Любимият ви град?

29.08.11
01:23

Кой град можете да наречете свой любим, такъв, който бихте посетили отново или живеете в него и не искате да го напуснете? Какво ви привлича в него, кое е особеното? Къде сте родени и какво харесвате/не харесвате в родните си градове?

Моят любим европейски град за сега е Париж (за сега, защото има още какво да видя в Европа). Конкурира го Лондон, но атмосферата в Париж ме грабва повече. По-скоро докато в Париж усещам атмосферата на града, то в Лондон сякаш усетих атмосферата, която жителите му придават. Странно е да се обясни. Като архитектура също може би ми допада 1 идея повече Париж. Като забележителности и паметници на културата не мога да определя категорично.

Дубай също много ми ляга на сърцето, но това там е друга планета :)

Аз съм роден в София. Градът никога не ми е харесвал. Прекалено сив, вече пренаселен, задръстен, мръсен и може би една от най-запуснатите столици в Европа. Улиците са тесни за потока автомобили, няма паркоместа. Идеалният център е недоразвит, оставен на самотек, да не говорим за някои крайни квартали... Kато плюсове отчитам близостта до Витоша, няколкото парка (аз съм направо в Борисовата :) ) и един плюс на числеността - поне не се познаваме всички :D

София по празниците. Съвсем сериозно го казвам, а и не съм излизал в чужбина, друг български град съм нямал време да опозная.

Рим. :)

Усещам, че скоро Барселона ще го измести от първото място. Също така ми допада Франкфурт.

29.08.11
15:07

София. Ако се хванат в ръце хората може да стане наистина прекрасно място. Има потенциал.

50% заради самия град, другите 50 са жителите, социалния живот и контактите, които имам там.

Иначе във Франция не съм бил, но все повече познати споделят, че им е любимо място.

Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 29.08.11 15:10.

30.08.11
12:12

не съм роден, но цял живот съм живял в бургас и си го харесвам. бих го сменил с велико търново, но само ако закарат морето до там :)
от европейските - виена

30.08.11
17:58

Шумен ми харесва, сигурно защото си има пристанище : )
Шегувам се, това е градът на детството ми, и с удоволствие бих живяла там.
София ме уморява все повече...красива в централните райони, но пренаселена.

Любим европейски град извън България засега нямам.
Впечатленията ми от европейските градове  - доколкото имам някакви впечатления - са неутрални, та дори и негативни - в това число Рим, Виена и някои други...
Доста време изгубих всеки път да търся кое й е толкова впечатляващо на Виена, но не го открих. Май съм предубедена : )
А Рим ме възхити с мръсотията си. Оттогава намирам София за доста чиста  : )
Германските градове са хубави. И изобщо атмосферата в Германия ми допада.
За Англия и Франция нямам впечатление, така че сигурно тепърва ще ме очароват Лондон и Париж...ако успеят.

Варна Варна :) ходил съм там няколко пъти за по седмица... е за една седмица всеки град ще ти се стори интересен и ако живея няколко години там няма да съм толкова влюбен в града но все пак :) Трябваше да направиш анкета Стоянчоооо ! :D

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 30.08.11 18:12.

30.08.11
18:39

В България - Варна (само че докато ме нямаше ужасно много се е пренаселила и е станала по-мърсна), Трявна, Бургас, Банско, Сандански.
В Европа - Барселона, Малага, Махон -невероятна атмосфера притежават тези градове, освен че са иаключително красиви , Фуншал (Мадейра, Португалия) - харесва ми комбинацията на северноевропейски тип архитектура с топъл климат
Извън Европа - Рио (с околните си островчета), Убуд (Бали, Индонезия) - тези двата всъщност са ми и най-любими и с удоволствие бих се изселила там, мисля, че обяснение какво ми харесва в тях не е необходимо, но все пак - местоположение, климат, атмосфера, хора.... (sun)
А като стана въпрос за мръсни градове, моята класация е водена от Неапол и София.

Мнението беше редактирано от Margi на 30.08.11 19:29.

30.08.11
18:47

До сега не съм бил извън България, но от всички наши градове в които съм бил, най-много ми хареса Каварна.
Като цяло бих предпочел да живея в някое село близо до голям град.

казано от Margaritka на 30.08.11, 18:39:

А като стана въпрос за мръсни градове, моята класация е водена от Неапол и София.

