21.08.11
02:15
Много обичам царевичен хляб - този, който ядат в Южните щати. Ако сте забелязали, дори и Рони Колман го яде - мачка го в боба си, или нещо такова. Проблемът е, че по ресторанти, тези царевични хлябове са пълни с мазнини и захар.
Ето една лесна и приспособена рецепта, която всъщност е много близка до оригиналната.
Продукти:
1. 1 чаена чаша Царевично брашно (Corn Meal, , не Corn Flour, щото е по-друго)
2. 1 чаена чаша пълнозърнсто брашно
3. 1 чаена чаша мляко )обезмаслено
4. 1-2 яйца
Двата вида брашно, яйцата и млякоо се разбъркват добре, докато се получи смес...малко по-гъста от кисело мляко. Ако има бучки, не се притеснявайте.
Взимате тава и я намазвате с олио...или друг вид мазнина. Не зехтин, щото ще придаде вкус, който не е типичен за този хляб. Загрява се фурната на 200 и тавата с мазнината се слага в нея за да се загрее.
Изкарвате тавата (когато е добре нагрята) и растилате сместа като блат за пица. Печете 20-25 минути - докато стане златисто отгоре.
Не съм смятал стойности. Перфектно е за закуска според мен и за прием на въглехидтати по всяко време, когато се вписват в режима.
Поздрави.
21.08.11
02:31
Страхотна рецепта, ще я изпробвам още тези дни. Хем лесно, хем евтино, хем вкусно, хем и донякъде полезно.
21.08.11
02:52
Този линк може да е от помощ. Аз следвах тази рецепта.
http://www.youtube.com/watch?v=eQITurEv6vM
21.08.11
14:17
Пробвах го и стана без мая.