Е как да го кръстя този дневник?:)

Темата е заключена.

Здравейте:)

От много време ви чета, сайта и вашите коментари по разни въпроси ми помогнаха много...и за това от днес туп и аз при вас!:)
Малко за мен: момиче 27г., 162см., 60кг.
От около два месеца започнах да се занимавам с фитнес, много ми харесва този спорт и съм доста запалена.Имам известен спортен опит, но него по-скоро причислявам към тинейджърските ми години, занимавала съм се с лека атлетика и спортна стрелба.Идеята да направя нещо за себе си се зароди точно на 1-ви януари тази година, когато кантара чукна 71-ет килограма:)От тогава до сега съм смъкнала 11кг. - не са чак толкова много за тоя сериозен период от време, но честно казано не съм се ограничавала много..абе, предвид вложените “усилия” резултатите ме задоволяват.:)За двата месеца фитнес съм видимо по стегната, което за сега също ме устройва.
Искам да бъда 52кг., защото това за мен е оптималното тегло и изглеждам точно, както искам.Идните две седмици ще описвам по-скоро храната, която поемам и по-малко тренировките в залата:)Всяка година края на лятото правя две седмици на плодве за прочистване на организма смятам и тази година да се придържам към това, но в по-олекотен план..предвид натоварването в залата.Ще хапвам плодове, заленчуци, кисело мляко, сирене и извара.Знам, че режима не е правилен за трениращ човек, но за момента не гоня маса.Калорийният ми прием ще е доста намален.Ще видим, какво ще се получи и как ще съм с килограмите в края на двете седмици.След това си влизам в релси и ще се радвам много на съвети по отношение на тренировките ми.
Хубава вечер на всички!!!!!:)

Здравей,

имам само един съвет,тъй като не съм компетентен да ти казвам как да тренираш и той е :

Кръсти си дневника “Дневникът на Гери” или “Дневникът на Гергана” . Все пак си е твой,не гониш популярност,а съвети.

Пожелавам ти да успееш да постигнеш целта,която гониш,че и да я задържиш за дълго време. :)

Поздрави.

Мнението беше редактирано от Николай Георгиев на 21.08.11 23:39.

Ще му измисля аз подобаващо име:)
Надявам се на същото - относно резултати:)Кофти е да си дебел, особено ако си жена:)
Благодаря за включването:)

Човек изглежда така,както се чувства. :)

Не се притеснявай за 10 килограма отгоре, те с тренировките или биват стопявани или се превръщат в мускулна маса.

22.08.11
06:50

Здрасти и успех с дневника!

Ей го на и първото ми откровение:)))

Да впиша храната за днес:)

22.08.2011г.

7.30 - чепка био грозде;
10:00 - едно кисело мляко “Верея” 0.1;
в 14:00 - планирам заленчуци на скара или някаква салата - според заведението, където ще седнем;
в 18:30 - ще пия един протеин след тренировка и ще хапна  една голяма салата от пипер, домати, сирене, както и лъжица пресен мед в зеления чай;
* в случай, че умра от глад в часовете след вечерята ще подложа някой плод

Тренировка за днес ще е:

10мин. загрявка на крос тренажор
8 упражнения за горна част ( все още няма да ги изписвам понеже в момента ходя на фитнес не толкова да градя, колкото да подпомогна процеса на сваляне, но като цяло  всяко едно упражнение го правя по 4-ри серии, 15 повторения, с тежест, която в края на повторенията ми е бая зор )
4 серии по 2 упражнения с по 15 повторения за коремни мускули (не знам дали в тази последнователност се изписва, какво и по колко правя...виждам, че си ги съкращавате...примерно 3x3x15?!!!...или нещо от сорта?:)
20мин. ходене под наклон

Ами това е за днес....ам, да кг. сутринта бяха 60.7…:)

22.08.11
14:31

Здравей, и честит дневник.

Бих те посъветвала да забравиш за кантара. Тези 700 гр ми приличат малко на вманиачаване. А истината е, че почти всички, доколкото знам, варират в теглото с +/- 1-2 килограма. Най-добре се съветвай с огледалото. То ще ти покаже дали се движиш в правилна посока. Но вманиачиш ли се в килограмите, шанса да се провалиш е голям. Тренирай за удоволствие, храни се качествено и резултатите няма да закъснеят.

