12.08.11
23:39
Тъй като в темата за травми никой не ми отговори пиша тук.Та идеята ми е има ли някакви добавки които да ми помогнат за по-бързо възстановяване на извадено рамо (връзките,сухожилията, “маншона”).Имам огромно желание да се върна възможно най-бързо в залата и това да не ми коства здравето, затова Ви моля, ако някой има опит и знае нека сподели ще бъда много благодарен :)
Не знам точно какъв е проблемът при извадено рамо, предолагам други ще дадат по-точен отговор, но едни от най-добрите добавки при възстанояване на мускули и стави: протеин, глюкозамин, MSN, цинк, омега, калции и витамин D (който преч ляотот може да и набавяш просто от слънцето...ако не живееш в Англия, разбира се, като някои хора :D )
Успех!
Animal Flex, различните фирми продават и глюкозамин хондроитин мсм комплекси; разните joint support формули; рибеното масло.
Като цял чесане на клавиатурите и езиците е всичко това,дал съм стотици левове за абсолютно всичко ставно и сухожилие подхранващо и “заздравяващо”-няма такова нещо ,случвали са ми се какви ли не травми-ефект освен обезболяващ.Евентуално леко подсилващ ако сте здрави и пак надали по-голям има.При травма КИНЕЗИТЕРАПВЕТ разполагащ със съвременна техника,които са няколко в БГ с лазери,тайпинги,кортикостероиди ама не дексаметазона дето сигурно е от втората световна и половината сме ревали от него.
E, естествено едва ли разумен човек би очаквал да си оправи “изваденото рамо” само с витамини и минерали :D
Ами Стоянчо каза основното, с което можеш да подпомогнеш евентуално - рибено масло, анимал флекс и отделни съставки с хондротин,мсм + хрущял от акула .
14.08.11
23:25
Благодаря за инфото.А относно дозировки и дневен прием консултация с лекар или?
това са добавки, over the counter продукти - тоест не ти трябва лекарско предписание. купуваш и четеш какво пише на опаковките
15.08.11
00:01
Ама чакайте малко, зависи за какво говорим. За стави, за хрущяли или за сухожилия, защото флекса или продуктите на основата на глюкозамина няма да свършат никаква работа за сухожилията. Перфектната комбинация за сухожилия е лизин с пролин + витамин С в големи дози.
казано от Тони1 на 13.08.11, 12:55:
Като цял чесане на клавиатурите и езиците е всичко това,дал съм стотици левове за абсолютно всичко ставно и сухожилие подхранващо и “заздравяващо”-няма такова нещо ,случвали са ми се какви ли не травми-ефект освен обезболяващ.Евентуално леко подсилващ ако сте здрави и пак надали по-голям има.При травма КИНЕЗИТЕРАПВЕТ разполагащ със съвременна техника,които са няколко в БГ с лазери,тайпинги,кортикостероиди ама не дексаметазона дето сигурно е от втората световна и половината сме ревали от него.
А ти кои друг кортикостероид ще ни препоръчаш, без страничните ефекти на дексаметазон-а ?
15.08.11
03:48
Дано не прозвучи като реклама, но продукта Young & Flexi на фирма Explode е създаден именно за тази цел. Мисля, че 100% ще реши проблема.
казано от Madboy на 15.08.11, 01:49:
казано от Тони1 на 13.08.11, 12:55:
А ти кои друг кортикостероид ще ни препоръчаш, без страничните ефекти на дексаметазон-а ?
Ако мнението ти не е иронично,при следващите ми процедури за рамото ще ги запиша,защото никога не ги запомням.
@Красимире,понеже съм пил повечето от добавките от рода на куадрангуларис и различни други комбинации според зависи за стави или сухожилия,имаш ли конкретно инфо за тези съставки в янг енд флекси,тъй като не се сещам да са присъствали в някой опитван от мен продукт?
“Екстракт от корен на целина (Apium graveolens)
Екстракт от корен на Жен Шен (Panax ginseng)
Калциев лактат монохидрат”
Мнението беше редактирано от Тони1 на 16.08.11 11:46.
16.08.11
20:17
казано от Тони1 на 16.08.11, 11:40:
@Красимире,понеже съм пил повечето от добавките от рода на куадрангуларис и различни други комбинации според зависи за стави или сухожилия,имаш ли конкретно инфо за тези съставки в янг енд флекси,тъй като не се сещам да са присъствали в някой опитван от мен продукт?
Не си усетил тънкото ми чувство за хумор, тъй като написах евентуална чужда реплика. Познавам един човек гравитираш около фирмата производител, знам някои негови похвати и реших да го изненадам с “правилният отговор”.
точно,че жен шена е адаптоген а останалите нямат много връзка...и ми беше интересно да не би пък все пак да има магическа отвара ,тъй е от теб:))
19.08.11
23:25
http://www.explode.bg/young-a-flexi-.html Звучи добре, мисля да го пробвам :)
20.08.11
13:04
Славияне, голям напън виждам да се рекламират продукти на Експлоуд които явно слабо се продават. Ако трябва да се характеризират повечето им продукти, аз бих ги класифицирал като СКЪПИ и/или НЕЕФЕКТИВНИ. Винаги съм се смял когато някоя българска фирма в областта на добавките изкара на пазара някой “пенкилЕр”. Не знам има ли още идиоти дето да им купуват продуктите. Отдавна мина времето, когато една кутия GOLD Standard се продаваше за 160лв от дистрибутори в България, а и хората вече си поръчват директно от Европа и САЩ. Аз си спомням още преди 5-6 години на SCITECH креатина колко беше по-евтин от българските. Сега почти всеки вносен протеин е по-евтин от тези на Експлоуд, а едва ли сред трениращите има чак толкова закоравели националисти, че да предпочитат български (пакетирани в България) продукти.