Сто и четирсет килограма съм, искам да ги смъкна на сто и да кача маса, но не знам как

Темата е заключена.
Прескочи до:

Дневникът беше “затрит” по молба на автора му - не модерираме дневници по наше осмотрение.

казано от A D на 22.08.11, 19:24:

Ей, затрихте хубавия дневник на Мариян. Непрактичен бил, не било се пишело по темата, не знам си кво. Ми той дневника е за това, да си пише човек каквото си иска. Понякога стават интересни дискусии, по-интересни от това дали човек е изял два домата, три патладжана или половин паничка с ориз.
А дневникът се радваше на доста интерес, и то от смесена аудитория, нещо което рядко се забелязва в другите дневници. В знак на протест- днес няма да разказвам виц.

Тъй като аз физически извърших това “светотатство”, ще си позволя лично да ти отговоря.

Първо - направих го по изрична молба на Мариан към мен.
Да, аз се намесих два пъти в него с надеждата, че участниците в него ще проумеят нещата, които ще споделя в това мнение.

Второ - не знам защо си мислите, че тъй като режимът и стилът на дневниците е по-свободен спрямо останалата част на форума, може без проблеми да се превръщат в клонинги на спам-темата. Ако на някои хора не им пука къде какво дращят, то ще им припомня една мъдра мисъл - Verba volunt, scripta manent (всеки може да разбере какво означава тя). Форумът е база данни, обем информация и своеобразно общество от хора със сходни интереси. Форумът не е аналог на Skype, не е и място за поведение от тип Data.bg, Teenproblem.net, Elmaz.com и подобните.

Искате форумът да съдържа ценна и полезна информация? Ами публикувайте такава в него де! ОК, тъй като има доста потребители, които се познават реално, нормално е да има закачки и лирични отклонения. Мисля, че екипът на форума е достатъчно толерантен към такива неща. Редно е, обаче, да се знае границата. Дневникът на Мариан беше безполезен по отношение на спорта и здравословния начин на живот. Затова беше отстранен.

Благодаря, че коригира заглавието на дневника си.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.08.11 16:22.

23.08.11
12:19

Само да кажа, че на мене лично дневника на Мариан ми беше много полезен, мерси много и на Miss Fight! Аз лично започнах да чета мъжките дневници след като прочетох дневника на Славко, в който има страшно много емоции, а не само описание на колко патладжана е изял, все едно както лекарите лекуват очите или коляното, а не цялото тяло, та и ние така, ще пишем само храната и тренировките, обаче има и други неща- например дневника на Карфичка- тя спомена, че е подложена на голям стрес, и на мене ми стана много интересно, защото аз имам проблеми в това отношение...както и да е...
Мерси на автора на дневника за толерантността му!

AD

23.08.11
16:29

Вчера тренирах гръб и бицепс. Бях в лоша кондиция и се надъхвах да тренирам, но накрая откровенно ме домързя да правя корем. Мисля че си бера гайлето заради тези 24 х 60 от деня за гърди. Madboy хубаво питаше дали ги правя за претрениране на рамо тия повторения, и май точно това се оказа. Рамото ми беше претренирано, от там и силата във всички упражнения за гръб беше паднала. Правих само по 8 повторения, добре че поне си дадох зор да ги направя 12 серии че да ги докарам до 96. След тренировка пих една чаша мляко с 35 гр протейн и после спане.
По отношение на темата с Мариан, разбирам че човека сам е решил да затвори дневника, защо го е решил не знам. Що се отнася до тематиката, запознат съм с желанието на авторите за изчистен и информационен сайт. Що се отнася до това какво е полезно и какво не в един дневник- твърде относително е. Ако трябва да се спазва дословно първоначалната идея, то би следвало във всеки дневник да има подробно описана тренировка с упражнения, серии, тежест; както и да присъства подробно описание с броя, времето, количеството, и състава на приетите за деня храна, течности, и добавки. Първоначално би следвало да има съвети от по-добре запознати от трениращия за подобряване на тренировката или храненето. След време трениращия следвайки съветите, а и самоубочавайки се би следвало да няма проблеми и дневника да се превърне в един вид пътепис на неговите/нейните тренировки и хранене, с периодично описание на резултатите. По-този начин дневника би имал най-голяма полза за трениращия, защото при прекъсване или промяна в начина на тренировките, винаги може да използва записаното за сравнение или отправна точка.
До колко това е възможно и реалистично като изпълнение- не знам.
Трябва да се съглася с едно обаче. Сайта е богат на информация, има добра организация, интересен е, информацията е поднесена ерудирано. Понякога правя безмислени критики, а забравям че цялата тази информация ми е поднесена безплатно, и че хората създали и подържащи този сайт отделят от свободното си време за да поднасят информация, която не са длъжни. В това отношение: Извинявайте за многобройните провокации и откровенно тъпите теми и коментари от моя страна.

