Нямам АПЕТИТ ЗАЩО?

BR

06.06.05
02:39

Здравейте, Значи проблема ми е че от 1 месец нямам апетит. Преди това си хапвах добре, но сега положението е много лошо. Незнам дали е от топлото време което дойде или е нещо друго. Преди по 2-3 седмици ядях добре(аз съм с бърз метаболизъм но Високо въглехидратната диета ми помогна да започна да качвам малко по малко), но после сякаш организма се насишташе(поне аз така си го обяснявам) и все след това за по 1-2 седмици ми намаляше апетита. А сега направо е много зле, ям по малко пъти и като хапна малко и се наяждам, освен това съм свалил 1-2 кила(2-3 месеца ядях яко за да кача 2кг. а сега за няма и месец се върнах в “първи клас”) и немога да си обясня защо така стана. Моля поне за предположения защо така стана, ще съм много благодарен на вашите отговори! И дали има нещо за стимулиране на апетита. Ще се радвам много ако ми помогнете!
Благодатя предварително!

06.06.05
03:12

човече,как така нямаш никакъв апетит,да не си болен нещо, да не би да си преяждал преди и сега да не ти се яде от това,,иначе знаеш какво са казали хората - апетитът идва с яденето,така че даже се насилвай,каквото и да хапнеш ще е от полза,не подценявай и разнообразието от храни

06.06.05
09:10

Липсата на апетит може да се дължи на: претрениране (неправилна тренировка), недостатъчно сън (хронична умора), стрес, болестно състояние. Направи сравнение между тези фактори сега и по времето, когато си имал апетит и си се хранил добре и би трябвало да откриеш къде е проблемът.

Поздрави

06.06.05
19:21

Предполагам, че липсата на апетит за толкова много време е поради забавен метаболизъм. На други места из форума пише как може да го ускориш, но в никакъв случай не се насилвай, това може да доведе до много лоши последствия, казвам го от опит.

07.06.05
11:26

Аз пък единия ден ако хапна повече на другия не ми се яде!!!

BR

07.06.05
14:55

Тези месеци имам доста изпити и освен това немога да се наспивам както трябва сигурно това е главния проблем. Сега се старая лека по лека да да хапвам по повече, дано се оправят нещата скоро. А да питам по сега през както идва лятото с тези топли дни има ли шанс да върна 2-та килограма които загубих че и да кача някое килце над това, защото по принцип като дойде лятото и стане горещо и не ми се яде особенно много пък и ям предимно по лека храна.

07.06.05
15:00

[quote author=“Bryan”]Тези месеци имам доста изпити и освен това немога да се наспивам както трябва сигурно това е главния проблем. Сега се старая лека по лека да да хапвам по повече, дано се оправят нещата скоро. А да питам по сега през както идва лятото с тези топли дни има ли шанс да върна 2-та килограма които загубих че и да кача някое килце над това, защото по принцип като дойде лятото и стане горещо и не ми се яде особенно много пък и ям предимно по лека храна.

Винаги можеш да вдигнеш килограми.

Защо не опиташ да направиш една чко тренировка, или бягане, може кардио да удариш/не се плаши няма да се стопиш, не си масло :)/ И след това да праснеш малко медец, да ти се поотпушат малко органелите и 20-тина минути след това да се нахраниш хубаво с повечко месо. Би трябвало да ти дойде апетита.

Опитай с :
жен-шен
рибено масло

Пий повечко вода.
И още нещо. В колко ставаш сутрин?? Защото аз като стана след 9:30 часа, целия ден ми се прецаква откъм япетит-ядене.

Успех

BR

08.06.05
15:11

Аха мерси ще го пробвам това. Ми ставам доста късно след 11,12 ;) просто вечер стоя до късно и за това, за да ставам рано трябва да си лягам рано, но съм свикнал да лягам след 1-2. Това е също проблем и ще се опитам да си лягам поне с 1-2 часа по рано за сега пък ще видим за напред. Значи ако правилно съм разбал след тренировка мед да хапвам и след 20-30 мин. да се наяждам и доста вода.

08.06.05
18:26

[quote author=“Bryan”]Аха мерси ще го пробвам това. Ми ставам доста късно след 11,12 ;) просто вечер стоя до късно и за това, за да ставам рано трябва да си лягам рано, но съм свикнал да лягам след 1-2. Това е също проблем и ще се опитам да си лягам поне с 1-2 часа по рано за сега пък ще видим за напред. Значи ако правилно съм разбал след тренировка мед да хапвам и след 20-30 мин. да се наяждам и доста вода.

За хранене след тренировка, има доста теми и съвети дадени от по-разбиращи. Проучи ги за да правиш добро хранене след трен, което няма да ти “разстройва” апетита и ще е най-ефективно.

