Трибулус (бабини зъби) - рецепта?

26.08.11
15:42

Здравейте съвсем нов съм във форума , и се надявам , че съм уцелил мястото.Така където и да проверя на сякаде рецептите за пиене на тази билка са различни , което направо ме побърква , някой казват киснене 24ч. в студена вода за да не минавало топлинна обработка защото си губило свойствата , други 3-5-10 мин. варене и после 30мин. престояване в тенджерата и чак тогава да се пие , явно има значение за какво се пие билката , тук е момента да кажа , че ще е ползвам за покачване на мускулна маса и сила.Гледам , че живота който им дават е 8 часа това вярно ли е , демек трябва да е изпия на три пъти за 8ч. след тях вече си губи свойствата?
Та , ако някой даде правилната рецепта спрямо моята цел за тази билка , ще съм му много задължен , ако може да каже и кога е най-добре да е приемам и на колко пъти.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 26.08.11 16:03.

26.08.11
16:14

Не е ли по лесно да си купиш таблетиран Трибулус и да гълташ три пъти на ден? Ти си знаеш де.

HE

26.08.11
16:20

Със същия успех можеш да ползваш и аспирин за покачване на мускулна маса (fubar)

TN

26.08.11
17:21

казано от head_hunter на 26.08.11, 16:20:

Със същия успех можеш да ползваш и аспирин за покачване на мускулна маса (fubar)

Тук вече паднах от стола :D :D А бабините зъби и трибулуса какво общо имат,не съм много запознат :D

26.08.11
18:26

Ти пък , какво общо имат :Д:Д:Д Трибулус и бабини зъби е едно и също.

TN

26.08.11
18:49

Нали едното билка,другото тестостеронов стимулант? (нали ? :D) xaa Не,честно,много съм бос :D А като бабините зъби са 2 лева,а трибулуса 50 :D ?

26.08.11
18:59

казано от The Next на 26.08.11, 17:21:

казано от head_hunter на 26.08.11, 16:20:

Тук вече паднах от стола :D :D А бабините зъби и трибулуса какво общо имат,не съм много запознат :D

Както Хед би отговорил - от Бабините зъби се извлича Трибулус, но от Трибулуса не се извличат Бабини зъби :D

26.08.11
19:18

Така виждам забавно е ....Аспирини , аналгини , парацетамоли и т.н.т не ме интересуват.Мисля , че съм си задал въпросът доста коректно за да получавам такива тъпи отговори.Бабини зъби - тестостерон - растежен хормон - е , ако това не е мускулна маса нз. какво е(разбира се не очаквам да кача 10 кила мускулна маса но се нещо , а и силата която дава не била за подценяване)...
Аз все още си издирвам човека който , е компетентен и ще ме просвети!

26.08.11
19:32

Не че съм компетентен, но не спомена на колко години си, и ако си на под 30-35, дори и гаджето ти няма да ги усети тия бабини зъби, камо ли нещо друго да се случи ;)

26.08.11
19:49

Пич, тия Бабини зъби си ги има на добавка - Трибулус. Няма смисъл от чаеве/чайове (нзн как е правилно).
30 лева - 90 хапчета. Или нещо от сорта - фирми колкото искаш.

Друг е въпроса, че от Трибулус (бабини зъби) само ще повишиш либидото си. Ако си на възраст до 30-35 години и си в добра форма (физическа или психическа), то секрецията на тестостерон в тялото (тестиси и надбъбречна злеза) е оптимално. С вземането на подобна добавка само ще получиш тестостеронов пик. Тоест - оптималното количество тестостерон ще се отделя за по-кратко време и концентрацията му в кръвта ще е по-висока. Но достигайки тестостеронов пик ти не позволяваш на жлезите да отделят хормона нормално - “на порции” когато трябва.