23.08.11
21:56

Отдавна се каня да те питам,защо в началото на дневника пишеш протеИн *както си се пише в действителност* ,а от едно известно време гледам,че си го заместил с протеЙн.
Не се заяждам,всеки греши,просто ми стана любопитно :P

Мнението беше редактирано от Иван П. на 23.08.11 22:00.

AD

23.08.11
22:01

Ето и данните:
Височина: 1.87
Тегло: 140кг
Подкожни мазнини: 30% според машинката, но сигурно са повече.
Ръка: 47 см, мазна разбира се
Гръден кош: 120 см, също мазен
Талия: 110 см, мазна
Ханш: 120 см, мазен
Бедро: 78 см, мазно
Прасец: 48 см, малко по-малко мазен
Има ли някакъш шанс да се оправя?

23.08.11
22:35

И правиш 10 х 10 набирания ? Е ти си феномен :D

AD

23.08.11
23:26

Правя ги с подпомагаща тежест. В началото правя реално със 120кг, в края правя с около 95кг. Със собствено тегло мога да се набера само 3 пъти.

AD

23.08.11
23:28

казано от Breackk на 23.08.11, 21:56:

Отдавна се каня да те питам,защо в началото на дневника пишеш протеИн *както си се пише в действителност* ,а от едно известно време гледам,че си го заместил с протеЙн.
Не се заяждам,всеки греши,просто ми стана любопитно :P

Грешка на правописа, човече. Вероятно в бързината съм написал протейн. Другата възможност е протеина, който пия да се е изродил дотолкова, че и-то да се е превърнало в “й”. :)

TN

24.08.11
08:42

А бе на снимката на аватара баш 140 не изглеждаш,ама карай ^^

казано от A D на 23.08.11, 22:01:

Имаш, разбира се... дай да видим храната - от там трябва да се тръгне.

AD

24.08.11
15:27

Снимката не е от най-новите, сега ще кача по-нова.
Храната е зле. Нередовно хранене, често има прости въглехидрати и обилна вечеря преди лягане, а също така и намален брой хранения в работните дни.

24.08.11
15:42

казано от A D на 23.08.11, 22:01:

Ето и данните:
Височина: 1.87
Тегло: 140кг
Подкожни мазнини: 30% според машинката, но сигурно са повече.
Ръка: 47 см, мазна разбира се
Гръден кош: 120 см, също мазен
Талия: 110 см, мазна
Ханш: 120 см, мазен
Бедро: 78 см, мазно
Прасец: 48 см, малко по-малко мазен

Определено има -  без да зависи какво разбираш под оправяне релеф/тяло/мерки или функционални резултати ;)
Колко време можеш да тренираш на 0.9 МСЧ ?

AD

24.08.11
15:46

Какво значи МСЧ?

24.08.11
15:50

Максимална сърдечна честота, тоест максималния пулс, който можеш да вдигнеш.Смята се 220-0.8 х възрастта в години, макар за спортисти да не е съвсем коректна формулата.

24.08.11
22:10

На мен ми е по-интересно как си качил така като гледам 40тина килограма мазнина...запуснал ли си се или някакво здравословно състояние..?

