Татуировка - ако си направя и продължа да си тренирам ще има ли някакъв проблем?

19.08.11
21:34

Здравейте! Имам един въпрос, на които получавам много и различни отговори от всякакви хора, за това и реших да попитам хора, пряко свързани със залата и имат по-богата култура.Ето го и въпросът ми:
Планирал съм да си направя татуировка, дано се случи до няколко месеца, живот и здраве, която обхваща целият гръб.Като изключим настрана притеснението от самата интервенция, се чудя, дали ако я направя тази тренировка и продължа да си тренирам, дали би имало някакъв проблем - например да се прецака татуировката, да се разтегли, избелее и прочие шитни при продължение, че продължа с тренировките.Това е основното, което ме притеснява, защото не желая да си прецакам целия гръб.Колкото до мен, март месец правя 18 г. , висок съм 1,80 някъде, ако това има значение.Предполагам, че на височина няма кой-знае колко да раста - имам си стрии на гърба от рязко порастване и си мисля, че втори бум на растеж няма да изкарам.Болката не може да ме спре, вярно - имам чувствителна кожа (и по-силно щипване си го усещам и то много) , но не се смятам за лигльо и ревльо.Това е от мен.Благодаря от сега :)

Темата беше редактирана от Юлиян Тодоров на 19.08.11 21:42.

19.08.11
21:41

head_hunter може да ти отговори, той беше казвал някъде, че си е правил татуировка когато е бил 50 и няколко килограма, сега е 80 и няколко и не е мръднала :)

20.08.11
00:20

1. Не подценявай болката.
2. Разтягането дали трябва да те тревожи зависи само от това колко по-голям искаш да станеш.
3. Потта от тренировката ще пречи на възстановяването на татуировката и помага замърсяването. Отделно ще трябва да се правят компромиси с упражнения - натиск, триене, замърсяване са последните неща, които искаш да ти се случват върху рисунката във възстановителния период.
4. Повтарям ти 1., защото татуировка за целия гръб ще отнеме 6-8 сесии от 3-5 часа всяка, в зависимост от татуиста. Това са около 30 часа. Не подценявай болката, защото освен по време на сесията, ще те изгаря и през времето прекарано извън студиото.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 20.08.11 00:21.

До колкото съм чувал казват,че ако е направена с растителни мазнини ( ако не се бъркам) няма проблем.Растеж ти,расте и татуировката.

HE

20.08.11
02:11

казано от dorianyates Borisov на 19.08.11, 21:41:

head_hunter може да ти отговори, той беше казвал някъде, че си е правил татуировка когато е бил 50 и няколко килограма, сега е 80 и няколко и не е мръднала :)

Да така е :)

Хубаво е след, като ти направят татуировката да не тренираш, докато не ти се възстанови кожата. Освен, че е некомфортно, може да се получи и дефект докато е прясно направена. Болката си е болка, но след около 5-10 мин. претръпваш и не ти прави впечатление. Ако  много голяма ще ти се наложи да ходиш няколко пъти. Гледай да е доказано студио и да работят с хубави мастила. Питай ги как да подържаш самата татуировка, а това зависи от мастилото с, което е правена. Принципно е е по-добре да се направи в началото на есента, защото кожата ще има време да свикне и няма да ти се налага да мислиш как да я предпазваш от излагане на слънце, ако е прясно направена. Да знаеш, че горния слой на кожата пада няколко дни след, като е направена - а не е като да се обелиш от плаж, а по-плътно.

20.08.11
11:46

Да, татуировката е големичка, но смятам, че съм готов да изтърпя.И на мен са ми казвали, че в началото боли, после изтръпваш целия и не усещаш нищо.Ще проуча нещата с въпросният татуист как стоят нещата, виждал съм негови произведения - добри са, препоръчаха ми го.Основното ми притеснение е да не се откажа в последния момент, но се съмнявам, защото съм голямо магаре.Все пак това нещо е перманентно.

Гледай после да не си кажеш “За кво ми беше да си прая тату” :)

21.08.11
10:41

Е, да - прав си.Все пак това е нещо отговорно и все още го обмислям.Все пак дори и да си направя някаква, ще е нещо, което носи смисъл и има някаква връзка с мен.Не бих си изрисувал някакви произволни неща, които не носят смисъл или пък, защото всеки има татуировка - дай и аз да не остана по-назад :)

21.08.11
14:40

Каква връзка с теб, ти дори нямаш 18г., че да знаеш какво би имало връзка с теб. Аз бих направил (това и направих) точно обратното - нещо, което просто те кефи, но няма смисъл. Поне така си мисля, че ти е рано за “смисъл” и “значение”. Ако ще се изразяваш чрез нещо, първо се идентифицирай като човек. Това, че си съзнателен не означава, че си осъзнат, буден и т.н.

21.08.11
14:52

Именно, аз затова изчаквам - събирам идеи, “пресявам” нещата - време има.За сега просто гледам.Естествено - трябва и да ми харесва, иначе не намирам смисъл от цялата тази работа ;)

21.08.11
16:21

Aко решиш твърдо да си правиш - направи си само един малък фрагмент от цялата рисунка, който да може да мине за татуировка само по себе си, без останалата част, само за да видиш за какво иде реч - болка, подръжка, възстановяване, усещане като цяло. Това ти е най-голямата гаранция да не се прецакаш и да разбереш дали го искаш това нещо изобщо. В крайна сметка ще си я направиш на гърба и няма да я гледаш постоянно, че да ти писне от нея. Темата ти ме накара да се замисля колко много хора, които хал хабер си нямат от татуировки ми обясняват как искат някакви огромни чудовища, които покриват половината им тяло - е, не се започва така. Не искам да те обидя, но личното ми мнение е, че като дойде време да се татуираш, няма да го направиш това, което си замислил. А навярно няма да направиш изобщо нищо. Но ако си инатливо магаре като мен и си решил, че го искаш на всяка цена и знаеш, че ще го направиш, съм просто загрижен да не съжаляваш после.

22.08.11
08:34

Благодаря за съветите траш, напълно прав можеш да се окажеш, че може да се окаже съвсем друго, от това което съм мислил.А аз имам много време пред себе си, ще го мислим :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1