Тоест: за един ден през тялото ти минават xx u/l (единици на литър) тестостерон. Това си е константа. Те се отделят на (примерно - подчертавам, въпреки, че няма опция) 5 секреции - в зависимост от тренировки, полова възбуда ... Взимайки Трибулус/Бабини зъби няма да имаш 5 по 1/5 xx u/l отделен тестостерон, ами ще имаш еднократно отделяне на тези единици. Следващата секреция ще е когато жлезата е готова - 12 часа.

Трибулуса се взима преди тренировка, за да може по-голяма чст отделеният тестостерон при получения тестостеронов пик да се използва от мускула за растеж .. бля бля ала бала ... глупости на търкалета. Отделеният (синтезиран) тестостерон се отделя в кръвта ти. Той не се гъби. Там си е. Когато (тъй като хормоните са с белтъчна основа, а всички белтъци имат определен живот) концентрацията му спадне - жлезите синтезират нов.

Когато синтезираш тестостерона в пикова форма (стимуланти), той се изкарва наведнъж. Но когато белтъците умрат - се получава тестостеронов глад, тъй като жлезата не е готова за нов синтез. Заради повечето тестостерон в кръвта, либидото ти ще се повиши. Лошо няма. Но това не влияе пряко върху мускулната маса (или влиянието не е толкова голямо).

Тоест ако си здраво момче, нямаш нужда от подобни стимуланти. Няма как да повишиш отделянето на тестостерон. Ти си го отделяш на макс. Тестостерон си имаш. Стимулирай го с клекове с щанга и подобни упражнения, не с добавки.

Пък и не си играй с хормоните, тъй като те се отделят благодарение на вегетативната нервна система, която е свързана с централната. Тоест можеш вместо мускулна хипертрофия да си докараш нервна атрофия (не хубаво нещо).

Смисъл на добавките с подобен характер:

1. При мъже над 35-40 години, за да “вдигнат самолета” - повишено либидо в резултат на хормонален пик.

2. След употреба на тестостеронови външни агенти (стероиди) - за да се стимулират тестисите в синтеза на тестостерон.
Когато взимаш тестостерон “отвън”, тестисите ти атрофират, тъй като хормоналните рецептори отчитет наличието на хормон, независимо от произхода му.

Извинявам се за точка 2. Наруших правилата на форума, но требваше да обясня смисъла на подобни добавки..

26.08.11
20:42

Имало хора които обесняват!!!Страшно много мерси , на 21 съм и явно нямам нужда от билката...Жив здрав и всичко най-най!

27.08.11
14:19

казано от Aleksandur Vasilev на 26.08.11, 20:42:

Имало хора които обесняват!!!Страшно много мерси , на 21 съм и явно нямам нужда от билката...Жив здрав и всичко най-най!

От билката и аз мисля, че нужда нямаш, понеже познавам хора дето са изпили много литри от тоя чай и не са се похвалили с нещо.

Дали имаш нужда от хапчетата на Софарма не знам.
И все пак имай едно наум когато така набързо и с готовност приемаш мнения, в които има описания от типа “какво става и какво би трябвало да става според някои книги” и същевременно никъде не се среща “аз като го правих това нещо, ... ” ;)
Казвам ти го от личен опит и то доста конкретно свързан с темата, но приложим и по принцип - мненията на хора с теоретична подготовка без практически опит са много полезни за да си увеличиш собствените познания, но когато приемаш на доверие нещо за себе си по-добре намери някой с практически опит и практически резултати ;) Или просто пробвай, при липса на такъв човек наоколо (че не са нито много, нито лесно намираеми).

Мнението беше редактирано от G33K на 27.08.11 14:20.

27.08.11
14:58

Точно на 21 бях взимал ZMA (Цинк, Магнезий, B12). Ефект - повишено либидо (изразено в сутрешна ерекция). ММ - не!

Мнението беше редактирано от LDoeN на 27.08.11 14:59.

27.08.11
15:31

казано от LDoeN на 27.08.11, 14:58:

Точно на 21 бях взимал ZMA (Цинк, Магнезий, B12). Ефект - повишено либидо (изразено в сутрешна ерекция). ММ - не!

