30.08.11
14:50
Здравейте.Нов съм във форума.Имам няколко въпроса ,на които наистина ще се радвам да получа отговор.Значи първоначално да кажа - на 22 години съм 184см /73см.Ходя си редовно на фитнес (4 пъти в седмицата през ден),останалите 3 правя кардио тренировки - бягане по 4-5км.Имам изграден хранителен режим и си осигурявам достатъчно време за почивка.Имам обаче малък проблем -въпреки режима си и тренировките ,все още имам мазнина около корема,по паласките и съвсем малко по гърдите(заради,което правя и кардиото).Корема ми като цяло е с оформена преса,но тук идва и другия проблем стомахът ми се издува доста странно и за да си личи пресата трябва да си стегна коремните мускули.Единият от въпросите ми е ,дали някой от вас е пробвал протеиновата диета - 5х5 за свиване на стомаха.Ще кажа на кратко за тези,които не са чували - представлява диета ,в която приемаш 5 дни в седмицата по 5 пъти днево 30 грама суроватъчен протеин разреден във вода и това е единствената храна,която приемаш тези 5 дена.Ако някой е пробвал или е чувал нещо ,нека да сподели опита си :)Другият въпрос е - хипотетично,ако приемем,че с тази диета наистина се постига свиване на стомаха ,това ще ми попречи ли по някакъв начин на следващите месеци,в които ще качвам мускулна маса.С други думи това свиване ще ми повлияе ли в/у нормалното хранене(6-7 пъти дневно) ,което си включва протеина ,месото,млечните продукти ,плодовете и всичко останало.Благодаря предварително!
30.08.11
14:54
Тая диета някой търговец на хранителни добавки ти я каза нали :D :D :D Докъде я докараха да лъжат така брутално хората... ;) Стига глупости приятел нали не очакваш след като се наядеш корема ти да е със същата обиколка..Митко Димитров казва, че след храна талията му варира с 20см отгоре... щом Митко Димитров който е Културист не се ‘’страхува’’ от това ти защо се стрхуваш !?
30.08.11
15:27
Не не ,не ми я е казал никой търговец на добавки.Статията я имаше публикувана в няколко сайта.А относно подутия стомах - не е само след нахранване,ами през целия ден.А и аз не се храня по безобразен начин,че корема ми да се подува от това.Говоря за 6 хранения (понякога 7).Дори ще ти напиша точно какво ям,за да се увериш ,че наистина не се тъпча:):)
1 хранене -8.00часа - суроватъчен протеин разреден в 0,1 % или 1,5 %прясно мляко и 100г овесени ядки
2 хренене - 10.30 - Кофичка кисело мляко (0,1%/1,5) + плод (грейпфрут или ябълка)
3 хранене - 12.30 - пилешки гърди около 200г или 2 пилешки бутчета и 2 домата ,поръсени с около 100 грама извара
4 хренене - около 16-17ч(след тренировка) - 2 чаши протеин разреден в прясно мляко(0,1%) + плод(грейфрут,банан или ябълка).
5 хранене - 19-20 часа -200грама салата +100 гр извара и 200 грама пилешко/пуешко или телешко (понякога и риба)
6 хранене - 22 часа - чаша млечно-яйчен протеин отново разреден в около 300мл прясно мляко.(или 200 грама извара)
Като 1 път в седмицата замествам обяда с да кажем пиле с ориз или пиле с картофи ,и веднъж с пълнозърнести спагети
И освен това имам още 1 въпрос - тази диета подходяща ли е при качване на маса и дали заради точно това хранене толкова дълго време не мога да изчистя мазнините по корема и паласките.
Мерси предварително
Поздрави
Само в закуската имаш качествени въглехидрати, а мазнини изобщо не виждам(ако не броим прясното мляко). Според мен пробвай без кисело и прясно мляко и добави въглехидрати в 12:30 и 19 часа(ориз, картофи). С толкова много физическа активност и толкова малко въглехидрати е абсурдно да качиш ММ, а и не очаквай, че точно мазнини на корема и гърдите ще изчезнат за нула време. Според мен 5те пъти протеин на ден е смешно и изобщо няма смисъл да си помисляш да го правиш.
Мнението беше редактирано от Overwhelm на 30.08.11 16:10.
30.08.11
17:21
Според мен пробвай,при всички случаи ще имаш подобрение,то ако не действа хората нямаше да го описват а и четох мнения на много които са го пробвали така че...
30.08.11
18:09
http://fitnesinstruktor.com/протеинова-диета/ :)
Постарай се порцийте ти да не надвишават 250гр.
Киселото мляко го замени с нещо друго (1-2 банана примерно...)