После, стабилно пий вода, но най-добре не и чак толкова много по време на ядене или когато си се понаъпкал с храна.

И накрая това което според мен е разковничето. Късното ставане ти прави тия мизерии, 90% гарантирам. При мен и доста други хора е така, сигурно и при теб, ще има такъв проблем. Ставай към 8-9 часа и си лягай преди или най-късно 12:00. /Да, знам за нощния живот, ама се овладей малко. :)/

Работата е, че хормоналните нива търпят някои промени от ранните часове/сутринта/ към обяд и разни други “далавери” с които не съм особено добреапознат :) и мисля, че и на тях се дължи безапетитието ти.
Пробвай 2-3 седмици да лягаш и ставаш по режим, от 0:00 до 08:00 сън и после кажи как е. :)

Успех

п.п. Пробвай добавките, които ти казах.

BR

08.06.05
19:30

Окей ще пробвам съветите ти и след 2-3 седмици ще пиша как вървят нещата, Благодаря много ;) Само да попитам каква е тази “чко” тренивока която написа в предния пост?

08.06.05
20:34

И аз съм на мнение, че това късно лягане и ставане са проблем. Преди много време ми се е случвало да си наруша режима за 2-3 дни подред и също нямах апетит, макар че тренирах. От години си лягам винаги в 10 вечерта и ставам към 6,30-7,30 и се чувствам винаги добре и гладен:) Така че е добре да си оправиш био часовника:)

08.06.05
20:52

Късното ставане е следствие на липсата на апетит, а не обратното. Я да видим ако си гладен дали ще спиш до 12 или ще станеш колкото се може по-рано да се наядеш.

08.06.05
21:36

Възможно е, аз ако не пия един яйчен протеин и не ям добре преди лягане, ставам в около 3-4 да ям. макар че сутрин ако не ям веднага ми минава много бързо апетитът.. А може и да му е омръзнала храната.. понякога оризит и овесът са ми омръзвали до толкова,че съм гладен и не ги ям:)

08.06.05
23:44

[quote author=”Чукундур”]Късното ставане е следствие на липсата на апетит, а не обратното. Я да видим ако си гладен дали ще спиш до 12 или ще станеш колкото се може по-рано да се наядеш.

Възможно е и да е индивидуално, но принципно не съм съгласен. От личен опит съдя. Ставам в 8:00 и без да чувствам някакъв върл глад си ям с апетит и нямам проблеми през деня. Докато като стана в 10:00-10:30 не мисе яде, повече ми се спри през деня... кофти работа. /И това при идентичен нощен режим 2-та дни/. При другите може да не е толкова проблемен този момент, но при мен е много характерен. Не стана ли по нормално/ около 8 часа/ целия ден ми се повлича, откъм трен и ядене и т.н.
И още нещо, много често ми се случва, да съм гладен към 7:30, но като полежа и се опитам да спя още, глада ми минава и така откъртвам до към 10:00, че и 11:00 някъде...

Био часовника си играе ролята най-вече.

п.п.[quote author=“Bryan”] Само да попитам каква е тази “чко” тренивока която написа в предния пост?

Правописна грешка.  :lol:  Май яка съм искал да напиша... :), ама сам изпуснал клавишите. :)  Ти си направи режима и давай по него.

Чао

JI

21.07.05
21:00

така начи да не отварям друга тема ..
аз мисля че това с апетита 100 % е зарад болестно състояние имах сериозни проблеми в продължение на 1 месец фанах 4 различни грипа или некви такива шитни и сдвалих 5 кг абе върнах назаде яко ....
сега имам апетит ма не си намерих лятото работа никъде не щат да ме земат на 16 съм. а наще нямат такава покупвателна възможност за правилен хранителен режим ...:) се пак това са си към 300 лева на месец само за мен само за ядене и просто е невъзможно . ям каквото има .... абе вообще много много зле работата . та идеята ми е да продължа ли да тренирам резултат минимален ще има ли ако не то тогава да почвам ли силово поне там не е толкова важно какво ядеш  , а как тренираш

21.07.05
21:12

Абе то хубаво, ама с тия 300 лева за храна, не се ли изхвърли малко? А аз си мислех, че на мен ми отиват много - към 160 - 180 лв.
И от къде ти хрумна, че не е важно какво ядеш, като тренираш силово?

JI

22.07.05
00:29

изразил съм се неправилно просто знам че силовите тренировки имат положителен ефект върху целия организъм ( от статията в бб тийм за трибойците над 70 годишна възраст ) и заради това иначе по 150 лева за храна ги имам даже 160 опитах се да си съставя хр режим но не се получава се нещо липсва и храната е еднообразна .....

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1