Това не съм го и помирисвал даже, нямам идея какво е - подготовката ми в сферата на добавките е почти 0 и със сигурност е на светлинни години от твоята. Та аз всъщност пия каквито и да било добавки от има-няма 3 месеца ...
За сметка на това от 2 месеца и половина ежедневен прием на трибестан на софарма (23 години съм) имам:
- подобрено възстановяване - снощи тренирах до 9:30, легнах си в 3 през ноща заради ефекта на либидото (каква сутрешна, това е ЦЕЛОДНЕВНА ... кофти side effect ми идва на мен по-скоро :D) и 8 сутринта бях на друга тренировка, където бях в пълна кондиция - няма да изкарам седмица на тоя ритъм, но преди 3 месеца бях толкова претренирал на същите като график, тип и схема тренировки както сега, че можеше и на първата тренировка да не ида, какво да говорим за междинните “забавления” .. а почивка не съм правил, просто започнах съвестно да си пия хапчетата, по 4-5-6 на ден :D
Много възможно е човек на тренировъчна схема от типа “понеделник - гърди/бицепс, сряда - гръб/трицепс, петък - ръце” да не може да ги усети тия неща, но това не е защото ги няма, а просто защото той изобщо не стига до там това да се нарече полза - това си е обичайно състояние при хората, които тренират дълги и лежерни години за да стигнат 100 лег и 45 санта бицепс. Факт е, че не всеки би имал полза от трибулуса, но това не е защото “не работи при хора под 30 години”.

- по-добър сън, който също така и ми стига - преди на 7 часа ходех на работа като the living dead, сега рядко се случва да ставам от леглото по-дълго от 1-2 минути

- според хора, с които се боря сравнително рядко и които съответно за последните месец и нещо - два са ме виждали не много често, изглеждам малко по-плътен и едър, на сила изненадвам доста (но това вече си е от тренировките, макар че то какви тренировки като не ти се мърда от претрениране). Реално съм и кило и нещо по-тежък с по-чиста преса и бут - не е много за едни 3 месеца, но това все пак едно че не ми е цел (дори обратното ...), и второ че все пак не е като да съм на инжекции .. говорим за билкови екстракти, все пак.

Тия ефекти според теорията не би трябвало да ги има. Само че са факт, освен при мен и при хората, които покрай мен започнаха да го взимат. И понеже приемах теорията на доверие близо 2 години (преди толкова време за първи път си мислех за тия хапчета, ама това с 30те, 40те, ... 99те години което можеш да прочетеш навсякъде ме “убеди”) чак сега започвам да правя нещо, което още тогава нямаше да ми е излишно, макар и тогава да не се блъсках както сега.
Та само затова препоръчвам на момчето да не пренебрегва теорията, но да гледа и другото - понеже те теории много, ама практиката си е една. И не е такава рядкост да се размине генерално с всичките теории, или поне с по-популярната половина...

Мнението беше редактирано от G33K на 27.08.11 15:36.

27.08.11
16:28

Е, сънят беше на ниво, да. Ама само това.

Като цяло не съм доволен от ZMA. А относно Трибулуса на Софарма - ефектът от него не беше кой знае какво. Ама него го зимах за “чистене”. Бях спрял с бокса (окончателно) и направих една глупост ... ама няма значение. Нито от медикаментите, нито от Трибулуса имаше “страшниЯ ефект”.
А целодневна ерекция - гаджето ми върши по-добра работа за целта от хапчетата на знайни и незнайни фирми, компании и ... гаражи :D

Пък и ако тренираш дълги години правилно - тестостерона ти е ОК. Няма как да го повишиш. Има как де, ама е опасно, вредно и забранено. А ефекта, който казваш съм го виждал при много хора, но само след първото вземане (не първото хапче, а първият “цикъл” с тест-буустер). Ама в практиката си съм виждал и хора, които от първият прием на моноохидрат, азотрен бустер и креатинова матрица показваха страшен напредък, ама на следващото взимане не беше така. Пък и плацебо ефекта си казва думата, особено при пръв прием.

