 месеца(миналият Декември).
http://prikachi.com/images/264/3692264c.jpg
http://prikachi.com/images/266/3692266f.jpg
http://prikachi.com/images/268/3692268i.jpg
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 14.08.11 19:38.
Човече, за да те приемат за по-голям, спри да броиш половинките на годинките!
Само с бицепс нищо няма да стане. Това е малък мускул. Пък и при правилно набиране движението се поема от гърба, не от ръцете (говоря за набиране с широк хват). А бицепсовото набиране си е помощно упражнение, с което големина трудно ще постигнеш.
Що за начало не почнеш да се храниш добре (гледайки снимките ... има какво да се промени) и не се захванеш с лицеви упори, докато не укрепнеш и започнеш гордо да висиш на лоста пред блока.
На гиричките 3 килограма ли казваш тежести? Хвърляй ги на по-малките в детската градина да си играят и почвай с лицеви без да почиваш през две минути.
До отказ и отначало! Колкото можеш и 2 отгоре. Без лигавщини.
Тухлите са за зидаромазачи. За фитнес си малък. Ако има с кого да ходиш да ти показва нещата - отивай, ама сам недей. Ще се пребиеш безславно.
Поздрави и успех!
Мнението беше редактирано от LDoeN на 14.08.11 17:37.
15.08.11
23:30
Не си наясно с нещата..И бих ти пропоръчал да четеш,ала-бала,ама на 13 години,просто заеби ..
16.08.11
08:51
казано от NRG на 16.08.11, 02:20:
Почвай лостовете ! Напълно сериозно !! 3-4 пъти седмично, поне !!
xahaxhhaxh , недей така ме разсмива,че ще падна от стола бе :D
казано от The Next на 16.08.11, 08:51:
казано от NRG на 16.08.11, 02:20:
Почвай лостовете ! Напълно сериозно !! 3-4 пъти седмично, поне !!
xahaxhhaxh , недей така ме разсмива,че ще падна от стола бе :D
********, недей си ръси глупостите, че ще объркаш момчето
Моля, придържайте се към Добрия тон!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.08.11 15:05.
16.08.11
13:40
Е да прав си,велики лостаджия (muscle)
Наистина,започни да ходиш на лостове,3-4 пъти седмично и се опитвай да правиш различни упражнения докато не успееш.Чети в интернет за тренирането и храненето.Нищо,че си малък,ако си мераклия и сериозен ще направиш всичко,което искаш.Но всичко зависи само от теб.
16.08.11
18:48
Целта му е да си “уголеми бицепса” , то ако стане само с лостовете на 13 години :D А да предположа,че трицепсът,който е 2/3 от ръката не те интересува много или просто не знаеш коя е и къде се намира тази мускулна група ? ;)
16.08.11
22:07
Мисля, че отбелязах в темата, но явно не съм аз немога да се набирам.Дори 1 път немога да се набера.Немога и кофички и да се набирам.Мога само да правя коремни преси и да правя лицеви упори.Лицеви правя всеки ден по страшно много и усещам, че ръката ми става по дебела, защото като си облеча някоя тениска и ръкава притиска ръката ми, а преди седмица ми беше широка.Не казвам, че е пораснала с сантиметри, но може би почти 1 см вече има, ако не и повече.1,55 съм висок и тежа 52 кг. и немога да се набирам(помощ).Искам да ви питам само с лицеви и коремни дали ще успея изобщо да се набирам някои ден?Имам голямо желание.Имайте напредвид, че и имам операция на 9 месеца.
16.08.11
22:23
От лицеви упори ръката ти става по-голяма? :D
16.08.11
22:48
казано от The Next на 16.08.11, 22:23:
От лицеви упори ръката ти става по-голяма? :D
Сещам се и за друго нещо, да му помогне за предмишницата, но тактично ще си замълча - обещал съм да не гавря много новобранците :D
17.08.11
08:08
Да последните 2 коментара на 100% ми помогнаха!
17.08.11
08:10
Исках само да попитам дали лицевите и коремните са достатъчни да се набирам на лост?На ден правя по около 80 лицеви като 2 коментар ме вдъхнови искам да му благодаря!80 лицеви не на куп а с почивки и може сутрин 40 и следобед 40.От днес започвам и да тичам по 2 км.
17.08.11
12:50
Лицевите и коремните няма да ти помогнат особено в набиранията. Може би ще позаякнеш малко с тях, но няма да е достатъчно. Стига да имаш желание, скоро ще можеш да се набираш. Никой не е започнал с 10 набирания в серия. Ходи на лостовете и се опитвай. Първоначално прави само негативната част (тоест спускането), използвай краката за помощ. Също можеш да викнеш някой твой приятел да те повдига леко и така докато почнеш сам :)
17.08.11
21:11
Да ви попитам аз не мога даже и половинка набиране.Та въпросът ми е следният: дали това се дължи на килограмите ми, защото аз съм 52 кг. и съм само 1,55 висок.Та мисля от утре да почвам ето така: рано сутрин тичане на гладно след това закуска и повече ядене до вечерта да няма освен закуската и на обед един банан или ябълка?Това искам да го процедирам около седмица за да стана 47-48 кг. и да видя дали се дължи на това, защото аз имам г/д бицепс не е като нищо и се чудя що не мога.Дали идеята е добра.Аз издържам на глад.Пропуснах да кажа, че ще има още едно тичане следобед.
Мнението беше редактирано от noobenceto neqpomnqchesnokazano на 17.08.11 21:11.
17.08.11
21:20
Млади човече, я си седни на четири буквието и отдели време и инвестирай в образование по темата. Има в предвид, че бодибилдинга колкото практичен е и толкова теоритечен спорт. Запознай се поне малко от малко с теорията след което се насочи към прилагането и.
17.08.11
21:22
Човече, откажи се. Нищо не си чел и искаш някой да ти напише тука всичко, защото така ти е кеф. Правиш(по-точно мислиш)само тъпи неща.
17.08.11
21:51
SportFreak виждам, че имаш 2 плюса явно, че хората разсъждават като теб и трябва да се откажа въпреки, че имам желание, но явно няма да стане.Добре благодаря все пак!Междодругото поздравление за сайта найстина е хубав, но явно, че не съм за подобен фитнес форум.
30.01.13
23:29
брат и аз съм на 13 тренирам от 6 месеца ръката ми е 34 с подходяща програма и хранене ще успееш препоръчвам ти стреет фитнес после фитнеса