25.08.11
11:36
От задълбоченото мислене върху действието и ефекта на азотните бустери, а именно увеличеното кръвоснабдяване от там и по-доброто “изхранване” на мускула, стигнах до извода, че от суплементи с подобно предназначение няма смисъл. Защо просто не изпратим градивния материал там където искаме, т.е. където е необходим, чрез 1-2 по-леки серийки с повечко повторения за съотвента мускулна група. Хапваме си обилно и след 2 часа “помпа”, така за всичките 4-5-6 хранения през деня. И така, мислех си, че съм открил нов метод, докато не ми попадна книгата на Еню Рангелов - Правете мускули. Тъжно ми стана като разбрах, че някой е открил топлата вода десетилетия преди мен, но какво да се прави. Проблема е, че метода е засегнат доста накратко в книгата, горе-долу така както аз ви го описах. Всъщност ми трябва повече информация! Някой пробвал ли го е? Дали ще попречи на възстановяването или обратно? И нещо много важно - в кои тренировъчни програми е приложим метода? При кръгови тренировки едва ли, но какво ще кажете за другата крайност - специализация за мускулна група? Лично аз ще пробвам метода, но чак зимата, пък каквото стане. До тогава ще помоля всички доброволци решили да се впуснат в това начинание да постнат линк към дневника си(ако имат такъв) тук в тази тема за да можем да следим развитието им.
Не разбрах много точно въпроса,нито съм човек който може да дава съвети.Имаш предвид за напомпваща серия ли,аз използвам такива и ми харесват,защото те доизстощават и исцедяват като например серия на скрипеца за трицепс с повече повторения и метода “21”,помагат да почувстваш мускула по-добре.Иначе не знам какъв може да е проблема да се използва като завършек на всяка мускулна група за донапомпване. :D(muscle)
Мнението беше редактирано от Warhammer на 25.08.11 13:16.
25.08.11
13:18
Само да спомена програмата 10х10 за ръце,ръката ми до час час и половина след тренировка е така добре напомпана,че .. Сигурно +4-5 см по-голяма :D
25.08.11
19:39
Некст, много тъпотии пишеш, брат. Не че аз съм свестен, но е дразнещо някакси.
25.08.11
19:49
Опит брат,няма как :)
25.08.11
20:03
Как ръката ще порасне с 5см, то трябва 2 литра кръв да отидат в нея и после просто няма как да се задържат час и половина.
25.08.11
20:14
Казвам точно след тренировката :D Другият път може да я премеря преди/след,ама и на око се вижда :D
25.08.11
22:38
Ръката ти става 2 макс 3 см по голяма след тренировка и то зависи каква тренировка.Едно мнение още няма по темата такаче...
Става въпрос за една до две напомпващи серии 5-6 пъти на ден. Неясно ли съм го написал? Иначе темата леш, папагали колкото щеш от вчера регистрирани с 32523495 куприлиона мнения. Лошо няма е... форума се “развива”...
26.08.11
01:17
този метод малко ми прилича на онзи дето правиш серия на всеки час... незнам ноо аз тренирам бицепса в 3-4серии само и няма суперкото кръвонапълване ама пък какво от това :) според мен с две леки серии нито ще се прецакаш нито ще си помогнеш.. особенно ако говорим за серии за ръцете :)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 26.08.11 01:18.
Ха, сега като се замисля, наистина може би трябва да се пробва. Може сутрин преди,след тренировка и вечер преди лягане да вкарваш по 5 грама аргинин. Примерно сутринта в 8:00 вкарваш аргинина, в 8:20 ядеш 100 грама сложни въглехидрати, 30 грама протеин, в 10:20 правиш 1-2 помпащи серии, примерно ако специализираш гърди, поросто 1-2 серии лицеви опори. Нещо подобно. Или ако специализираш ръце 1 серия за бицепса концентрично и 1 серия лицеви опори диамант.
26.08.11
09:13
Ще получиш някаква търсена хипертрофия, но...няколко “но” :
1.Ще е доста времеемко.
2.Ще трябва да го правиш за всички мускулни групи.Айде, примерно за ръцете е ясно, но за гърди - ще тичаш до фитнеса 5-6 пъти на ден ли?
3.За големите групи ще трябва да правиш и още нещо.
Rikoo, точно за това говоря :)
Мак Сим, единствено си прав, че методът ще се прилага трудно при по-големите мускулни групи. По останалите точки винаги могат да се намерят начини, стига да има желание. Въпросът е дали ще помогнем на мускула да се възстанови по-бързо и пълно или ще му попречим.
26.08.11
12:10
казано от VEGATA на 26.08.11, 12:07:
Rikoo, точно за това говоря :)
Въпросът е дали ще помогнем на мускула да се възстанови по-бързо и пълно или ще му попречим.
