06.06.05
02:39
Здравейте, Значи проблема ми е че от 1 месец нямам апетит. Преди това си хапвах добре, но сега положението е много лошо. Незнам дали е от топлото време което дойде или е нещо друго. Преди по 2-3 седмици ядях добре(аз съм с бърз метаболизъм но Високо въглехидратната диета ми помогна да започна да качвам малко по малко), но после сякаш организма се насишташе(поне аз така си го обяснявам) и все след това за по 1-2 седмици ми намаляше апетита. А сега направо е много зле, ям по малко пъти и като хапна малко и се наяждам, освен това съм свалил 1-2 кила(2-3 месеца ядях яко за да кача 2кг. а сега за няма и месец се върнах в “първи клас”) и немога да си обясня защо така стана. Моля поне за предположения защо така стана, ще съм много благодарен на вашите отговори! И дали има нещо за стимулиране на апетита. Ще се радвам много ако ми помогнете!
Благодатя предварително!
човече,как така нямаш никакъв апетит,да не си болен нещо, да не би да си преяждал преди и сега да не ти се яде от това,,иначе знаеш какво са казали хората - апетитът идва с яденето,така че даже се насилвай,каквото и да хапнеш ще е от полза,не подценявай и разнообразието от храни
Липсата на апетит може да се дължи на: претрениране (неправилна тренировка), недостатъчно сън (хронична умора), стрес, болестно състояние. Направи сравнение между тези фактори сега и по времето, когато си имал апетит и си се хранил добре и би трябвало да откриеш къде е проблемът.
Поздрави
Предполагам, че липсата на апетит за толкова много време е поради забавен метаболизъм. На други места из форума пише как може да го ускориш, но в никакъв случай не се насилвай, това може да доведе до много лоши последствия, казвам го от опит.
07.06.05
14:55
Тези месеци имам доста изпити и освен това немога да се наспивам както трябва сигурно това е главния проблем. Сега се старая лека по лека да да хапвам по повече, дано се оправят нещата скоро. А да питам по сега през както идва лятото с тези топли дни има ли шанс да върна 2-та килограма които загубих че и да кача някое килце над това, защото по принцип като дойде лятото и стане горещо и не ми се яде особенно много пък и ям предимно по лека храна.
[quote author=“Bryan”]Тези месеци имам доста изпити и освен това немога да се наспивам както трябва сигурно това е главния проблем. Сега се старая лека по лека да да хапвам по повече, дано се оправят нещата скоро. А да питам по сега през както идва лятото с тези топли дни има ли шанс да върна 2-та килограма които загубих че и да кача някое килце над това, защото по принцип като дойде лятото и стане горещо и не ми се яде особенно много пък и ям предимно по лека храна.
Винаги можеш да вдигнеш килограми.
Защо не опиташ да направиш една чко тренировка, или бягане, може кардио да удариш/не се плаши няма да се стопиш, не си масло :)/ И след това да праснеш малко медец, да ти се поотпушат малко органелите и 20-тина минути след това да се нахраниш хубаво с повечко месо. Би трябвало да ти дойде апетита.
Опитай с :
жен-шен
рибено масло
Пий повечко вода.
И още нещо. В колко ставаш сутрин?? Защото аз като стана след 9:30 часа, целия ден ми се прецаква откъм япетит-ядене.
Успех
08.06.05
15:11
Аха мерси ще го пробвам това. Ми ставам доста късно след 11,12 ;) просто вечер стоя до късно и за това, за да ставам рано трябва да си лягам рано, но съм свикнал да лягам след 1-2. Това е също проблем и ще се опитам да си лягам поне с 1-2 часа по рано за сега пък ще видим за напред. Значи ако правилно съм разбал след тренировка мед да хапвам и след 20-30 мин. да се наяждам и доста вода.
[quote author=“Bryan”]Аха мерси ще го пробвам това. Ми ставам доста късно след 11,12 ;) просто вечер стоя до късно и за това, за да ставам рано трябва да си лягам рано, но съм свикнал да лягам след 1-2. Това е също проблем и ще се опитам да си лягам поне с 1-2 часа по рано за сега пък ще видим за напред. Значи ако правилно съм разбал след тренировка мед да хапвам и след 20-30 мин. да се наяждам и доста вода.
За хранене след тренировка, има доста теми и съвети дадени от по-разбиращи. Проучи ги за да правиш добро хранене след трен, което няма да ти “разстройва” апетита и ще е най-ефективно.
