Как тренират гимнастиците ?

АЧ

31.08.11
16:11

Интересно ми е как тренират гимнастиците, освен с техните движения та имат толко яки релефни тела.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 31.08.11 17:41.

е не знаеш ли, че това дали си релефен или не зависи на 99% от храненето ти :) правилно хранене и зоб това е рецептата... както при спринтьорите както при американските футболисти и т.н. и т.н.

АЧ

31.08.11
16:23

За това знам. А нещо по-специфично в начина им на трениране ?

тренират по много.

31.08.11
18:02

НЕ съм съгласен , че за релефно тяло трябва “зоб” - погледнете тренировките и като цяло метода на трениране на топ спринтьорите на света (Юсейн Болт , Тайсън Гей и др.). Четох преди време интервю с двамата и казаха , че това което правят за такова тяло и такива резултати са единствено здрави тренировки и контролирано хранене. Е , Болт каза , че обича да яде ямс , което всъщност си е растение.  :)

Поздрави !!!

казано от Марлон Наков на 31.08.11, 18:02:

НЕ съм съгласен , че за релефно тяло трябва “зоб” - погледнете тренировките и като цяло метода на трениране на топ спринтьорите на света (Юсейн Болт , Тайсън Гей и др.). Четох преди време интервю с двамата и казаха , че това което правят за такова тяло и такива резултати са единствено здрави тренировки и контролирано хранене. Е , Болт каза , че обича да яде ямс , което всъщност си е растение.  :)

Поздрави !!!

Не забравяй, че ако всяка съпруга пита съпруга си (и всеки съпруг пита съпругата си) дали й/му изневерява, то няма да има нито едно ‘да’ и ще се зачудиш защо въобще съществува думата ‘изневяра’.
Същото е със спорта - ако питаш всичките спортисти ще се окаже, че зоб има само за нетърпеливите плажни билдери...

31.08.11
18:11

@Марлон Наков -сериозно ли вярваш на тия врели-некипели?!
п.п.По погрешка ти подкрепих мнението ;)

SP

31.08.11
18:14

По принцип и двамата сте прави. Те взимат стеродити, това няма как да се отрече, но пък от друга страна на тея килограми не е чак толкова трудно да бъдеш релефен. Казвам “на тия килограми”, защото гимнастиците не са по 130кг.

31.08.11
18:18

А не им и трябва.Те се интересуват от функционална сила на ниско тегло.А по-голяма сила на по-малко тегло при една толкова добре развита мускулатура се постига при много нисък процент мазнини.Това е отговорът според мен.Освен това са дребни.

31.08.11
18:44

Имено както пишеше в друга тема във сайта те са типичен пример за абсолютен мезоморф. Ако си с такъв тип тяло защо изобщо ти е да се зобиш с каквото и да е. Като цяло е възможно да употребяват някакви добавки но мисълта ми беше че не е необходимо да се зобиш за да имаш релефно тяло.

Поздрави !!!

31.08.11
18:51

Абе абсолютен мезоморф почти няма!Да не кажа съвсем.Щом вярваш в такива неща,добре.Но някога ще осъзнаеш,че са пълни лъжи.Точно преди 2-3 минути гледах във форума,някой беше пуснал тема за някакъв Рик ли,Вик ли не знам,който е черен и имаше снимки как изклеждал на 16,18 и т.н.Не четох цялта тема,само й хвърлих едно око и някъде видях коментари от рода на ген и .т.н.Абе ген,ген,колко да е ген мама му стара?Всеки човек с малко опит познава момчетата,които са на зоб и почти никога не греши!А момичетата се познават най-лесно-просто ги бъркаш с мъже ;)

31.08.11
18:56

казано от Марлон Наков на 31.08.11, 18:44:

Имено както пишеше в друга тема във сайта те са типичен пример за абсолютен мезоморф. Ако си с такъв тип тяло защо изобщо ти е да се зобиш с каквото и да е. Като цяло е възможно да употребяват някакви добавки но мисълта ми беше че не е необходимо да се зобиш за да имаш релефно тяло.

Всички професионални спортисти зобят, и то яко. Е, може и да има изключения, но те обикновенно не се класират никъде.
Иначе, да, принципно не е нужно да зобиш, за да си релефен.

Мнението беше редактирано от Петко К на 31.08.11 18:57.

АЧ

31.08.11
19:10

Петко К, Марлон и Деуце според мен бяха най-прави :) С тия отговори малко се отделихме от въпроса ми. Как минава една тяхна тренировка ? Освен на лоста, успоредката и земята, тренират ли и с железа ?

31.08.11
19:12

Няма професионален спорт без “професионални” препарати...преди време се интересувах какво  и как се храни Данчо Йовчев.Оказа се,че е на Войнска диета и .......доста други химически съединения :) .Допингът е наразделна част от про спорта.Тези,които ги хващат, просто нямат лоби.Прост пример-на олимпийските игри почти никога няма хванат плувец с допинг,а рекордите валят като порой.Даже има един виц сред спортистите : Искаш ли да дадеш положителна проба...пийни си глътка от водата в басейна...

31.08.11
19:18

Като цяло мисълта ми беше че не е нужно да си на зоб за да имаш красиво и атлетично тяло то е ясно , че като всичко останало и спорта си има своите плюсове и минуси.

Поздрави !!!

31.08.11
21:23

100 мнения и нито едно не отговаря на въпроса... “Как тренират гимнастиците ?”