ПоЗдрави!

Здравей, Absolut Illusion:)

Мерси за поста в дневника:)
Верно изглежда все едно съм се вманиячила, но просто имам навик да се тегля всяка сутрин - кантара е електронен..и аз покрай него отчитам тук всичко, което показва до грам - просто ми е навик някакъв.Може и да си права - определено желанието ми да постигна точно ТЕЗИ кг. е голямо..., но пък и когато реша да си хапвам определено посне не будувам цяла нощ от угризения какво и колко съм яла, за което признавам страшно много ми помогна фитнеса и самата идея, че дори и днес да прекаля утре ще го изгоря:)
Поздрави!

Мнението беше редактирано от Гергана Петкова на 22.08.11 19:55.

Ще запиша програмата за утре, че ме чака такъв ден, в който едва ли ще се добера до комп-а:)

23.08.2011г.

Храна

7:30 - био грозде, зелен чай с мед
10:00 - кисело мляко Верея 0.1
14.00 - два банана
18:30 - домашни патладжани на скара с доматен сос
* при нощен глад плод/лъжица мед

Утре няма да тренирам, работата ми е много интензивна и при това, което се очертава за утре ще съм абсолютно тропясала до вечерта.Днес тренировката мина добре като изключим едно леко неразположение в трицепса - усетих го като разтежение на мускул..отмина бързо.

А сега ще се опитам да кача една снимка на аватара поне:П:)
Хубава вечер на всички!

22.08.11
22:46

A къде е храната?

22.08.11
22:51

С тая храна няма да прогресираш добре... ако въобще отбелязваш напредък- четеш из дневниците на девойките взаимствай и чети много- няма да ти е излишно : )

Мерси за съветите:)
Знам, че няма да прогресирам с тази храна - в момента не целя това.Правя си ежегодното прочистване на организма, за това храната е такава и в толкова малки количества.След две седмици ще мина на балансирана диета:)

Програмка за утре:)

Храна

7:30 - грозде
10:00 - кисело мляко
14:00 - малка порция домашни картофи на фурна и един голям домашен розов домат
18:00 - ТРЕНИРОВКА
19:30 - протеин
20:30 - огромна салата
*при глад през деня или вечерта - плод, мед, сурови ядки

ТРЕНИРОВКА:
Утре долна част -загрявка, 7 упражнение крака/дупе, коремни, хиперекстензии, 20мин. ходене под наклон:)
Thats it:)

23.08.11
19:08

казано от Гергана Петкова на 23.08.11, 13:37:

Правя си ежегодното прочистване на организма, за това храната е такава и в толкова малки количества.

Не мисля, че ще постигнеш много и в тази насока с храната, която описваш. За ефективно прочистване се прилагат други методи, не намаляване на количествата. :)

Принципно всяка година си плодувам по две седмици...тогава хапвам плод на корем (2-3кг.), но сега заради спорта не мисля, че е добра идея да стоя само на плодове...а иначе количествата в момента ги ограничавам по отношение само на нещата, които са преминали термична обработка (някоя постна манджа, като днешната), киселото мляко, сиренето, протеина (ям ги само заради фитнеса)...и така.Иначе знам, че храната ми не е кой знае какво нито от към спортни цели, нито от към добро прочистване...но все пак е едно леко режимче, което се надявам да помогне на организма ми да изчисти част от шлаките.
А защо казваш, че количествате не трябва да се ограничават?Аз до сега каквото съм изчела навсякъде е било заложено или никаква храна, или само сокове, или до 1кг. плод на ден..част от идеята не е ли именно да се дате почивка на стомаха от храносмилателните процеси?:)

24.08.11
06:23

казано от Гергана Петкова на 23.08.11, 21:58:

А защо казваш, че количествате не трябва да се ограничават?Аз до сега каквото съм изчела навсякъде е било заложено или никаква храна, или само сокове, или до 1кг. плод на ден..част от идеята не е ли именно да се дате почивка на стомаха от храносмилателните процеси?:)