После, стабилно пий вода, но най-добре не и чак толкова много по време на ядене или когато си се понаъпкал с храна.
И накрая това което според мен е разковничето. Късното ставане ти прави тия мизерии, 90% гарантирам. При мен и доста други хора е така, сигурно и при теб, ще има такъв проблем. Ставай към 8-9 часа и си лягай преди или най-късно 12:00. /Да, знам за нощния живот, ама се овладей малко. :)/
Работата е, че хормоналните нива търпят някои промени от ранните часове/сутринта/ към обяд и разни други “далавери” с които не съм особено добреапознат :) и мисля, че и на тях се дължи безапетитието ти.
Пробвай 2-3 седмици да лягаш и ставаш по режим, от 0:00 до 08:00 сън и после кажи как е. :)
Успех
п.п. Пробвай добавките, които ти казах.
08.06.05
19:30
Окей ще пробвам съветите ти и след 2-3 седмици ще пиша как вървят нещата, Благодаря много ;) Само да попитам каква е тази “чко” тренивока която написа в предния пост?
И аз съм на мнение, че това късно лягане и ставане са проблем. Преди много време ми се е случвало да си наруша режима за 2-3 дни подред и също нямах апетит, макар че тренирах. От години си лягам винаги в 10 вечерта и ставам към 6,30-7,30 и се чувствам винаги добре и гладен:) Така че е добре да си оправиш био часовника:)
Късното ставане е следствие на липсата на апетит, а не обратното. Я да видим ако си гладен дали ще спиш до 12 или ще станеш колкото се може по-рано да се наядеш.
Възможно е, аз ако не пия един яйчен протеин и не ям добре преди лягане, ставам в около 3-4 да ям. макар че сутрин ако не ям веднага ми минава много бързо апетитът.. А може и да му е омръзнала храната.. понякога оризит и овесът са ми омръзвали до толкова,че съм гладен и не ги ям:)
[quote author=”Чукундур”]Късното ставане е следствие на липсата на апетит, а не обратното. Я да видим ако си гладен дали ще спиш до 12 или ще станеш колкото се може по-рано да се наядеш.
Възможно е и да е индивидуално, но принципно не съм съгласен. От личен опит съдя. Ставам в 8:00 и без да чувствам някакъв върл глад си ям с апетит и нямам проблеми през деня. Докато като стана в 10:00-10:30 не мисе яде, повече ми се спри през деня... кофти работа. /И това при идентичен нощен режим 2-та дни/. При другите може да не е толкова проблемен този момент, но при мен е много характерен. Не стана ли по нормално/ около 8 часа/ целия ден ми се повлича, откъм трен и ядене и т.н.
И още нещо, много често ми се случва, да съм гладен към 7:30, но като полежа и се опитам да спя още, глада ми минава и така откъртвам до към 10:00, че и 11:00 някъде...
Био часовника си играе ролята най-вече.
п.п.[quote author=“Bryan”] Само да попитам каква е тази “чко” тренивока която написа в предния пост?
Правописна грешка. :lol: Май яка съм искал да напиша... :), ама сам изпуснал клавишите. :) Ти си направи режима и давай по него.
Чао
21.07.05
21:00
така начи да не отварям друга тема ..
аз мисля че това с апетита 100 % е зарад болестно състояние имах сериозни проблеми в продължение на 1 месец фанах 4 различни грипа или некви такива шитни и сдвалих 5 кг абе върнах назаде яко ....
сега имам апетит ма не си намерих лятото работа никъде не щат да ме земат на 16 съм. а наще нямат такава покупвателна възможност за правилен хранителен режим ...:) се пак това са си към 300 лева на месец само за мен само за ядене и просто е невъзможно . ям каквото има .... абе вообще много много зле работата . та идеята ми е да продължа ли да тренирам резултат минимален ще има ли ако не то тогава да почвам ли силово поне там не е толкова важно какво ядеш , а как тренираш
Абе то хубаво, ама с тия 300 лева за храна, не се ли изхвърли малко? А аз си мислех, че на мен ми отиват много - към 160 - 180 лв.
И от къде ти хрумна, че не е важно какво ядеш, като тренираш силово?
22.07.05
00:29
изразил съм се неправилно просто знам че силовите тренировки имат положителен ефект върху целия организъм ( от статията в бб тийм за трибойците над 70 годишна възраст ) и заради това иначе по 150 лева за храна ги имам даже 160 опитах се да си съставя хр режим но не се получава се нещо липсва и храната е еднообразна .....