Херния ли е ?

29.08.11
23:51

Дали аз си въобразявам много от притеснение не знам, но миналата седмица си тренирах по програмата ми след отсъствие от 3 месеца във фитнес залата. Точно петък правих рамо и крака и не знам от клековете ли е (правих със смешните 50 кила) и после коремни преси, натоварих се доста, заради отсъствието ми. След като се прибрах естествено имах мускулна треска и доста ме стягаше вътрешната част на дясното бедро. Сякаш имах чувството, че също отдясно под корема в слабините ми също не е спокойно и имаше някакъв дискомфорт. Изминаха 3 дена от петък до днес  и нарочно не отидох на фитнес. Гледам се пред огледалото, но от дясната страна под корема не е подуто, нито ме боли а чувствам все още малко напрежение във вътрешната част на бедрото сякаш съм разтегнал и като вървя особено се усеща. Както и да е надявам се това ще се оправи от самосебе си, но под корема отдясно(в слабините) не е подуто както казах вече, като пипам и натискам не боли, но във сравнение с другата страна като пипам с двете ръце изглежда, че вдясно е малко по-твърдо. Пак казвам не е подуто и не се забелязва никаква разлика, само при пипане в сравнение с ляво е по-твърдо сякаш. Може ли да е херния? Три дни не съм излизал от нас за да се пазя и не се натоварвам излишно, да не дигам и моля за някой, който е по-запознат да сподели. Благодаря, живи и здрави !

30.08.11
01:26

Освен доктор който да те види няма как да ти отговорим, според мен просто си се преуморил.

доктор трябва да те погледне.

като кашляш боли ли те?
като си прав и натиснеш с крака навътре боли ли те?

30.08.11
10:23

казано от ts.vassilev на 30.08.11, 08:42:

доктор трябва да те погледне.

като кашляш боли ли те?
като си прав и натиснеш с крака навътре боли ли те?

Не, нямам болка. Единственото ми съмнение е, че като като пипам от двете страни под корема дясната страна сякаш е по-твърда, но като се гледам и даже пред огледалото изобщо не е подуто. Дали може да мине от самосебе си? Надявам се просто да съм се претоварил, както колегата каза и всичко да е наред за да се върна към тренировките най-скоро време.

Мнението беше редактирано от EroticMan на 30.08.11 10:35.

30.08.11
11:16

Разбира се, че ще мине. На всеки, който питам се е случвало и на мен много пъти, нищо ти няма.

30.08.11
12:25

И на мен ми се е случвало, барабар с лявата топка. И на мен в ляво ми е по-твърдо на пипане, обаче от доста време нямам болки. При мен се получаваше най-много от тяга с прави крака и като я махнах, спря... От коремните преси също ме боли, така че може и при теб да е от тях. Дано да ти мине като на мен :)

30.08.11
14:04

Според мен не е херния, а лека форма на хипохондрия. Нищо ти няма, горе главата и недей го мисли толкова.

Същата работа и при мен,преди 2 дена правих за крака и корем и на другия ден слаба болка точно над слабините(малко под кокъла) Днеска ме боли по малко,вчера ходих на доктор каза ми че там няма нищо,пипа ме по корема,удря ме по гърба.Да започна ли тренировките отново или да изчакам да ми мине и да отида ли да доктор за отново за по обстоен преглед ?

30.08.11
20:32

Имах същата болка и веднага отидох на лекар и се оказа че имам разтегнато сухожилие на корема дадох си почивка известно време и сега пак тренирам но има дискомфорт който е малко неприятен и ще го има доста време почини 1 седмица и си бомба минава но бавно ако имаш нещо го намажи примерно Алга-сан Жълт ,при херния се подувало задължително ми обясни хирург и боляло при натиск.

Мерси,а каране на колело и бягане ще попречи ли нещо ?

31.08.11
12:41

Гледам, че има и такива като мен. А момчета, да ви питам дали когато сте в седнало положение и сте се облегнали там където го чувствате дискомфортно(слабините), след като вдишате и се напълните с въздух ви се подува мястото леко? Защото при мен е така, но само при вдишане, иначе си е нормално и не е подуто. Нямам болка и се чудя дали има смисъл да отида на лекар, само това ме притеснява...

Мнението беше редактирано от EroticMan на 31.08.11 13:23.

При мен няма такова нещо обаче имам лека болка от време на време около това място.Подуто нямам и като го натискам не ме боли.

31.08.11
22:45

Мен ме притеснява единствено, че отдясно е малко по-твърдо от ляво и че има някакво напражение и дискомфорт.. никаква болка и не е подуто(и двете страни на вид са еднакви). Мисля, че не е признак на херния, но тогава какво може да е... ?

Предполагам разтегнати коремни мускули(сухожилия)  Пази се известно време не дигай тежко,не го напрягай.Мажи го с някакъв гел.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1