Царевичен хляб

21.08.11
02:15

Много обичам царевичен хляб - този, който ядат в Южните щати. Ако сте забелязали, дори и Рони Колман го яде - мачка го в боба си, или нещо такова. Проблемът е, че по ресторанти, тези царевични хлябове са пълни с мазнини и захар.

Ето една лесна и приспособена рецепта, която всъщност е много близка до оригиналната.

Продукти:
1. 1 чаена чаша Царевично брашно (Corn Meal, , не Corn Flour, щото е по-друго)
2.  1 чаена чаша пълнозърнсто брашно
3. 1 чаена чаша мляко )обезмаслено
4. 1-2 яйца

Двата вида брашно, яйцата и млякоо се разбъркват добре, докато се получи смес...малко по-гъста от кисело мляко. Ако има бучки, не се притеснявайте.

Взимате тава и я намазвате с олио...или друг вид мазнина. Не зехтин, щото ще придаде вкус, който не е типичен за този хляб. Загрява се фурната на 200 и тавата с мазнината се слага в нея за да се загрее.

Изкарвате тавата (когато е добре нагрята) и растилате сместа като блат за пица. Печете 20-25 минути - докато стане златисто отгоре.

Не съм смятал стойности. Перфектно е за закуска според мен и за прием на въглехидтати по всяко време, когато се вписват в режима.


Поздрави.

AD

21.08.11
02:31

Страхотна рецепта, ще я изпробвам още тези дни. Хем лесно, хем евтино, хем вкусно, хем и донякъде полезно.

21.08.11
02:52

Този линк може да е от помощ. Аз следвах тази рецепта.

http://www.youtube.com/watch?v=eQITurEv6vM

21.08.11
13:18

А сигурен ли си, че не слага мая и не трябва да втасва това тесто?

21.08.11
14:17

Пробвах го и стана без мая.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1