30.08.11
20:06
Проблема с това го имах същия имах як коремен мускул ама само като го стегна та решението на проблема се оказа много просто това се получава от слаби коси коремни мускули тези който отговарят за гълтането на корема та на грешно място търсиш ключа от бараката да ниския % мазнини е фактор но ключа от бараката е в това да стегнеш тези мускули така корема ще ти седи прибран дори и при не особено нисък % мазнини (10-12% примерно) та упражненията който ще ти помогнат са следните:
Повдигане на краката от лег с прави крака в коленете 3х12
Ab Wheel 3х10
и най-важното от всичко Вакуми това е упражнението което прибира корема правиш задържания от по 20-30 секунди тоест гълташ корема стягаш мускулите и дишаш до колкото е възможно :)
При мен това подейства и съм много доволен от резултата
30.08.11
20:07
казано от VaN на 30.08.11, 18:38:
Постарай се порцийте ти да не надвишават 250гр.
Киселото мляко го замени с нещо друго (1-2 банана примерно...)
ТОВА пък от къде на къде ?! Какво общо имат бананите с киселото мляко, че да може едното да замести другото ?!
Нищо общо нямат,въглехидратите в менюто са му малко...а киселото мляко само издува стомаха.
Мнението беше редактирано от VaN на 30.08.11 20:17.
30.08.11
20:16
а от банани ще качи ?!
казано от kristiancho на 30.08.11, 20:16:
а от банани ще качи ?!
Да приятелю,от въглехидратите се качва!
30.08.11
20:22
йес бе Яжте банани за маса (sun) само дето спадат към продуктите с поооо-бързи въглехидрати ( особенно зрелите банани ) и използването им има основателна причина след тренировка примерно и незнам къде другаде.
30.08.11
20:25
Стига бе хора как киселото мляко ще издува стомаха моля ви се по тая логика дайте да не пием вода че и тя издува стомаха въглехидратите са му екстра ако някой си е направил труда да сметне се падат близо 150-160грама което в неговия случай е малко над 2гр/кг и киселото мляко е по добре от бананите :) определено.И не от банани няма да качи аз ядях банани когато свалях :)
казано от kristiancho на 30.08.11, 20:22:
йес бе Яжте банани за маса (sun) само дето спадат към продуктите с поооо-бързи въглехидрати ( особенно зрелите банани ) и използването им има основателна причина след тренировка примерно и незнам къде другаде.
Пробвал ли си да ядеш по 1-1,5кг банани дневно?Аз съм пробвал и се качва!Ако пък не вярваш пробвай!
Я ми кажи едно кисело мляко какво полезно съдържа?
12гр. белтъчини
12гр. мазнини
16гр. въглехидрати
Стойностите са за 400гр. кислело мляко и са смешни!По добре да вкара 2 банана с един протеинов шейк,което прави пак около 400гр.
казано от Филип Буцев на 30.08.11, 20:25:
Стига бе хора как киселото мляко ще издува стомаха
Не млякото,грамажа му.Когато иска да пребере стомаха е добре порцийте да са с малък грамаж-около 250гр. :)
30.08.11
20:37
Добре сега мойте порции под 500 грама не падат тоест аз ям по много 200гр место и 200гр ориз и салата на ядене пък колко да ми се издува корема това са простотии дето говориш 250гр порция е за госпожици :) какво ще събереш в тая порция ? не е до храната както ви казах проблема се оправя със стягане на косите коремни мускули
30.08.11
20:47
и като яде по 1кило банани на ден искаш да ми кажеш, че качи мускулна маса така ли или просто тегло качи което не се знае колко мазнини:мускули има ( не бе то се знае ама нали ... ) и да на мене само местоо ми е 200грама на хранене какво има в тая порция 250грама я си напиши режима VaN :)
И човек правиш ли разлика между въглехидратите или ?!
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 30.08.11 20:49.
30.08.11
23:44
Благодаря много за отговорите ви.Няма нужда да се карате:) Просто ми беше интересно дали наистина тази диета 5х5 действа,но явно никой от форума не я е пробвал.Поръчах си протеин Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standart и утре ще пристигне.Мисля след десетина дни да пробвам тази работа с този цикъл от 5 дни само на протеин и към средата на септември ще пиша дали действа.А както забелязахте килограмите са ми малко за ръста,но коремът стърчи,а мазнината по него не е толкова обилна,т.е според мен е от издутия стомах и до някъде от паласките.Просто като сложа някоя тениска по прилепнала и корема изкача малко или много и не намирам това за особено естетично.:) А иначе диетата в момента,която я написах по-рано е с цел изгаряне мазнините и запазване на мускулна маса,за това включва повече протеин и нисък процент на мазнини и относително нисък на въглехидратите.Наистина не съм сигурен дали е подходяща ,но ще видим след месец дали е правилна:)А ако имам някъде грешка ,моля Ви да ме поправите.
