31.08.11
00:37
Доста ме изненада факта, че малко хора са чували за Вик Ричърдс. Просто ми се иска повече хора да знаят за него, защото наистина е много вдъхновяващ начина му на изразявана и философията му на трениране като цяло. Също така е “черна дупка” за храна.
Ето няколко снимки и един много интересен линк:
На първите две снимки е на 16, на третата на 18(!!!), на четвъртата е как изглежда в момента.
Ето го и линка: http://www.darkwoods.com/bodybuilder/men/bb/profiles/richards.html
Темата беше редактирана от Андриан К на 31.08.11 00:40.
31.08.11
09:33
He backed up his claim of eating 30,000 calories.
“I eat,” he said.
Moreover, he still claims that they’re “clean” calories. No fats or MCTs, *and* he doesn’t believe in using a blender - he never drinks his calories.
So, supposedly he gets 30,000 calories from eating the following meal 5-6 times a day (someone should calculate the actual numbers):
Meal:
3 pounds of brown rice.
5 chicken breasts.
15-20 egg whites.
2 cans of corn.
1 can of pineapple.
Vic believes carbs are more important than protein, and says that eating large amounts of carbs is one of the biggest secrets in bodybuilding. He eats almost at least 15 pounds of rice a day , and says that you should never go to bed hungry.
ГЕН!
“Q. Is it true that you consume 30,000 calories a day?
A. First to clarify this statement: I have never said that I consume 30,000 calories daily. My statement was taken out of context by a major magazine’s quack editor who wanted to make a name for himself by creating a controversy. His original question was, “What is the most calories you’ve ever consumed in a day?” I answered that I had once consumed close to 30,000 calories when I ate Caribbean and African cuisine which can be extremely high in calories. I have never claimed to eat 30,000 calories on a daily basis.
This misinformation is just another reason why you should never believe everything you read in the magazine. I actually consume anywhere from 8,000 to 12,000 calories a day depending on my training exertion for that day.”
П.П. И веднага се хванахте за храненето и гена, ама що никой не пита как е тренирал? ;)
Мнението беше редактирано от Петко К на 31.08.11 12:03.
Сутрин, на гладно, до 3 часа. Казва че гладния мъж е ядосан мъж, а когато е ядосан тренира по-добре.Много интензивно. Според това, което казва не е знаел какво точно и колко ще тренира, докато не стигне в залата.
За него знам само едно и това мотото му с което съм напълно съгласен.”Силата е ключа към растежа”.(От книгата на Еню Рангелов “Маса +”.
31.08.11
14:10
казано от ts.vassilev на 31.08.11, 09:33:
ГЕН!
Ае, знаем го ние тоя ген - полиалелен, рецесивен...тука му викат “зоб”.
казано от Rikoo на 31.08.11, 13:52:
Майни, 1 паунд е 450 грама.
Един паунд е 2.2 кг , Майна.
31.08.11
16:30
казано от Padre на 31.08.11, 16:26:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/1193
Един килограм е 2,2 паунда :)
казано от Padre на 31.08.11, 16:26:
В грешка си ;-)
1kg=2.2lbs
0.450kg=1pound
31.08.11
19:34
казано от Deuce на 31.08.11, 18:55:
Тоя е само натурален.100 процента!
Той затова е заспал на последната снимка :D
31.08.11
20:54
Оф, като почнете с тоя зоб ... то ако ставаше само със зоб всички щяха да са като него. Всичко е до генетика и отдаденост към спорта. Вижте неговите снимки на 16-18 години, вижте и на Арни. На тези години със сигурност не са били на стероиди.
казано от Георги Андреев на 31.08.11, 20:54:
Оф, като почнете с тоя зоб ... то ако ставаше само със зоб всички щяха да са като него. Всичко е до генетика и отдаденост към спорта. Вижте неговите снимки на 16-18 години, вижте и на Арни. На тези години със сигурност не са били на стероиди.
