21.08.11
01:06
Здравейте,
Вчера при пускането на кривия лост след френско, на дясната ръка между рамото и гръдния мускул нещо се случи. Звука беше точно “хряс”, заболя ме, не можех за кратко да си вдигна ръката. Сега ми стои като изпъната някаква жила по протежението на гръдния мускул до под рамото. Има и лека болка, като го напрегна. Не вярвам да е скъсан мускул, сигурно би боляло много повече. И за извадено рамо едва ли става въпрос, щото си го движа като цяло. Мажа го със затоплящ гел, и ше почина няколко дни определено. Дали да ида на лекар според вас? Какво може да е?
Може просто да съм се претоварил, а и знам, че така тъпанарски не трябва да си пускам щангата след френско, ама
Благодаря предварително.
21.08.11
01:29
Иди на лекар. Аз не съм специалист, не знам какво е. Но щом си чул звука и щом има болка, иди на лекар. Лекарите са за това да диагностицират и лекуват. Но иди на истински, добър и почтен лекар а не на някоя подкупна бяла престилка дето няма да и се занимава с теб. По-добре да се презастраховаш отколкото да съжаляваш, нали така?
Мнението беше редактирано от A D на 21.08.11 01:30.
21.08.11
07:56
Може и да е ключицата, но по-добре иди на лекар : )
Иди на лекар, по-добре наистина да се презастраховаш. Въпреки че лично мен ме съмнява да си извадил рамо или скъсал мускул, сухожилие - боли адски много и досега щеше да си рабрал. Иначе от хряс + френско - 6 месеца почти не правих трицепс - само поддържах, изключих френското въобще, и всяка тренировка бях с налакътник. А да и 2 седмици на диклак :D
казано от Ivan Iwanov на 21.08.11, 01:06:
Мажа го със затоплящ гел, и ше почина няколко дни определено.
Според мен загряващите мазила не са добър вариант в случая.
21.08.11
08:58
Правиш глупост след глупост. Първо си усукал ротаторният маншон, после се мъчиш да направиш възпалението хронично със загряващи мазила.
Слагай лед и обездвижи рамото за 24 часа. Ако не ти мине - на лекар.