20.08.11
17:20
Обръщам се към вас с идеята да получа някакъв съвет относно моята травма.
Става въпрос за следното- от 3 месеца имам силна и доста неприятна болка в коленете.Първоначално болката отминаваше след мазане с някакъв обезболяващ продукт. От 1 месец насам нещата са зле.Интересното ,е че болката се появява когато съм в седнало положение и краката са ми под прав ъгъл :( ,чувствам силно обтягане и напрежение в областта където мускула се захваща с коляното,имам и подуване точно там и на двата крака.
Ходих на травматолог,каза че е от треумора на мускула,прегледаме и ми даде да пия 1 седмица някакви прахчета и таблетки Афламил,но нещата са все така,отделно на прегледа ми натисна коляното и ми каза да стисна мускула... е такава силна болка,вследствие и подуване няма :(
Незнам какво да правя,не съм тренирала крака от 2 месеца,а болката и отока не спира.Отчаяна съм вече....
20.08.11
18:25
моля те да опишеш къде точно те боли. “областта където мускула се захваща с коляното” мога само да предполагам че е сухожилието на капачката.
20.08.11
18:42
отбелязах с червено точно къде е болката и отока
20.08.11
19:22
така както го описваш е от бурсата. бурсата най-просто казано е сакче с течност, чиято цел е да улесни движението. може и да е това може и да е от сухожилията на квадрицепсите. и в двата случая това е показателно за това че претоварваш квадрицепсите(бедрата) и коленете си, като вероятно не ползаш другите си мускули и стави.
http://www.riversideonline.com/source/images/image_popup/r7_kneebursae.jpg
щом лекаря не е преценил че е време за операция, значи още може да се спаси положението.
20.08.11
22:04
Дали има шанс болката на отмине или ще си е хронична,защото повече не искам да пия лекарства,от които няма никакъв ефект за жалост :(
20.08.11
23:36
има шанс да отмине. а дали това ще стане или не никой не може да каже.