20.08.11
14:27
Здравейте! След месец и нещо тренировки в залата качих 5 килограма и правилно хранене + прием на протеин след всяка тренировка качих общо взето 5 килограма. Всички ми казват, че можело много повече от тези 5 килограма и се замислих дали това, което правя в залата ми е достатъчно. Сега мисля да почна да тренирам в домашни условия с дъмбели (да отбележа, че са ми достатъчно тежки поне за този момент, защото могат да се нагласят до 20 килограма) през почивните дни т.е ако тренирам в залата 3 пъти седмично през ден по тази програма:
Гърди - Вдигане на щанга от тилен лег - 1x10, 4x6
Бутане на “Хамър” машина за горна част 3x8
Гръб - Дърпане на скрипец с широк хват 3x6
“Пуловър” с дъмбел напряко на лежанка 3x10
Рамо - Разтваряне с дъмбели от стоеж 2x6
Дърпане щанга до брадата 3x6
Трицепс - Разгъване с дъмбел в две ръце от полулег 4x6
Бицепс - Сгъване с дъмбели от полулег 4x6
Бедро - Разгъване на краката на лег преса 4x8
Корем - Повдигане на трупа, краката качени на опора под 90 градуса
И през междинните дни да тренирам само с дъмбели като замествам някои упражнения, възможни за изпълнение само във фитнес зала със флайс и т.н т.е да тренирам всяка мускулна група с дъмбели ще има ли положителен ефект или точно обратното? Все пак мисля, че трябва да има и някаква почивка затова мисля ако Понеделник, Сряда и Петък тренирам в залата, а Вторник, Четвъртък и Събота с дъмбелите, Неделя да почивам. Имайте предвид, че сега поне още 2 месеца ще тренирам за цялото тяло за да заякна т.е нуждая ли се от повече почивка и дали тези дъмбели ще ме натоварват и няма да ми позволят да се възстановя за следващия ден в залата. Не чувствам някаква умора на следващия ден независимо дали е след зала или тренировки с дъмбел, но все пак бих се радвал да чуя и друго мнение по въпроса. :)
ПС: Имам и уред за коремни преси, добре ли ще е ако тренирам корема също през почивните дни или него да го тренирам само в залата. Все пак съм изчел доста материал за тази мускулна група и знам, че е бързо възстановима.
Крайният ефект от подобно начинание ще е крайно негативен, претренирането ти е в кърпа вързано тялото се нуждае от почивка за да расте.
Мнението беше редактирано от Stan на 20.08.11 14:42.
Стоян е изключително прав!От желание да има нон-стоп тренировки със цел (заблуда) , че нещата ще стават по-бързо , единственото до което ще стигнеш е претрениране и възстановяване-критично ;) Оставяй необходимото време за почивка+добра храна и т.н ;)
Пределно са ми ясни нещата, че с повече тренировки не се постига по-бърз резултат и това не съм го споменавал в темата! Проблемът ми беше, че много хора ми казват, че за този период от време се дигало много повече маса от тези 5 килограма и затова не знам какво правя. Може би да добавя повече упражнения или да ям повече? Но накъде повече от това? Все пак съм на хранителен режим за каване на маса и се храня често. Ако може да ми дадете съвет добре ще е. :)
Мнението беше редактирано от Insane M на 20.08.11 15:16.
Пет кг за месец и нещо да ти кажат , че е малко ... вярно , че ще има вода,мазно и мускул , но 5кг са си 5кг!Не са никак малко ;)
Мерси, Dominic! Ще продължа със сегашните ми тренировки и все пак като се замисля ако на месец качвам по 5 килограма до НГ бих направил нещо :).
казано от Insane M на 20.08.11, 15:18:
Мерси, Dominic! Ще продължа със сегашните ми тренировки и все пак като се замисля ако на месец качвам по 5 килограма до НГ бих направил нещо :).
Продължавай да се развиваш!Успех! ;)