07.06.05
17:40
Здравейте, по лекарско предписание /нищо общо с бб-то/ днес си купих някаква хранителна добавка на име Lecivit и ми направи впечатление несъответствието на препоръчителните дневни дози витамини във сайта и съдържанието на листовката. На кратко в сайта вит. А - 5000 IU, съдърж. в едно драже - 30 000 IU :shock: Профилактична доза - 2 пъти дневно по 1 табл. Също така вит. Е. В сайта - 10мг, в дражето - 70мг. Аз отделно от това пия и комбинирани витамини всеки ден и според статията в сайта излиза, че ще се превитамини...уф-ф предозирам с витамини. Какво ще кажете дали може да се вярва на инфото в сайта? Без да искам да обиждам някой, но това са статии, к. са изпратени от потребители, нали? А проверени ли са?
Нищо лично :)
Поздрави :D
Повечето статии на сайта са писани от екипа на сайта и са проверени. Тоест базират се на достоверен източник. Тези статии които са от външни източници имат името на автора в края на статията. Но дори да са от външни източници екипа на сайта ги преглежда преди да ги публикува!
Сега по въпроса ти. Дозите описани в сайта са нормални дневни дози. Обикновено трениращите трябва да приемат по-големи дози от нормалната дневна. Някой продукти витамини+минерали - надвишават многократно дневните дози за някой витамини. В момента пия такива и всичко е ок за момента. Възможна е появата на хипервитаминоза, но за това по-подробно ще каже IMAGE. Според мен при описаните от теб дози които смяташ да приемаш, всичко ще е ок!!