Избор на спортни мултивитамини

PH

23.08.11
18:44

Препоръчайте ми някои хубави спортни витамини около 20-30 лв. за сега съм се спрял на fitneshrani.com/special-one-multi/

fitneshrani.com/daily-formula/

fitneshrani.com/daily-one/

Кои от всичките да избера или ми препоръчайте други по-добри

UN

23.08.11
19:07

Първия(Special one)

23.08.11
19:21

Дейли формула на Юнивърсал. Стигат за 100 дни!!!
Само тези ползвам от доста време.

23.08.11
23:42

И аз съм за Дейли на Юнивърсъл ! Витамини като витамини , че и стигат за дълго време !

PH

24.08.11
00:09

Благодаря за бързите отговори,и аз като цяло бях твърдо за тях ! ВЗИМАМ ГИ !

Но е редно да се спомене, че това не са спортни витамини, а просто обикновени витамини - тоест концентрацията на витамини в 1 доза е малка. Пил съм такива и си спомням само витамин Ц-то, че беше 60мг, което си е меко казано смешно. Другите също бяха в малки количества. Но общо взето за цената си заслужават и са по-добри от тия по аптеките :)

UN

24.08.11
09:04

Точно за това препоръчах special one, човека търси спортни мултивитамини т.е. в по-високи дози, не виждам разлика между дейли на юнивърсъл и центрум..

24.08.11
10:07

Не е уместно да ги сравняваш. На който са му малко витамините да пие по 2 хапа , както правя аз.
п.п. пия ги от 5-6 години с прекъсвания през лятото.

Мнението беше редактирано от Ivan Boichev на 24.08.11 10:07.

24.08.11
10:55

От посочените от автора, бих избрал Спешъл Уан. Но препоръката ми е да се насочи към Еко Гриин/Вит-мин 100, ако бюджетът няма да изневери :)

Ivan Boichev, не мисля, че е удачно да пиеш по 2 хапа на ден. Вярно е, че дозите са малки за активно спортуващ и трябва по-голямо количество от витамин C и всички B витамини, но прием на повече от 100% от витамин A, D и други, които са мастноразтворими (за разлика от C и B, които са водоразтворими - изхвърлят се с урината при прекомерна дозировка) би бил неуместен, защото не могат да се изхвърлят от тялото.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1