Как да се набирам да ми се разшири гърба?

Края на Октомври правя 15.Тренирам по тази :http://www.bb-team.org/workout/1358_klasicheska-programa-za-pokachvane-na-muskulen-obem#axzz1VkRZyStb програма от около 2 месеца.Вечер имам свободно време и мога да се набирам,ако кажете как ще е супер.

22.08.11
15:54

“Как да се набирам да ми се разшири гърба?”
С широк хват !

22.08.11
16:04

По-скоро с тесен :).

Има цяла статия посветена на набирането. ;)

Тихомир Велев
Мерси

AD

22.08.11
17:40

С широк надхват, така най-добре се засягат латисимусите. Всеки тесен хват увеличава ролята на бицепса като синергист, и отнема фокуса от гърба. Можеш да прочетеш статията за набиранията както те посъветва Тихомир, но и без да си гений, е лесно да се сетиш че широкия надхват е най-добре. Що се отнася до това кога- в началото на тренировката за гръб, когато имаш и ти е нужна най-много сила.

22.08.11
17:47

Всъщност, тесния хват развива повече латисимусите.

22.08.11
23:33

казано от Петко К на 22.08.11, 17:47:

Всъщност, тесния хват развива повече латисимусите.

+1
На мен тесен подхват ми действа идеално,по-добре ‘’опъва’’ латисимусите,редувам го с широк надхват.

23.08.11
01:44

Гърба не се разширява само с набирания.

Миsh0
Аз отденлно си ходя на фитнес,но мисля да почна вечер да се набирам малко и малко кофички

AD

23.08.11
21:32

Тесния подхват натоварва повече бицепса отколкото гърба. От биомеханична гледна точка е невъзможно набиранията с тесен хват да подпомагат повече развитието на гърба. В недоумение съм, защо някой от вас твърдят обратното.

23.08.11
22:19

Защото ако разгледаш двете движения от биомеханична гледна точка, сам ще се убедиш ;) А най-добре да ги пробваш.

AD

23.08.11
22:23

Пробвам ги, даже вчера пак ги пробвах. Широкия хват го усещам в гърба, а тесния- в бицепса. За тесен надхват ли говориш?

23.08.11
22:37

Не, за подхват става въпрос. Може би бицепса участва малко повече, но широкия гръбен мускул също се товари повече, имаш по-голяма амплитуда и самият мускул работи в най-силната си позиция, докато при надхвата амплитудата е по-малка и участват най-вече тересите, докато латисимуса е по-малко активиран. Тересите също са важни, но специално за широкия гръбен мускул подхвата е по-удачен.
Дали дърпаш с бицепсите или гърба е въпрос на техника. Аз като се набирам с надхват често бицепсите ми се товарят, а гърба - не, защото е труден за изолиране, докато при подхвата ми е по-лесно да изолирам бицепсите и да натоваря повече гърба. Пък и така е по-безопасно за рамото, докато при широкия надхват често се случва да ме заболи.

AD

23.08.11
22:45

Благодаря, при следващата тренировка ще опитам да правя и по двато начина.

25.08.11
11:56

Пробвай широк подхват :)
Малко е кофти за предмишницте, но...пробвай :)

27.08.11
15:30

Аз съм на мнението на Петко!
Направих едно тестче , което всеки може да пробва :
Завъртате се с гръб към огледало и имитирате всичките видове.. Подвхат , Надвхат , широк , тесен.. Мисля , че най-добре е с тесен подвхат :)

14.09.11
01:58

Препоръчвам тесен подхват. Движението има по-голяма амплитуда, по-безопасно е за ставата на рамото и използва по-силен стабилизатор (бицепс), което ти позволява да наповариш гърба повече, преди да ти откажат ръцете. Не знам какво ти е нивото, но ако можеш да направиш 3х8 набирания ти е време да почнеш да ги правиш с тежест.

Мнението беше редактирано от Hristo Cwetalinow на 14.09.11 01:59.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1