17.08.11
16:34
Здравейте , направо към въпроса който искам да попитам по-запознатите от мен . Значи от около месец месец и половина тренирам на лостове и успоредки и лицеви опори и такива работи все още не правя по много в серия но това не ме притеснява а след всяка тренировка ме боли ако може така да се нарече де :D само в лявата част на тялото (гърди рамо трицепс )зависи как и какво съм тренирал а от дясно малко след тренировката е все едно не сам трениралдо ппреди 30 мин . Това може и да е от това че съм левичар и от както се помня правя всичко с лявата ръка като казвам всичко имам предвид всичко и тя ми е доста по-силна от дясната още от малък . Благодаря предварително
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 17.08.11 17:04.
19.08.11
09:17
Ами напълно възможно е да имаш някакъв дисбаланс. Това обаче трябва да се установи след консултация с фитнес треньор, който да установи какви точно са дисбалансите. Има си методи, аз не съм запознат. Във фитнес зала има начин да ги оправиш, но на лостове не знам как.
Препоръчвам ти, ако усещаш, че нещата не вървят както трябва, да потърсиш малко по-професионална помощ, защото дисбалансите са опрасно нещо, а при теб са ясно изразени щом левите мускули те болят, а десните хич.
ПС: Всъщност, на второ четене....тренираш само от 2 месеца, а тренировките по лостове хич не са леки. От друга страна е нормално да си помагаш повече с лявата част щом си левичар...като за току-що започнал може и да е нормално положението...изчакай известно време и ако това продължава потърси консултация.
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 19.08.11 09:41.
19.08.11
10:15
т.е. усещаш си лявата страна по-добре от дясната? едната ти се уморява, другата не. едната има повече мускулна треска, другата не. в едната усещаш повече натоварване, в другата по-малко.
ако това става при набирания, или се набираш много грозно, или просто едната страна не връща достатъчно информация на мозъка ти че да го “усетиш.” упражнения които натоварват само едната страна биха ти помогнали.