26.07.11
23:44
Здравейте, искам да ви попитам за бягането след 21:00 часа.
Понеже моят режим е с главата надолу (лягам в 15-16 часа следобед и ставам в 23-12 часа през нощта) и най-удобно ми да бягам вечер, след като се събудя. Някои хора ми казаха, че не било хубаво да се бяга вечер след 21 часа, но пък моят режим не е обикновен (поради лични причини) и се чудя дали пък не мога да бягам вечер след 21 часа?
27.07.11
11:27
Я кажи целият ти ден как преминава, защото това не е достатъчно. Тичането вечер не се препоръчва, защото пречи на съня след това. В случай, че после не държиш да заспиш, мисля, че проблем няма никакъв. Миналото лято доста често тичах и ако не можех рано сутрин, излизах вечер (не тичай на жега!) и чесно казано нямах проблеми и със съня след това.
Иначе за сваляне на мазнини най-подходящото време е сутрен на гладно, тогава организмът използва първо резервите - мазнините.
Мнението беше редактирано от Miss Fight на 27.07.11 11:27.
Вие четете ли какво е написал?Става в 12 през нощта и си ляга в 3-4 след обяд.Виж новата статия в списанието за работата нощна смяна.Предполагам такъв е проблемът при теб.
http://www.bb-team.org/articles/4054_trenirovki-i-hranene-pri-raboteshti-noshtna-smyana#axzz1TIEyTvoX
А на въпроса ти-да,можеш.
Да, тъкмо днес открих тази статия.
Ето как минава денят ми:
7:00 - Отивам на работа.
13:00 - Връщам се от работа.
14:00 - Сядам на компютъра.
16:00 - 17:00 - Лягам някъде по това време.
21:00 - 23:00 - Ставам някъде по това време. Рядко ми се случва да стана по-късно от 22:00.
22:00 - 23:00 - Евентуално отивам да тичам навън, а преди това правя 4х20 коремни преси, 4х15 лицеви опори, 4х15 кофички (на някоя пейка), 4х10 набирания на лост с различни захвати, след това започвам тичането и правя 2х15 минути(понякога 3х15 минути), но сигурно ще премина на 35-40 минути гладко бягане. Целта ми е да стопя мазнините и да си стегна тялото. След лятото мисля да ходя на фитнес, за да кача ММ.
24:00 - Прибирам се вкъщи и сядам на компютъра или гледам някакъв филм.
03:00 - 04:30 - Пак лягам да спя. :D
06:30 - Ставам за работа.
Хранителен режим нямам, освен да избягвам вредните храни. Въглехидрати гледам да не приемам следобед, когато е врем за спане.
Явно не ми пречи на спането тичането, но чух, че тялото не можело да се възстанови, ако се бяга след 21:00. (При мен сигурно не важи това, щом съм с объркан режим.)
Все пак искрено ви благодаря, че ми помогнахте. Ще прочета статията за работещите хора. Ще се радвам, ако имате някакви други съвети да ми кажете.
27.07.11
22:30
Това с възстановяването не ми звучи сериозно. То не зависи от часа на трениране, а от храната и почивката в часовете след него.