20.08.11
13:25
Здравейте, бих искал да ми дадете съвет. На 17 години съм,62 килограма,1.75 висок тренирам от 10 месеца като почивах 2 месеца това лято и сега започвам пак,та въпросът ми е трябва ли да започна да взимам хранителни добавки за да кача повече килограми и дали,ако взимам само след тренеровка ще има някакъв резултат?
Темата беше редактирана от Юлиян Тодоров на 20.08.11 13:26.
20.08.11
14:07
От хранителните добавки няма да качиш килограми! Кажи какво ядеш и по колко ?
Как го реши?
Ами аз не съм чувал за такъв, където е качил мускулна маса от пудри, без хранителен режим... Ако ти знаеш, моля посочи го :)
Мнението беше редактирано от Юли на 20.08.11 14:59.
20.08.11
15:10
Ти казваш че от хранителните добавки няма да качи ,а не казваш че само с тях няма да качи (с което съм съгласен) има разлика замисли се.:)
Мнението беше редактирано от Georgi Chavdarov на 20.08.11 15:15.
20.08.11
15:31
Стояне, задаваш въпроса си сякаш добавките са задължителни. Те са си...добавки. Ако нещо ти куца в храната или възстановяването определени добавки могат да ти помогнат.
На първо място трябва да имаш приличен хранителен режим. Казвам приличен, защото перфектен надали може да се спазва от обикновен фитнес ентусиаст. Можеш да имаш 1-2 дупки в храненето, които да запълниш или подпомогнеш с хранителна добавка, но да разчиташ изцяло на добавките не е правилно.
Моят съвет е да преразгледаш начина си на хранене и трениране. Дали си набавяш необходимите количества протеин, въглехидрати и мазнини за деня, както и достатъчно калории, за да трупаш маса. Как се чувстваш между тренировките т.е. дали успяваш да се възстановиш от края на едната тренировка до началото на другата.
Според плюсовете и минусите, които имаш в храненето и тренировките ще можем да ти дадем съвет дали можеш да се възползваш от някоя добавка. В момента въпросът ти е прекалено общ и не може да ти се даде категоричен и ясен отговор.
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 20.08.11 15:32.
20.08.11
15:36
казано от Death__ на 20.08.11, 14:58:
Ами аз не съм чувал за такъв, където е качил мускулна маса от пудри, без хранителен режим... Ако ти знаеш, моля посочи го :)
Death__ да ти напомня ли че “пурдата” в вид храна?Тя не е произведена от нефт или от метеоритите на Сатурн а от мляко(обикновено),или соя и тнт
Разбира се,няма как да се живее пълноценно само с добавки,може и без тях,но за мен,те са екстра към храненето ,понякога доста подпомагаща
20.08.11
15:38
казано от Stoqn Stoqnov на 20.08.11, 13:25:
Здравейте, бих искал да ми дадете съвет. На 17 години съм,62 килограма,1.75 висок тренирам от 10 месеца като почивах 2 месеца това лято и сега започвам пак,та въпросът ми е трябва ли да започна да взимам хранителни добавки за да кача повече килограми и дали,ако взимам само след тренеровка ще има някакъв резултат?
Както беше споменато,няй важен е стриктния хранителен режим,ако ти е възможен разбира се,тогава ще качваш
Идеята е тялото ти да има условия за протеинов синтез през времето което си буден,как ще го постигнеш,тук има теми и идеи много,търси и чети
А добавките са екстра,но разбира се няма как да качваш само от тях
Да, аз това имах предвид, но той не е казвал за никакъв хранителен режим.... поне аз не видях.....
21.08.11
02:47
Благодаря ви за мненията,разбира се,че спазвам хранителен режим и не очаквам само със протеини да кача килограми,просто да подпомогнат качването ми по-бързо,защото сега съм релефен и искам да натрупам още маса.. Тренеровачната ми програма мисля,че е добра от нея качих някое други кило,а колкото до храната ям от всичко по-много,на ден по 5-6 пъти,тъй като нямам килограми. Та по скоро искам да ме посъветвате дали да вземам хранителни добавки,като спазвам хранителния си режим и си тренирам редовно по 4-5 пъти на седмица и ако го вземам дори и веднъж след тренеровка би ли имало все пак някакъв резултат?
21.08.11
08:40
Най-харесвам след-тренировъчните добавки, защото ускоряват процеса на възстановяване. След тренировка докато се нахраниш, докато се смели храната и докато започне да се усвоява...минава доста време.
За сравнение ако вземеш BCAA, комплексни аминокиселини, протеин на прах или гейнър, този процес се ускорява многократно. Ако ще започваш да взимаш добавки започни с такъв продукт и с времето добавяй други ако са ти необходими.
Дали ще качиш маса от това...не се знае, защото този прием ще е само една малка част от цялото, но със сигурност ще ти помогне в една или друга степен.
Поздрави!
21.08.11
09:17
Stoqn Stoqnov
Виж сега,идеята е не да се тъпчеш като мечка по 2343 пъти на ден,на всекиго рано или късно би писнало,основното правило е да поддържаш висото ниво на анаболните аминокиселини като левцин в кръвната си плазма
Американците са установили,че след хранене то е високо около 2 часа,толчно толкова е и инсулиновата висока активност6
Е,ако се храниш в 8,12,16,и 20 часа,и в промеждутъците взимаш по 20-30 грама въглехидрати с аминокиселини ,в които има мин 4 грама левцин,ти ще имаш оптималните условия за мускулен анаболизъм
Аз разбира се нямам тези условия поради лайфстайла ми,то това би било най удачния вариант за хранене/суплементиране при покачване
И не слушай професорите които ти обясняват как се усволявало само 20 грама протеин(примерно) то ако беше така след всяко преяждане щяхме да сме със тежко разтройство и да стоим по час в кенефа,ама не е така
Всичко се усвоява,или поне повечето
Да,наистина един 70 килограмов човек би оползотворил много добре едни 30тина грама протеин,само че ако приемаш толкова в кръвния ти поток на дали ще постъпят повече от 20,да не кажа 15:мозъка,черния дроб,бъбреци и тнт си взимат своето
21.08.11
14:22
Ясно, значи дори и да вземам добавки само след тренеровка също ще ми е от полза ?