22.08.11
15:12
Здравейте, правя набирания за бицепс 3x10 с 6 кила, но нямам същото напрежение оставащо в мускула, както след набирания без кила 3x10 ?! Някой ще ми обясни ли защо е така ?
По принцип правя с кила, защото желая маса, а и без кила ми е много лесно да ги правя 10 ...
22.08.11
15:17
еми като сложиш тежест явно започва гърба да дърпа а не бицепса ....
22.08.11
15:19
Набирания за бицепс? Какво представляват?
Защото мускулите ти са по-издържливи отколкото силни и при по-малкия брой набирания не можеш да се натовариш толкова добре.
Явно е, че можеш да направиш повече от 10 набирания без тежест.
А може би не са ти чисти набиранията в единия от двата случая и от там да се получава разлика.
Мнението беше редактирано от Svetoslav на 22.08.11 15:40.
Това си не е работа да правиш маса само с набирания... (лично мнение)... а иначе да, може би като сложиш тежест не ги изпълняваш правино :)
“Набирания с подхват” - бицепс
Правя ги по един и същ начин - До долу, до горе повторено 10 пъти
Току що се върнах от street fitnes тренировка и забелязах, че докато се претренирах (можете да прегледате другата ми тема) Правех 4x15 до долу и до горе кофички, а сега уж “не се претренирам” и правя смешните 2x13,2x10.Какво става тренирам в залата за експлозивна сила, а нещо не се връзват нещата ?!
Мнението беше редактирано от Acework на 22.08.11 16:55.
22.08.11
17:11
Как тренираш за експлозивна сила в залата и какво общо има тя с това дали правиш 13 или 15 броя кофи?
Моля прегледайте това http://www.bb-team.org/forums/viewthread/55052 последния коментар е мой и показва каква е тренировъчната ми програма, а програмата по която тренирам в залата е “Сила в Завет от старата школа”.Мисля,че Експлозивна сила ти трябва във всяко едно упражнение, а повторенията който правиш колкото повече толкова по-издръжлив ти е мускула, ама как аз ще правя един път уж когато се претренирам по 15, а сега като ми добре оформен денят не мога и 15 да направа 1 серия... ?!
Мнението беше редактирано от Acework на 22.08.11 17:40.
24.08.11
18:30
Както казва Юли, дали ще направиш 13 или 15 повторения няма голяма разлика. Ако ти е лесно вече на лостовете, тренирай само с тежести. Така мускула ще се стресирва повече. С тежест се правят по-малко повторения, но резултата е ЯК.