Казвам, че намалянето на количествата храна, само по себе си не означава прочистване.
Ако ще е плодов ден, до 1 кг на ден е ужасно недостатъчно. Аз лично предпочитам 4-5кг, тъй като с по-малко се чувствам гладна. Идеята е да поемаш толкова плодове/вода, че да “промият” храносмилателния тракт и, както казваш / да му даде почивка (тъй като плодовете не затрудняват храносмилането по никакъв начин). След като спортуваш, наистина не е подходящо прилагането на плодово хранене за дълъг период. Аз лично си позволявам един ден на седмица-две (когато се сетя да го правя).
Други методи за детоксикация няма да коментирам, тъй като повечето изискват мнението на специалист, или поне по-задълбочени познания в областта. :)

24.08.11
10:14

Гери здрасти :)

Много малко храна, ти ще изчезнеш :D то хубаво ще сваляш ама, толкова маллко калории, аз не знам как имаш сили да ходиш... просто ако хапваш по чиста храна може и в по-големи количества няма проблем, пак ще чистиш :)

Поздрави!

24.08.11
12:08

казано от Гергана Петкова на 23.08.11, 21:58:

Ако става въпрос за ЕДИН плодов ден- може и да няма значение количеството на плодовете.
Но ако става дума за истински курс на гладолечение- тогава количествата трябва да са строго ограничени,защото инъче организма не може да премине в режим “ендогенно хранене” и резултата от това е не е лечебно гладуване, а безкрайно небалансирано хранене, което води до дистрофия и нарушен метаболизъм.
Аз лично съм провела доста курсове на лечебно гладуване през последните 12-13 години, и съм получила от това прекрасни за здравето ми резултати. Обаче хора, моля ви не предприемайте такива неща без достатъчно знания по въпроса и без наблюдение на специалист.

Ако си решила да вегетарианстваш, както ми се струва (поправи ми е ако греша), имай предвид че само на зеленчуци, плодове, ядки  и млечни продукти диетата ти никога няма да е балансирана и няма да доведе до нищо добро.
Пропускаш много важни елементи, които са основата на вегетаринаското хранене- семейство “бобови”- нахут, соя, леща, боб, грах, бакла; и семейство зърнени - ориз, овес, царевица, елда, киноа, просо, ечемик, спелта...и те са много, ще пропусна сигурно някое.
Освен ядките обърни внимание и на семената- конопено, ленено, сусам (сусамов тахан) и др.
Препоръчвам книгата на д-р. Гайдурков - “Човешкото хранене”
Поздрави и усмихнат ден! :-)

Здравейте, благодаря на всички за мненията:)!
София, единствената информация която имам за плодолечението е от книгата на Лидия Ковачева, други източници не съм чела, а предполагам има още много информация по въпроса.Не съм решила да вегетарианствам...или поне не за постоянно, не съм голям привържаник на крайностите.Не одобрявам яденето на месо или пък тъпкането с преработена и загубила повечето си полезности храна и за това гледам да не прекалявам с такива храни, но да ги спра напълно не искам, а не го намирам за необходимо.От както напълнях изчетох и изгледах 100000000 книги и филми и в крайна сметка стигнах до извода, че човек може да се храни добре ако едно 60% от храната му е свежа(сурова), което не е непостижимо, а и не изключва от време на време да хапваш и онова дето душичката си го иска:)Абе храненето си е цяла наука....:)

Уф, аз да се оплача...вчера не можах да тренирам, нито пък днес...тотална обърквация на режима, но в последно време ако имам един час... ейй така лично за себе си е голяма работа......лудница някаква!Надявам се утре най-накрая да се добера до фитнеса (пак мн. зависи от работата ми, която е тотално непредсказуема) и да направя долната част запланува от чак от сряда.....Вчера храната си беше по план...но днес не съвсем..няма да я описвам..направо за утре схемица ще сътворя.

26.08.2011г.
ХРАНА

7:30 - портокал
10:00 - кисело мляко
12:30 - салата + таратор
17.00 - плод
ТРЕНИРОВКА
18:30 - протеин
19:00 - много голяма слата с доматки, пиперки, краставици, сирене и лук.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1