Мнения за (най-добрите начини за възстановяване след тренировка)

22.08.11
15:05

Здравейте всички докато днес бях във фитнеса си спомних една статия която бях чел преди време за това по колко часа човек трябва да си спи за да може тялото му да се възстанови напълно и мускулите да пораснат максимално тогава и ми хрумна тази идея да създам тема в която всеки да сподели своите гледни точки  за най-важните неща които трябва да правим след тренировка за максимално развитие.
Ако вече има такава тема моля да бъда извинен.

22.08.11
15:18

Веднага след тренировка 60 гр. декстроза(глюкоза), 20 минути по-късно 60 гр. сурватъчен протеин и след още 60 минути сложни въглехидрати(ориз) плюс протеин(месо). Ако от тази схема има някой, който не наддава на мускулна маса или не се чувства добре възстановен по-добре да се захваща с други спортове като шах мат например. Схемата разбира се не е особено подходяща за хора на НВД.
Успех на всички!

22.08.11
15:20

Относително е. В смисъл такъв, че е индивидуално - намираш си цаката и като сработят нещата, не пипаш нищо. Включително и следтренировъчно възстановяване. Общо взето цялата работа във фитнеса е да нагаждаш нещата едно към друго. Лично аз тренирам много безцелно - самата тренировка е хоби. Понякога тренирам много, понякога само се разтягам и почесвам, съответно нагаждам храненето и почивката през деня според това колко сериозно е било посещението ми в залата.

23.08.11
09:36

Привет , лично аз смятам че за всеки човек е индивидуално. Лично аз не съм фен на каквито и да е било хранителни добавки (протеини , креатини и т.н.) затова предпочитам след тренировка да хапна пилешки пържоли със задушени картофи след което да му удара един здрав сън от минимум 8 часа :)

02.10.11
20:25

Ако прочетете малко изследвания ще разберете, за 100% възстановяване са достатъчни:
30 гр. прости въглехидрати
6 гр. ЕАА (есенциални амино киселини)

От там нататък всичко е в плюс!

Но ако нямата възможност за други добавки, съсредоточете се върху тази комбинация, тя ви дава 100% регенериране след тренировка!

Ако имате възможност може да добавите:
BCAA
Glutamine
Creatine
Beta Alanine

Антиоксиданти и др.

02.10.11
21:17

казано от Георги на 22.08.11, 15:18:

Веднага след тренировка 60 гр. декстроза(глюкоза), 20 минути по-късно 60 гр. сурватъчен протеин и след още 60 минути сложни въглехидрати(ориз) плюс протеин(месо). Ако от тази схема има някой, който не наддава на мускулна маса или не се чувства добре възстановен по-добре да се захваща с други спортове като шах мат например. Схемата разбира се не е особено подходяща за хора на НВД.
Успех на всички!

Значи да хващам шаха.

04.10.11
19:40

казано от Георги на 22.08.11, 15:18:

Успех на всички!

Де да ставаше само с това...

60грама суроватка наведнъж... доста трябва да си тежичък за такъв прием .. :D като цяло това което си написал е точно 1% от всичко което трябва да направиш ;)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 04.10.11 19:49.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1