16.08.11
12:04
Здравейте.Тренирам от 3 месеца , 1.85 съм висок,70 килограма.Искам да попитам дали тази програма е добра.Понеделник-гръб и трицепс,сряда-бицепс и гърди,петък - рамо крака.Мисля да разменя сряда да тренирам рамо и крака , а в петък-бицепс и гърди ?
Също така искам да попитам дали да правя по 3 или 4 серии ?
Понеделник
ГРЪБ :
—Гребане на машина 1- 4х12
- Гребане на машина (придърпване на долен скрипец) - 4х12
- Сгъване на лакти назад машина 4х12
- Придърпване на горен скрипец- 4х12
—Трицепс
- Скрипец - 4х12
- Преси зад врат с дъмбел - 4х8
- Лег с тесен хват 4х8
-Френско разгъване 4х8
Сряда
Гърди :
- Щанга от полу лег - 4х8
- Щанга от лег - 4х8
- Флайс машина - 4х12,15
- кофички - 4х8,10
—Бицепс
- Скотово сгъване с лост - 4х10
- Бицепсово сгъване с лост от прав стоеж 4х10
- Бицепсово сгъване с дъмбел - 4х8
Петък
Рамо
-Рамо
- Раменни преси с дъмбел - 3х12
- Повдигане на дъмбел напред - 3х12
- Повдигане на дъмбел в страни 3х12
—Крака
- Лег преса - 4х12
- Бедрено сгъване за предна част - 4х12
- Бедрено сгъване за задна част - 4х12
-Прасец - 4х12
16.08.11
12:29
Мойта програма е горе долу почти същата само дето съм отделил краката и рамото правя ги в отделни дни и от мой опит идва повече с 3 серии на всяко упражнение а ям доста добре,а при теб сериите са 4.Намали ги на три,че може евентуално да претренираш
Колегата добре ти каза за рамото и краката , а аз съм изцяло против 4 упражнения за трицепс и то в началото на седмицата , после като го скапеш за другите тренировки ... след гърба 2 максимум 3 упражнения по 3 серии , 4 упражнения си е самоубийсвто , сигурен съм , че не се възстановяваш ;)
Мнението беше редактирано от Dominic на 16.08.11 12:47.
16.08.11
14:10
Според вас как най-добре да си разпределя програмата ?
16.08.11
18:07
За по-малките група мускули (бицепс,трицепс) намали упражненията и сериите. За големите 3-4 упражнения с по 3 серии е ок :) За гръб бих изключил някои от твойте упражнения и бих ги заменил с мечка, гребане с щанга, чукчета, набирания. За гърди според мен е ок, но потренирвай и за тях с дъмбели.
Мнението беше редактирано от Ачо на 16.08.11 18:08.
16.08.11
19:09
Според мен трябва да намалиш малко сериите за малките мускулни групи (по 3 е напълно достатъчно ),а за големите нека си останат така.Сложи още 1 упражнение за крака (напади например напади) и си готов.Това са моите забележки иначе програмата е хубава.Успех с нея :)
Мнението беше редактирано от Georgi Chavdarov на 16.08.11 19:11.
16.08.11
20:01
казано от Nacheff на 16.08.11, 19:49:
Смени ги , гърдите и бицепса 1ви ден , гръба трицепса - втори :)
Защо така ? :)
На мен програмата не ми харесва . Къде е тягата къде е клека . Имаш стаж 3 месеца според мен тази програма не е точно за теб.За крака ти стига 4-5 серии клек , лeг преси и за прасец едно . Същото и за рамото вкарай 4-5 серии раменни преси и повдигане на ръце в страни и ти стигат.И всичко ,което ти казаха другите също е вярно - много са ти упражненията за трицепс , бицепс .
Поздрави
22.08.11
10:39
Привет скоро почнах по тази програма:
Понеделник - 15 мин. тичане + коремни преси
Вторник - 15 мин. тичане + коремни преси
Сряда - Гърди + Бицепс
Четвъртък - Гръб + Трицпес
Петък - Рамо + Крака
Тъй като четох хиляди мнения за това как е по-добре да се комбинират мускулните групи в такъв вид програма , дали е по-добре гръб + бицепс / гърди + трицепс или е по-добре гръб + трицпес / гърди + бицепс но и така не ми стана бих искал да помоля за някакъв съвет
ето какви са упражненията:
Гърди:
Повдигане на щанга от лег - 3x8
Повдигане на щанга от полу лег - 3x8
Флайс - 3x8
Пек - Дек - 2x10
Бицепс:
Сгъване на щанга от стоеж - 3x8
Сгъване на дъмбели от стоеж - 3x8
Сгъване на дъмбели от наклонен седеж - 3x8
Концентрично сгъване - 2x10
Гръб:
Набирания (класически вариант) - 3x8
Придърпване на вертикален скрипец (пред гърди) - 3x8
Двустранно гребане с дъмбели - 3x8
Пек - Дек - 3x8
Трицепс:
Повдигане на щанга с тесен хват - 3x8
Френско - 3x8
Повдигане на дъмбел зад врат 3x8
Последното е напомпващо но не помня името - 2x10
Програма я видях от сайт за любители и професионални бодибилдъри та ако нещо не ви харесва не съдете мен :D
Мнението беше редактирано от Марлон Наков на 22.08.11 10:50.
Дай стаж , години , цел , килограми и ръст .
Но ако си с стаж по-малко от година и нещо , моляте не мисли да я почваш .
Поздрави
22.08.11
21:12
Ами стажът ми е година но поднових тренировките преди 2 месеца и половина тъй като ми се наложи да спра поради здравословни проблеми иначе целта е релеф и маса , колкото до останалото:
Ръст 178 см
Тегло 77кг
Години 17
Колкото до упражненията и преди съм правел по 4 за мускулна група добре ми се отразява не се претоварвам , а и не чувствам умора на следващия ден
Благодаря :)
22.08.11
21:33
с 12 серии за гръб и 11 серии за бицепс до никъде няма да стигнеш... за гръб 15-16серии поне... за бицепс 4,5 серии ;) и си избистри целите... маса и релеф едновременно ?! могат да го правят хора с многогодишен стаж, перфектна храна и суплемация - ти кое имаш от тези трите ?!
23.08.11
18:57
Да , и на мен програмата ми се видя малко пресилена затова и направих това запитване. Колкото до това че хора с години стаж могат едновременно да правят маса и релеф не съм съгласен - всичко опира до правилно констроирана тренировка и правилно хранене.
Никак не е трудно за постигане след съвет със спецаилисти :)
23.08.11
19:00
никак не е трудно ли ?! я дай хранителен режим да видим кое е вълшебното нещо в него :)
23.08.11
21:19
Като за начало е добре да не се ползват така “необходимите” протеини , креатини и подобни добавки тъй като при ползването им се задържа известно количество вода в организма както е известно на всеки предполагам.Колкото до храната добре е да се храним 4/5 пъти дневно като се избягват газираните напитки , хляба , мазните храни - предпочитана храна е пилешкото тъй като е изградено почти изцяло от аминокиселини като заместител на хляба може да се ползват задушените картофи. Кардиото също е задължително , освен че гори мазнини стяга абсолютно всяка част от човешкото тяло (най-лесно това се забелязва ако се сравнят гърдите на човек с 12/14% подкожни мазнини и такъв с 25%+) и последно но не и на последно място разбира се е генът на човек и това как тялото му откликва на такъв тип хранене , трениране и възтановяване.
Пропуснах да кажа , че е добре да се пие повече вода тъй като метаболизма се засилва , организма не се дехидратира и по този начин не се задържа вода в тялото.
Поздрави !!! :)