Моля за помощ в избора на фет-бърнър

22.08.11
04:21

На 29 години съм и след две бременостти имам 30 кг за сваляне.Положението се утежнява ,че тези килограми вече се отразяват и на здравето ми.С инсулинова резистентнос съм ,но все още не ме водят с  диабет.Имам натрупани сланинки на всякъде ,но най-много са на корема ,той си изглежда все едно съм бременна и ще раждам ( обиколката на талията ми е 115 см :(()Кръвното ми е що годе нормално ,от време на време правя хипертонични кризи или пък съм с ускорен пулс.В момента съм отново на диета.Спорта при мен се свежда до ежедневно качване на стълбите на шест етажна сграда с дете на ръце плюс покупките и каране на крос тренажор ,но не много редовно.Свалям много трудно ,дане кажа хич и според моите виждания трябва да взимам нещо та да побутна малко метаболизма.НО тук идва голямата чуденка какво да е.От толкова много реклами ,обещавящи чудеса съм си харесала ето тези неща:
silabg.com/bg/1131-BSN-ATROPHEX-98-caps.html
silabg.com/bg/953-SYNTRAX-FYRE-Original-120-caps.html
Въпроса ми е ще имали полза от взимането изобщо на фет-бърнари и в частност на тези?И дали са безвредни?

22.08.11
08:38

Опиши как се храниш първо.

22.08.11
09:12

Здравей!
Щом си с инсулинова резистентност започни от там! Трябва да се храниш правилно! Научи какво е Гликемичен Индекс на храните, макросъставките на храните, кое как се усвоява от тялото, кога качваме мазнини и кога ги изгаряме и защо! В моето семейсто баба ми, баща ми, сестра му са с диабет и съм сигурен, че това е от режима на хранене. Баба ми яде всичко с хляб! Сутрин мекици, пържени филийки, макарони с хляб!!! компоти с хляб!!! Този стил на хранене тя е предала на децата си и последиците са ясни. Това е проблема ти според мен. Никой не може да ме убеди, че дори и да не спортува, а се храни правилно ще качи 30 кг. Съветвам те да не ползваш бърнъри още сега. Твоята цел е да си съставиш правилен хранителен режим! Като добавки ще ти препоръчам витамини, омега3 мастни киселини и алфа-липоева киселина, която подобрява инсулиновата чувствителност. И запомни - нищо не става бързо. Тези 30 кила не си ги качила за 2 месеца, няма и да ги свалиш за толкова! Питай, тук има много компетенти хора, които с радост ще ти помогнат. Успех!

22.08.11
11:10

Благодаря за отговорите!
Наясно съм ,че за въпросните килца в плюс не са виновни само хормони или ген ,а и лакомията ми ,когато съм нервна ( тогава мога да изям невериятни количества сладко ).Не се и заблуждавам ,че могат да се свалят и за два месеца,най-реално ми се вижда да ги сваля в срок от половин до една година.Знам какво е гликемичен индекс и хлебни единици ,със спазването на диетата от 18 ХЕ ,поне не качвам кг ,но и не свалям.Сега спазвам 90 -дневната диета.Сутрин винаги се яде плод ,а за обяд и вечеря единия ден се ядат белтъци+зеленчуци ,на другия ден варива+зеленчуци,следва въглехидрати+зеленчуци и на четвъртия ден само плодове или зеленчуци и после пак се въртят тези дни.

22.08.11
11:21

90 дневната диета трайни резултати не съм чувал/виждал да дава.
Виж РБД (бавно но трайно)

22.08.11
12:39

казано от entwickler на 22.08.11, 11:21:

Резултат че дава дава ама после ако не излезнеш правилно от диетата става страшно :)

22.08.11
12:44

казано от Филип Буцев на 22.08.11, 12:39:

казано от entwickler на 22.08.11, 11:21:

Резултат че дава дава ама после ако не излезнеш правилно от диетата става страшно :)

Да не говорим пък за загубата на мускулна маса...

22.08.11
13:25

Скъпа госпожо!
След като вече сте майка,явно знаете какво е отговорност?Е,как ще научите детето си на такава,след като вие самата я нямате към себе си?
Тия продукти които сте избрали,знаете ли какъв би бил импакта им върху кандидат диабетик?К А Т А С Т Р О Ф А Л Е Н,драга ми госпожо
Моят искрен съвет е,намерете време и отидете на ендокринолог,едни инсулин инхибироти са точно за вас!Да не говорим че и регулират кръвната захар,а и са 2-3 лева опаковката

Още нещо,с детенцето на ръце и качване на стълби освен моментно задъхване нищо няма да постигнете
Кардио,физическа активност,бебефитнес,хранителен режим и никакви захари

Като фетбърнер,най доброто и безвредно за вас би било Л карнитин+ аспирин 30мин преди тренировка + 1 двойно кафенце

Другото за което се сещам е CLA,чиито ефект е особено подходящ за хора с големи мастни резерви,и особено жени
Комбинацията от изомери trans10 ,cis12 като ТОналина на Дайматайз примерно
Много марки CLA изпозлват транс хидрогенизирано масло,което не е от шафран,въпреки че така твърдят,а лъжат мамицата им,то няма толкова шафран в света,и от тяхното СЛА няма ефект,той като е със други изомери на киселината:cis-9, trans-11

22.08.11
13:50

От личен опит ще ти кажа да не си правиш експерименти с фетбърнери и високо кръвно!!!
Целта ти е постижима за 12-18 месеца.
Моята жена след второто раждане свали 12 кг. за една година с правилно хранене и кардио, по 30-40 мин. 3 пъти седмично.
Като за начало трябва да си зададеш въпроса какво искаш? Да свалиш бързо и да увиснеш или да си създадеш съвсем нов режим на живот. Храната е 80% от успеха. Трябва да забравиш за всякакви лунни, дюкянови и кавито се сетиш диети. Те са временни !!!
Намали сладкото драстично, яж повече риба (3 пъти седмично), зеленчуци да има във всяко хранене, белия хляб и ориз ги замени с пълнозърнест и кафяв, наблягай на леките храни. Трябва да си мислиш за всеки залък който слагаш в устата си. Ние сме това с което се храниме. Не очаквай бързи резултати и гледай в огледалото какво се случва а не кантара.  Това трябва да ти стане начин на живот. Стреми се да разбираш какво ти казва тялото за храната която поемаш. С времето ще разбереш кое, как, кога и дали да го ядеш. Тренировки може да правиш всякакви, докато рабереш от кои се чустваш най-добре. Не се страхувай да експериментираш за да не се отегчиш във времето!
И не забравяй, че всичко ти е в главата.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1