Благодаря предварително:)
Мнението беше редактирано от Мартин Тонев на 30.08.11 23:45.
При толкова много млечни продукти е нормално коремът ти да бъде издут. Като добавим и честото хранене и любимите на фитнес ентусиастите овесени ядки не виждам за какво да се учудваш. Отделно повечето от храните, които консумираш са богати на вода, а не казваш и допълнително колко пиеш. С други думи наблегни повече на твърдата храна и ограничи/спри млечните.
31.08.11
17:19
Значи
Мнението беше редактирано от Мартин Тонев на 31.08.11 17:21.
31.08.11
17:21
казано от Филип Буцев на 30.08.11, 20:06:
Проблема с това го имах същия имах як коремен мускул ама само като го стегна та решението на проблема се оказа много просто това се получава от слаби коси коремни мускули тези който отговарят за гълтането на корема та на грешно място търсиш ключа от бараката да ниския % мазнини е фактор но ключа от бараката е в това да стегнеш тези мускули така корема ще ти седи прибран дори и при не особено нисък % мазнини (10-12% примерно) та упражненията който ще ти помогнат са следните:
Повдигане на краката от лег с прави крака в коленете 3х12
Ab Wheel 3х10
и най-важното от всичко Вакуми това е упражнението което прибира корема правиш задържания от по 20-30 секунди тоест гълташ корема стягаш мускулите и дишаш до колкото е възможно :)При мен това подейства и съм много доволен от резултата
Значи Филипе,още ако си тук да те попитам за тези упражнения за корем-тези повдигания на краката от лег обикновено правя от тях -4 х 25 или по добре е 3 х 12 както ти казваш?и тези вакуми не спомена колко пъти трябва да се правят - и те ли се изпълняват в 3 серии и колко повторения са необходими?
И още нещо - при изчистването на мазнините по корема могат ли да се ядат ядки -бадеми,орехи,фъстъци и др. или трябва да ги избягвам.Защото обикновено преди кардио хапвам по 50 гр ядки или някоя храна,която не съдържа много въглехидрати ,за
ото иначе нали се сещате ,че кардиото няма да е ползотворно -ще изгоря въглехидратите,а мазнината ще седи същата :)
31.08.11
18:31
Така според мен 3х12 на повдигане на краката от лег е супер за това ти го казвам но краката да са прави и движението се изпълнява максимално бавно а вакумите правиш 3 серии по 30-40 сек тоест заставаш на 4 крака гълташ корема стягаш го и дишаш до колкото е възможно и държиш така 40 сек почиваш 20 сек и пак даже можеш и не 3 серии ами 5 :) колкото до ядките да може да се ядът но не прекалявай все пак са доста калорични и на последно място кардиото аз лично предпочитам да изям 1 цяло яйце 20тина мин преди кардио в яйцето има БЦАА което помага да се намали загубата на мускул :) и те съветвам да не правиш само кардио ами да хвърлиш 1 око на HIIT много по ефективен начин за горене на мазнините е :)
31.08.11
19:02
казано от Филип Буцев на 31.08.11, 18:31:
аз лично предпочитам да изям 1 цяло яйце 20тина мин преди кардио в яйцето има БЦАА което помага да се намали загубата на мускул :)
А метод на избор ли е да пия 30 грама суроватъчен протеин (Оптимум Нутришън Златен Стандарт) преди и след кардиото ,в 1 доза има 5.5грама БЦАА ,защото ще ми излезе дебеличко да дам сега и 70-80лв за БЦА :)Днес се изръсих 170 лв за 4 кила и половина протеин :)
31.08.11
19:05
щом имаш протейнче пии си по 1 доза преди кардио след кардио яж :) няма смисъл да хабиш пудрата и недей прави разни диети от сорта само на суроватка 1 месец няма да е полезно за тялото ти и то изобщо направи си една въглехидратна ротациика тренирай тежко прави упражненията за корем дет ти казах и си бомба ;)
31.08.11
19:15
Е то диетата с протеина е 5 дни.Малко тегаво ми се вижда ,но се чудя дали да не пробвам.А като цяло мисля,че ако ще се пие преди или след тренировка суроватката,по-добре е след:)А и това са 4 кила и половина,за месец и половина мисля ,че ще стигнат при нормален прием да кажем 3 пъти на ден:)
31.08.11
19:53
след тренировка ако е тренировка с тежести ако е кардио преди се пие :) и на мене тея 4.5кг ще ми стигнат за 3 месеца :)