AD

25.08.11
05:00

Запуснал съм се човече. 5 години ядене без задръжки, и без тренировки.

Каквото било - било. Коригирай храненето - това е в основата на процеса, който води до желаната от теб цел. От там трябва и да започнеш.

25.08.11
09:38

казано от Мак Сим на 24.08.11, 15:42:

? :)
Имам нещо предвид :)

AD

25.08.11
15:32

казано от Мак Сим на 25.08.11, 09:38:

казано от Мак Сим на 24.08.11, 15:42:

? :)
Имам нещо предвид :)

Ами да ти кажа, аз понякога правя кардио в края на тренировките и държа пулс около 165. От 20 минути тичане сигурно поне 10 са над 160.

AD

25.08.11
15:34

казано от Кольо Пияндето на 25.08.11, 07:47:

Каквото било - било. Коригирай храненето - това е в основата на процеса, който води до желаната от теб цел. От там трябва и да започнеш.

Имаш ли някаква идея за примерно меню? Предполагам че сладките десерти трябва да станат нещо като табу за мен.

Ами... огледай моето хранене. То далеч не е абсолютно изрядно и подходящо за пример, но е някаква отправна точка, от където да прецениш ти как да подходиш. Храненето на Димитър Михайлов също можеш да погледнеш - при него нещата са опростени, но добре организирани. Всъщност важно е с какви чисто организационни възможности имаш да се храниш през деня и кога тренираш. Около това ще “построиш” храненето. Балансирай го, сведи до минимум неподходящите храни и разпредели ефективно хранителните източници. Сладките неща си имат подходящи моменти и да - подходящи количества. Чак табу - не се налага, според мен. Въпрос на мотивация и... търпение.

25.08.11
16:34

казано от A D на 25.08.11, 15:32:

Ами да ти кажа, аз понякога правя кардио в края на тренировките и държа пулс около 165. От 20 минути тичане сигурно поне 10 са над 160.

Тренировка с тежести, с малки почивки(30сек. <), тежко, без да гледаш броя серии и повторения, гониш тоя пулс през цялото и времетраене, но не повече от 45 мин.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.08.11 16:40.

25.08.11
23:43

По-добре ли е да се поддържа равномерно висок пулс по описания метод,за цялата тренировка, или да се гони максимален пулс + почивки до пълно възстановяване (по 4-5 минути) между кръговете със кръгове с тежки упражнения( като tough enough test-a)?
едит:по-добре ли е за горене на мазнини имах предвид :)

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 25.08.11 23:43.

26.08.11
08:56

казано от Infernaloverkill на 25.08.11, 23:43:

По-добре ли е да се поддържа равномерно висок пулс по описания метод,за цялата тренировка, или да се гони максимален пулс + почивки до пълно възстановяване (по 4-5 минути) между кръговете със кръгове с тежки упражнения( като tough enough test-a)?
едит:по-добре ли е за горене на мазнини имах предвид :)

Идеята е да държи почти максимален пулс(0,9 МСЧ), не просто висок.
Тоя “тест” за това е “тест” - правиш го за да разбереш какво можеш :)Ако почнеш да го правиш като кръгова тренировка...Щото и условието в заглавието на дневника е “да сваля до 100кг и да кача мускулна маса”, тоест тренировката трябва да е ориентирана така, че да е максимално продуктивна от към сила.Иначе да - ще сваляш доста по-бързо ако направиш 4-5 брутални кръга, през >5 мин почивка между тях.Но пък за начало на влизането във форма е неизпълнимо...
Аз общо взето нещата ги виждам така - 4 различни тренировки които се правят през ден.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 26.08.11 08:58.

AD

26.08.11
15:02

Това е проблема при мен- имам 3 почивни дни в седмицата и 4 работни, като 4 работни често са един след друг и са от 10 сутринта до 9 вечерта, и след това нямам сила а и време за тренировка.

