31.08.11
00:43
Здравейте отново! Понеже съм още в началните месеци в изграждането на здравословни хранителни навици и премахването на всякакви вредни храни от менюто ми, ми е малко трудно да спазвам точно изградения хранителен режим от треньора и поне 3-4 пъти в седмицата ми се случва да изяждам по няколко вафли (всякаква друга храна от тоя сорт вече съм спрял). Имайте предвид, че тези вафли не са ми заместител на основно хранене и ги ям между другото. Ще се отразят ли негативно върху режима ми за покачване на маса. 187 см на 60 кг съм. Все пак хора сме и понякога ни се случва да правим компромиси със себе си :D но ако това пречи по някакъв начин да качвам чисто ММ ги спирам и тях.
Темата беше редактирана от Insane M на 31.08.11 00:45.
31.08.11
09:10
Пречат. Като си човек защо трябва да правиш компромис със себе си?
31.08.11
10:24
Ако ги ядеш след тренировка вафлите няма никакъв проблем ти си 60кг няма да омазниш от тях и няма да ти попречат по никакъв начин просто трябва ако ги ядеш да е след тренировка или рано сутрин.
31.08.11
10:54
свен че няма да навредят,ще ти се отразят СУПЕР позитивно,при ръст 187 и 60 кила,при те е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН високо въглехидратния прием,в това число и вафли,сникерси и каквото се сетиш
60 кила на 187…теб трябва клинично да ти изпишат вафли
Абе освен за мускули, никой ли не мисли за здравето?
Вафлите са много далеч от задължителните храни.
От задължителните храни са далеч, но човекът е доста слабичък и му се хапват. Нищо няма да му стане, ако от време на време гризва по някоя, особено щом качва трудно.
Любопитно ми е кой може да се похвали с абсолютно изчистен от нездравословни/неподходящи храни/напитки режим. Абсолютното ограничаване е натоварващо и като всяка крайност не е добра оферта.
Иначе, @Insane M, хапването на вафлички - особено по няколко - не се препоръчва. Осигуряват ти някоя калория повече, което е в унисон с целите ти и са бърз въглехидрат, което е добре за след тренировка. Но са джънк и не ти трябват. По - добре е да си осигуриш необходимите калории (въглехидрати) от по - подходящи източници.
А рецепти за алтернативни сладки неща във форума има колкото искаш.
Мнението беше редактирано от Инис на 31.08.11 11:52.
Един живот се живее , ако ти се хапва сладко от време на време ,хапвай.Просто се стреми да хапваш нещо домашно направено,не боклуци.
05.11.12
19:57
Вафлите нямат да ти попречат да качиш ММ но проблема е че ако искаш да се храниш здравословно трябва да ядеш храна която знаеш че съдържа полезни съставки,а както баба ми казваше,,Ако видиш как се произвеждат тия вафли,сладкиши и чипсове,няма да ги докоснеш повече”.Затова ако много ти се яде сладко хапни една ябълка-на мен почти винаги ми помага.Изям ли една вече не мисля за сладко(а това е доста трудно при положение че у нас винаги има 5-6 морени,сникърси,шоколадови бисквити и разни такива).Ако не можеш да се сдържиш няма проблем все пак хора сме и всеки му се яде нещо сладко.