Оооо да ти си поредния... “Вечерта бях на дискотека и пих redbull и заради това допинг теста е положителен” - каза един спринтьор!!! Не мога да разбера защо си мислите, че в професионалния спорт нещата са чисти. На 16 години тоя 100% е бил на поредния си цикъл! То бива ГЕН ама не става само с него.
31.08.11
21:49
Погрешно си ме разбрал. Наясно съм, че всички професионални спортисти (не само културисти) са на някакъв зоб. Това, което искам да кажа е, че не само зобта го е направила това, което е. Всички зобят, но не всички са като Биг Вик, Арни, Рони и т.н. И се дразня, когато успеха и вложения труд на някой спортист се приписва на зобта. Да, тя помага и е дори задължителна, но само с нея нищо не се постига.
31.08.11
22:04
Е, има много труд, воля, но зобта е много, много важна за спорта. Няма как Арнолд на 23 години да изглежда така. Всъщност той и преди 20 е изглеждал супер яко, но кажи ми сега защо тея на 23 години не печелят Олимпията ?
Някога да съм казал, че е натурален.Никой културист не е, така че това няма изобщо защо да го оспорваме.Обаче, не само зобта е виновна затова.Без всичките тренировки и всичкото това ядене пак нямаше да стане. Ама Вие пак го обърнахте “на зоб”...
Мнението беше редактирано от Андриан К на 31.08.11 22:56.
31.08.11
23:30
казано от Андриан К на 31.08.11, 00:37:
Доста ме изненада факта, че малко хора са чували за Вик Ричърдс. ...
Тинейджърите не го знаят със сигурност, както и аз не помня добре Kalman Szkalak (http://www.youtube.com/watch?v=YfQHkoPYxPo) и доста хора преди него, които за своето време са имали определен напредък по отношение на мускулната маса. Ако Mike Katz не беше участвал във филма “Pumping Iron” едва ли някой щеше да го помни толкова добре.
Та за Виктор Ричардс - “Некоронованият Мр. Олимпия”, както го беше нарекъл мениджърът му на някакъв позинг, едва ли някога щеше да влезе в тройката на Мр. Олимпия поради една от най-важните причини - небалансирано развитие на цялото тяло. Еми - бедра 88-90см. Всичко останало, на техният фон, изглеждаше изоставащо. Тогава на мода бяха големите гърбове и неговият изглеждаше добре, но само в горната част. Отделни снимки не могат да пресъздадат цялостната представа за неговата физика. Може в първите години да е бил добре балансиран, или да не е било от значение при участие на не толкова престижни състезания, но точно когато беше над 135кг това не беше така.
Колкото за “Некоронованият Мр. Олимпия”, то доста хора са се обявявали сами или чрез подръжници за такива, но на практика даже не са участвали на състезанието. Виж, ако за Флекс Уилър, го бяха казали през 1993, бих го приел, защото когато се класира 2-ри след Дориян Йеитц, реално беше в много добра форма. Иначе и Гари Стрийдъм имаше някакви претенции колко добър бил.
A за диети и препарати легенди колкото щеш. Всеки който е напредвал по-бързо е бил заклеймяван като голям химик, макар че едва ли е вземал нещо коренно по-различно от останалите. Както беше казал Майк Матарацо: “В публиката виждам хора по-назобани от повечето състезатели”.
Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 01.09.11 00:38.
Всъщност той не се е пускал на състезания, защото бил против “политическата” страна на съдийството. Според него бодибилдъра изглежда много по-добре, когато е 8-12 седмици преди състезанието.
Не ме разбирайте погрешно, не го слагам на пиедестал.Просто исках повече хора да научат за него.
01.09.11
00:48
И аз не съм целял да подценя развитието му като културист. Просто критериите в този спорт са много субективни.
11.09.11
09:43
Голям катил тоя Вик Ричърдс !!! Щеше да влезе поне в тройката на мр.О от 80те
Мнението беше редактирано от introducer на 11.09.11 09:43.