AD

28.08.11
20:06

Днес крака и рамо:
Крака:
Клякане 3 х 15
Сгъване 3 х 15
Разгъване 3 х 15
Прасец 3 х 12
Рамо:
Раменна преса 3 х 10
Разтваряне с дъбмели встрани 3 х 10
Повдигане с дъмбели напред 3 х 10
Разтваряне на дъмбели за задно рамо 3 х 10
Трапец с лост 3 х 10
Без връзка с останалото:
Пулоувър: 3 х 15
Корем:
Познатия комплекс от останалите дни
Кардио: нямаше, щото тренировката беше високо интензивна

Хранене до момента: здравословно, не ми се изрежда, щото и без това никой не си прави труда да чете, а аз самия не съм толкова малоумен за да не си спомням какво съм ял.

Виц за деня: 87 килограма съм.

30.08.11
12:52

-Ако искаш да вдигнеш килограми на лежанката/всички обичаме да се келешим/ прави по 1 макс в месеца.
-Избягвай употребата на фитили и ръкавици.Трябва да имаш силен и мъжки хват ,а той не се прави по този начин.При мен силното стискане на лоста ми дава сила да бутам,което е невъзможно с ръкавица или фитил при набирането.Относно мазолите търкане с пемза(да говоря за ръцете) и някакъв прост крем вършат чудеса!Пришки стават само,когато си им дал дълга почивка.
-Относно телесното ти тегло знаеш ,че ще пада бавно, особено предвид факта,че тренираш силово.Така ,че нормално да задържаш едни килограми или да няма прогрес на кантара.Хубавите неща стават бавно.
Успех с поставените цели!
и ако може обясни ми какви са тия помагащи тежести с които намаляш теглото при набирания,че не зацепих(:

30.08.11
12:54

казано от A D на 26.08.11, 15:02:

Това е проблема при мен- имам 3 почивни дни в седмицата и 4 работни, като 4 работни често са един след друг и са от 10 сутринта до 9 вечерта, и след това нямам сила а и време за тренировка.

ОК, аз не виждам никакъв проблем да тренираш сутрин ;)

AD

31.08.11
06:31

Уреда на който се набирам, има тежести подобни на тези на гладиатора с тази разлика че вместо макара е на твърда връзка на принципа на лоста. Има стъпало, когато стъпя на него и се хвана за лоста, нардените тежести се вдигат нагоре, а когато се набирам ме подпомагат, като по този начин намаляват личното ми тегло.
За да го онагледя по-лесно, представи си една люлка от едната страна на която има камък. От другата страна има човек, а над човека има лост. Когато човека се набира на лоста, тежеста на камака от другата страна всъщност ще му помага като ще намалява от собственото му тегло толкова колкото тежи самия камък. Машината е направена на подобен принцип и има щифт, с който да се избира подпомагащата тежест, така както можеш да си сменяш тежеста на гладиатора. В първата серия го слагам да ми помага с 20кг, а на последната с 45кг, тоест тези килограми се приспадат от теглото ми когато се набирам.

31.08.11
13:57

ясно,просто не бях виждал подобно нещо (:

AD

01.09.11
18:22

Днес:
Гърди:
Лежанка: 10х90 10х110 4х130 25х60
Кофички: 4 х 12
Разтваряне с дъмбели: 3 х 12
Лицеви опори: 3 х 15
Пулоувър: 3 х 15
Трицепс:
Френско и кабел в суперсерия: 3 х 12 всяко
Корем:
Повдигане на крака на шведска стена: 3 х 10

02.09.11
19:02

След тренировка разбърках 300г прясно мляко с 25г протеин, сега в момента ям три бъркани яйца с кашкавал, и поръсени с червен пипер, след това ще изям четвърт диня.

Разкарай я тая диня... не ти трябва :)

20.10.11
17:28

аз принципно съветвам хората да не правят кардио, ама понякога си трябва за да забързаш метаболизма...

30.04.12
15:25

Тренировки.

30.04.12
15:29

И правилен режим на хранене.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1