Ще се отразят ли зле на гърба лицеви опори и набирания с тежест?

25.08.11
19:20

Здравейте , първо извинявам се за може би тъпия въпрос , но искам да съм сигурен. :)
Вредно ли е за гърба да правя лицеви опори нормални и набирания , но със 6кг чанта на гърба (Вътре са ми 2те гири по 3кг)
Имам съмнения , защото не е същото , като жилетките с тежести на лостаджиите , тя е на целия гръб и не мърда на ляво и дясно , а чантата от време на време пада леко на едната страна (При лицевите опори) и с времето си мисля , че може да довете до гръбначно изкривяване.. За това искам мнение , Поздрави :)

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 25.08.11 22:00.

ами ако не изкривяваш гърба в следствие на факта че ти е трудно с тая тежест и т.н. не мисля, че ще имаш проблеми ... е ако сложиш тежеста върху кокала може да ти е кофти после известно време сложи тежеста на кръста ... ако не кривиш не би трябвало да имаш проблеми :)

25.08.11
20:19

При лицевите опори си слагай раницата отпред, няма да можеш да спускаш до долу,но пак е вариант :)

25.08.11
21:02

@Автора:
Няма ли вариант да стегнеш някакси раницата? Чрез презрамките или закопчалка през кръста? Стягане с колан?
Ако намериш по-широка тениска също е вариант за фиксиране на тежестта (раницата).

По принцип не знам с каква тежест е раницата и как се отразява тя на тялото ти, но все пак е по-удачно да я фиксираш симетрично на гърба.

25.08.11
22:19

@kristiancho Гърба не си го изкривявам , а върху кой кокал имаш впредвид (На глезените ли ? ) И при набиранията и лицевите опори раницата си я нося нормално на гърба , не я слагам да виси на краката или други части :D

Извинявам се , ако някой не е разбрал , чантата е тип за училище , не е някаква друга :D

@dorianyates Borisov Незнам.. Едно , че лицевите няма да са пълни и второ , че ще блъскам гирите като слизам надолу и съседите после ще ме целят с домати (Една бабка много лоша има)

@LDoeN Да , Благодаря ! Вариант е. Тя попринцип не мърда много , но все пак.. Може да пробвам с колан ;)
Раницата е с тежест 6кг. :)

Благодаря за бързите отговори , и се извинявам на модераторите за заглавието , благодаря за допълнението :)

Поздрави.

Мнението беше редактирано от Filip Mutafov на 25.08.11 22:19.

26.08.11
00:24

Има вариант и някой да те патиска или да седне върху гарба , аз поне в училище така ги правя :D

26.08.11
20:52

казано от Vasil Kovachev на 26.08.11, 00:24:

Има вариант и някой да те патиска или да седне върху гарба , аз поне в училище така ги правя :D

Да бе :D Аз със 6кг едва 10 повторения правя , пък и не мисля да си правя тренировките в междучасията :D

26.08.11
21:59

Струва ми се, че ти е все още рано да се замисляш по този въпрос.
5-6 килограма са доста малък процент от общото ти тегло. Направи 5 повторения повече и ще си ОЩЕ по-натоварен.

27.08.11
01:11

Не, няма да е проблем, от екстра 6кг няма да се изкривиш :)

27.08.11
12:32

Благодаря за отговорите , лицевите ще ги правя вече с чантата , а набиранията малко по-нататък :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1