Ако отидеш в Катманду, ще промениш мнението си!

31.08.11
06:09

казано от Владимир Караиванов на 30.08.11, 22:09:

казано от Margaritka на 30.08.11, 18:39:

Ако отидеш в Катманду, ще промениш мнението си!

Е, говоря само за градовете, в които съм ходила. :)

01.10.11
23:08

Любим град...много са, но все европейски. (giggle)
От българските - обожавам Търново, просто съм влюбена в него! Има уникална, неповторима атмосфера. Исках да остана да живея там, но за съжаление, реализацията е много трудна.
Ненавиждах София като място за живеене, но в последно време започнах да се влюбвам и в нея, особено откакто почнах много да “джъткам” пеша.
Родена съм в малък, провинциален град и също много го обичам, но не понасям хората там. Радвам се, че се “отървах”. (giggle) Този град задушава младите хора и определено не е за мен.
А като се вземе предвид, че обожавам водата и всякакви водни площи - фенка съм на градовете, през които протичат реки или минават канали - омагьоса ме Венеция, Амстердам, Любляна, Будапеща, Берн, Логано, Порто...
Барселона също доста ме впечатли.

Мнението беше редактирано от Ирка на 01.10.11 23:12.

01.10.11
23:32

Хахахаха. Много ясно, че Пазарджик. Ако ти се бият цигани, дръж ги уаааааа :D

03.10.11
16:33

Любими градове :) Доста труден въпрос :)
Лондон- вечер-през нощта, по Коледа също.Като цяло във Великобритания има много хубави места, но трябва време за да се открие чара и красотата на острова. Първите впечатления са доста погрешни и консервативни, точно такива за каквито се смятат и англичаните :)
Париж е страхотен град, но е пълен с разни досадници които се опитват да ти продадат нещо.
Испанските градове са страхотни и изпълнени с много емоция.
Съгласявам се с мнението за Рим. Доста мръсен и неприветлив поне за мен град. Има много история в този град, но не ме грабна.

Ако говорим все пак за големите градове, може би Барселона ми е най по сърце за сега, защото съчетава всичко в себе си. Забързан ритъм на живот, място за отдих, и подходящ за туризъм :)
Прага също ме вшечатли с атмосферата си.

Дестинациите които ме вчепатлиха за летен отдих са Турция- Бодрум и Португалия-Алгарф. Просто невероятно съчетание на прекрасни плажове( по скоро португалските), храна, атмосфера и добро обслужване :)

03.10.11
16:38

казано от Стоянчо на 29.08.11, 01:23:

Улиците са тесни за потока автомобили, няма паркоместа.

:) Трябва да покараш малко из Лондоските улици или изобщо в някой град на острова и улиците в София ще ти се сторят доста широки. По скоро груги са причините софийските улици да изглеждат тесни. Но темата е друга ;)

03.10.11
17:04

София - ад и рай. Олицетворява многообразието и непостоянството на живота. Градът на едни места е добър пример за естествения (морален, социален?) подбор, но също така в други места отрича логиката на природата. Не си подбрах думите добре, но се схваща идеята за всичко и нищо.

DJ

03.10.11
17:23

Не е заяждане, но масово и навсякъде се пише грешно естествен “подбор”. Правилният термин е естествен отбор ;)

03.10.11
18:42

Любим - родния (Ст.Загора), иначе ме кефи Пловдив.

03.10.11
22:47

Последно време доста симпатичен ми се струва Варна...

Като си говорим за хубави градове, ето ви колекцията ми от снимки на родния Плевен.
http://www.panoramio.com/user/85906

07.10.11
22:11

Варна !

Бургас, моренце, страхотна морска, условия за спорт, за велосипедизъм, що годе чист, но това е нещо което зависи много от самите граждани.
Бе много плюсове има, но не ми се изреждат.

07.10.11
22:36

Аушвиц.

Бохемска Прага!

07.10.11
23:07

Вие сте луди да ви харесва Лондон :D
Живял съм в ЮАР и си е оферта януари на басейн в Йоханесбург... А палмите и природата, ех..

Мнението беше редактирано от introducer на 07.10.11 23:08.

08.10.11
01:19

“Най-гоУемия” град ПЕРНИК :D :D :D :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1