За 21 години няма смисъл от такива простотии. За възстановяване - аминокиселини и протеини. За маса - тренировки и хранене.

Спирам да пиша тук, че взех много да споделям :)

Мнението беше редактирано от LDoeN на 27.08.11 16:36.

27.08.11
17:46

Е то сънят ти е едно 90% от възстановяването, което от своя страна ти е поне 50% от следващата тренировка, която пък ти е 100% от резултатите ... не е малко май ? ;) Аз нали точно това ти казвам - след тренировка в 6:30 сутринта, 10 часа работа пред компа и още една тренировка вечер (кога борене, кога щанги) се прибирах към 10, оцелявах до 11 - 11 и нещо, колкото да се наям, и на другия ден като ми звъннеше алармата в 7 и не знаех какво се случва, до там я бях докарал. Сега звъни и ставам да я изключа без да се ослушвам, а и се чувствам доста различно като кондиция и тонус през деня. И като свърша работа на другия ден отивам в залата с желание, а не като парцал и само от инат - те точно от там идват резултатите. А не че тестостеронът ти ще стане като на млад бик и ще качиш 5 кила мускул в едната ръка, то не трябва много за да можеш да тренираш на ниво ...

казано от LDoeN на 27.08.11, 16:28:

Като цяло не съм доволен от ZMA. А относно Трибулуса на Софарма - ефектът от него не беше кой знае какво. Ама него го зимах за “чистене”. Бях спрял с бокса (окончателно) и направих една глупост ... ама няма значение. Нито от медикаментите, нито от Трибулуса имаше “страшниЯ ефект”.

Нито знам какви са медикаментите, нито какъв е бил страшния ефект, който се е очаквал, нито колко време си го пил (защото аз доста повече от месец си го пиех ей така, нищичко не помня да съм усетил да се случва) но и най-важното и то не се знае - как си тренирал ;) Аз доста време съм се лъгал, че тренирам сериозно, и затова наблягам на тоя фактор - ако не са едно доста приоритетно занимание тренировките и натоварванията не са наистина сериозни (тоест, на ръба на възможностите ти) тоя ефект дето може да ти го даде това или онова може изобщо да не го разбереш че го е имало.
Нямам представа при теб как са стояли/стоят нещата, но ако ти си тренирал 4-5 пъти седмично, пък аз се блъскам ежедневно, понякога двуразово, и обикновено за около 2 часа тренировката, няма как да сравняваме резултати, нали (и то аз не съм най-показателния пример, защото хората, които споменах по-горе че от мен видяха като си го купувах за сефте, също решиха да пробват и също им действа по подобен начин са по-сериозни от мен). Както и примерно ако ти дърпаш макс 160 тяга и максираш 1 път на 2 месеца, пък на мен това ми е загряваща серия във всяка тренировка с тяга - разбираш какво имам предвид, натоварването за мен е основният фактор - ако едно нещо има слаб до не-много-силен ефект ти просто няма как да разбереш за него (и съответно да имаш каквато и да било полза от него) ако не се напънеш доста.
Не казвам, че ти не го правиш (защото не знам изобщо какво правиш всъщност), но понеже знам колко хора се напъват “доста” и си имам едно наум.

казано от LDoeN на 27.08.11, 16:28:

Пък и плацебо ефекта си казва думата, особено при пръв прием.

Плацебо ефект в началото на втория месец прием няма (то тогава го пиеш по-скоро механично като част от храненето). Аз въпросните ефекти ги наблюдавам през последните не повече от 3 седмици, а го пия от сума ти време. Преди това - нищо. Ако бях спрял преди 1 месец (когато някъде правих “ново зареждане”) щях да си кажа “бах го тоя трибестан, месец и кусур го пих и нищо не стана, това не работи”.