Няма да му пречи да се възстанови - ти все едно разбиваш една тренировка от примерно 70 минути на 7 по 10 минути, което е доста по-поносимо за мускулите и нервната система :)
Въпроса, който би следвало да те вълнува е дали ще успееш да висиш цял ден близо до залата :)
Защо ти е пък зала? Един- два дъмбела по 10кг и си готов, до вас съм сигурен, че има лост за набирания така, че его ;Д
За гърба - серия,две набирания по 6-7 повторения, на който са му тежки да гребе с дъмбел ако трябва..
За гърдите - лицеви упори
За ръцете е ясно.. - концентрично,разгъване с една ръка.. много упражнения ;Д
За краката - напади/клекове..
Прасеца незнам, но все пак ти непрекъснато ходиш, един вид.. се товари.
За раменете малко изнасяния с леките дъмбели
26.08.11
12:22
казано от Rikoo на 26.08.11, 12:17:
Защо ти е пък зала? Един- два дъмбела по 10кг и си готов, до вас съм сигурен, че има лост за набирания така, че его ;Д
За гърба - серия,две набирания по 6-7 повторения, на който са му тежки да гребе с дъмбел ако трябва..
За гърдите - лицеви упори
За ръцете е ясно.. - концентрично,разгъване с една ръка.. много упражнения ;Д
За краката - напади/клекове..
Прасеца незнам, но все пак ти непрекъснато ходиш, един вид.. се товари.
За раменете малко изнасяния с леките дъмбели
На мен залата ми е за да тренирам :)
Пък и нали се сещаш, че едно е да избримчиш 40 лицеви Опори, съвсем друго 5-6-7-10 повторения със 100 кг лег...;)
Мак Сим, никаква тренировка няма да разбивам. Напомпващите серии ще са леки единствено с цел да вкараме повече кръв в мускула от там и повече хранителни вещества. Лично аз като направя едни бързи 20 повторения на лицеви или кофи имам чувството, че ще ми се пръснат гърдите, веднага се извенват т.е. пълнят се с кръв нали така? Това имам предвид. Не може да ми куца логиката, защото както казах такъв метод наистина съществува.
Иначе веднага се сещам за друг въпрос: как ще повлияем на обмяната на веществата в организма?
26.08.11
12:40
казано от VEGATA на 26.08.11, 12:34:
Мак Сим, никаква тренировка няма да разбивам. Напомпващите серии ще са леки единствено с цел да вкараме повече кръв в мускула от там и повече хранителни вещества.
OK де, значи смяташ отделно да тренираш друга тренировка, така ли?
Мнението беше редактирано от James Hinks на 26.08.11 12:41.
Интересна тема : ) Има логика в думите ти, аз обаче се сещам за нещо- нали мускулите, за да се изграждат трябва да са “нарушени”- тоест може би е добре да е тренирано цялостно за дадения мускул и на другия ден (или може би още същия след тежката тренировка?), когато имаш мускулна треска и въобще трябва да се “възстановява” да се правят такива напомпващи серии и ако се приемат ВСАА, креатин или други аминокиселини/добавки/храна те да бъдат усвоени по-добре...
26.08.11
13:14
Това е метод на трениране - една тренировка се разбива на части през целия ден, всичко се прави с макс напомпване с цел повече кръв=>повече хранителни вещества в мускула=>растеж.Има хора, които редовно тренират така.Но не с лицеви...
26.08.11
13:53
аа тука опира и до самия трениращ :) не всеки човек има напредък с голям обем и голямо кръвонапълване :)
а и ако няма използване на хранителнди добавки става още по-трудно :)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 26.08.11 13:55.
казано от VEGATA на 26.08.11, 00:37:
Става въпрос за една до две напомпващи серии 5-6 пъти на ден. Неясно ли съм го написал? Иначе темата леш, папагали колкото щеш от вчера регистрирани с 32523495 куприлиона мнения. Лошо няма е... форума се “развива”...
E, не беше особено ясен, при все че и сега не даваш някакви конкретни параметри. :)
Това, до което съм стигнал аз, при наблюдения върху себе си е, че пълният покой след тренировка, не допринася особено за доброто възстановяване. Не съм правил допълнителни “напомпващи тренировки” за специфична мускулна група, но се стремя тренировките да са последвани от една добра доза движение.
Подобрено възстановяване, забелязвам и когато тренирам мускулни групи на антагонистичен принцип на следващия ден.
Дори и когато в даден ден правя тяга, а на следващия правя преден клек(в доста повторения), това ми се отразявало доста добре. Имам предвид, че съм се възстановявал по-бързо, отколкото ако просто не тренирам.
Мисля, че някъде беше формулирано като “измиване на мускулите”, не съм много сигурен. Чрез движението и повишеното кръвоснабдяване, разкарваме натрупала се млечна киселина. Подобен ефект се търси и при масажите, ако не греша.