PI

02.09.11
15:13

казано от LDoeN на 26.08.11, 19:49:

Пич, тия Бабини зъби си ги има на добавка - Трибулус. Няма смисъл от чаеве/чайове (нзн как е правилно).
30 лева - 90 хапчета. Или нещо от сорта - фирми колкото искаш.

Друг е въпроса, че от Трибулус (бабини зъби) само ще повишиш либидото си. Ако си на възраст до 30-35 години и си в добра форма (физическа или психическа), то секрецията на тестостерон в тялото (тестиси и надбъбречна злеза) е оптимално. С вземането на подобна добавка само ще получиш тестостеронов пик. Тоест - оптималното количество тестостерон ще се отделя за по-кратко време и концентрацията му в кръвта ще е по-висока. Но достигайки тестостеронов пик ти не позволяваш на жлезите да отделят хормона нормално - “на порции” когато трябва.

Тоест: за един ден през тялото ти минават xx u/l (единици на литър) тестостерон. Това си е константа. Те се отделят на (примерно - подчертавам, въпреки, че няма опция) 5 секреции - в зависимост от тренировки, полова възбуда ... Взимайки Трибулус/Бабини зъби няма да имаш 5 по 1/5 xx u/l отделен тестостерон, ами ще имаш еднократно отделяне на тези единици. Следващата секреция ще е когато жлезата е готова - 12 часа.

Трибулуса се взима преди тренировка, за да може по-голяма чст отделеният тестостерон при получения тестостеронов пик да се използва от мускула за растеж .. бля бля ала бала ... глупости на търкалета. Отделеният (синтезиран) тестостерон се отделя в кръвта ти. Той не се гъби. Там си е. Когато (тъй като хормоните са с белтъчна основа, а всички белтъци имат определен живот) концентрацията му спадне - жлезите синтезират нов.

Когато синтезираш тестостерона в пикова форма (стимуланти), той се изкарва наведнъж. Но когато белтъците умрат - се получава тестостеронов глад, тъй като жлезата не е готова за нов синтез. Заради повечето тестостерон в кръвта, либидото ти ще се повиши. Лошо няма. Но това не влияе пряко върху мускулната маса (или влиянието не е толкова голямо).

Тоест ако си здраво момче, нямаш нужда от подобни стимуланти. Няма как да повишиш отделянето на тестостерон. Ти си го отделяш на макс. Тестостерон си имаш. Стимулирай го с клекове с щанга и подобни упражнения, не с добавки.

Пък и не си играй с хормоните, тъй като те се отделят благодарение на вегетативната нервна система, която е свързана с централната. Тоест можеш вместо мускулна хипертрофия да си докараш нервна атрофия (не хубаво нещо).

Смисъл на добавките с подобен характер:

1. При мъже над 35-40 години, за да “вдигнат самолета” - повишено либидо в резултат на хормонален пик.

2. След употреба на тестостеронови външни агенти (стероиди) - за да се стимулират тестисите в синтеза на тестостерон.
Когато взимаш тестостерон “отвън”, тестисите ти атрофират, тъй като хормоналните рецептори отчитет наличието на хормон, независимо от произхода му.

Извинявам се за точка 2. Наруших правилата на форума, но требваше да обясня смисъла на подобни добавки..

Пич, ти за мене си прост кълвач, накълвал от тук - от там нещица, които не са минали през централната ти нервна система за обработка. Има толкова глупости в написаното от теб, че направо не виждам смисъла да те поправям, а направо те умолявам да престанеш да пишеш. По-добре се ограничи само в направата на дневник, който да споделяш с останалите от форума.
Хед хънтъре, О велики модератерю, кажи му да спре!!!!!
Ще му пиша на момчето за екстракта на лично съобщение.
Благодаря!

TN

02.09.11
15:21

Модерация: Мнение без връзка с темата! Моля, въздържайте се.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.09.11 15:32.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1