SP

31.08.11
21:35

Как тренират културистите ? Тренират 6 основни мускулни групи + още някои по-малки такива, като целта е да станат колкото се може по-големи и оформени. Как тренират трибойците? При тях има 3 основни движения и наблягат на тях, както и на спомагателните групи. Примерно при лега спомага трицепса и рамото. Така тренират и гимнастиците. Правят това, което им е нужно, като наблягат на това, което “изостава” или учат неща, които не могат да правят.

KY

01.09.11
00:24

казано от Ачо на 31.08.11, 19:10:

... Освен на лоста, успоредката и земята, тренират ли и с железа ?

Ако ти кажа да, няма да съм достатъчно ясен. Най-добре намери някоя зала в която тренират и помоли да те пуснат да погледаш някоя тренировка. Ако има възможност попитай някои от тях с добронамерен тон, в кои тренировки и по колко използват тежести, и какво целят с това. Твоите разбирания за използване на тежести са свързани с “помпенето” на мускула. При тях това не е цел. Опитай се да разбереш тяхната гледна точка без да използваш свои си стереотипи. Това едва ли ще ти помогне да разбереш защо са с добре оформена мускулатура, на фона на тяхното “претрениране”. Спомням си, когато една лекоатлетка, тренира веднъж във фитнес залата когато и аз тренирах, половината от залата щяха да се напикаят от смях, до момента в който взе да прави полуклекове с лежанка зад/под нея на 180кг, а тя беше около 50-55кг. Ако не беше използвала някакво подобно упражнение, с което да впечатли “разбирачите” в залата, сигурно с месеци щеше да бъде обект на подигравки. На някои хора цял живот не им стига да надскочат собствената си ограниченост. Има хора които се впечатляват само ако можеш да изпиеш една каса бира - въпрос на вкус. И муха лайнарка да питаш и тя ще ти потвърди същото.

DE

01.09.11
11:09

Всичко се върти около щангата,Ачко ;) Гимнастици,футболисти и каквито и да било спортисти,чиито им е нужна експлозивност използват щангите и то не какви да са... ами бая големички :P

01.09.11
11:31

казано от Denis22 на 01.09.11, 11:09:

Всичко се върти около щангата,Ачко ;) Гимнастици,футболисти и каквито и да било спортисти,чиито им е нужна експлозивност използват щангите и то не какви да са... ами бая големички :P

Без футболисти, плувци, поло, голф...;)

АЧ

01.09.11
12:01

Преди ми бяха казали, че гимнастиците тренирали почти всеки ден по 7-8 часа. Но ако е вярно това, за да се възстановят по-бързо използват и добавки :)

01.09.11
12:04

То само с добавки не става ;)

Това, че родните звезди не ходят не фитнес не значи, че истинските звезди във футбола не ходят на фитнес :D Жалко, че не намирам снимки да ти покажа няколко такива ама не им знам имента :D

казано от Ачо на 01.09.11, 12:01:

Преди ми бяха казали, че гимнастиците тренирали почти всеки ден по 7-8 часа. Но ако е вярно това, за да се възстановят по-бързо използват и добавки :)

Вземи под внимание, че те не тренират 7-8 часа типично бодибилдинг тренировка.
Както и, че не тренират от 7-8 месеца, а от много години.
Всъщност иди на село и се хвани да работиш на полето с някоя бабка. Ще се окаже, че без да се е набирала нито веднъж през живота си, тя е по-силна и издържлива от теб. А даже и протеин няма да е пила...

01.09.11
12:11

казано от kristiancho на 01.09.11, 12:08:

Това, че родните звезди не ходят не фитнес не значи, че истинските звезди във футбола не ходят на фитнес :D Жалко, че не намирам снимки да ти покажа няколко такива ама не им знам имента :D

Едно е да ходиш на фитнес, съвсем друго е да тренираш яко...Тренирам едно момче, вратар е, постоянно се крие, че тренира силово...Абсолютен чук е - як, бръз, издръжлив...обаче е единичен случай ;)

АЧ

01.09.11
12:18

казано от Oranje на 01.09.11, 12:11:

Всъщност иди на село и се хвани да работиш на полето с някоя бабка. Ще се окаже, че без да се е набирала нито веднъж през живота си, тя е по-силна и издържлива от теб. А даже и протеин няма да е пила...

Да, много си прав. Опита им е много голям, а и повечето започват да тренират от малки.

а Юли от къде знаеш... може преди да отиде на полето бабето да вкара един протеин и NO-Xplode а след това аминокиселини и суроватка :D :D а дядото й следи стероиднити цикли които са по време на жътва :D Само като си го представя колко ще е Хардкор това :D

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 01.09.11 12:31.

01.09.11
12:34

Яко зоб при това от ранни години, здрави тренировки и правилен хранителен режим.

01.09.11
13:08

Интересно ми е как мислите че се плащат всички тези предполагаеми стимуланти ? Айде да има 3-4 състезателя с надежди за световни/олимпийски медали да ги назобят и то само докато се готвят за въпросното състезание ОК ама това да се мисли че всеки гимнастик взима някви неща не мисля....
До сега съм разглеждал снимки и сайтове и гледам от колко ранна възраст почват да тренират и при положение че имат стаж по 10-15-20 години здрави тренировки зад гърба си не вярвам резултатите да се дължат на някви химии ;)
Че то само протеин да пиеш ти е по 100-тина лева месечно а кво да говорим ако комбинират сякви лайна кво става...

01.09.11
13:09

казано от Ачо на 01.09.11, 12:18:

казано от Oranje на 01.09.11, 12:11:

Да, много си прав. Опита им е много голям, а и повечето започват да тренират от малки.

И да зобят от малки(Бабките естествено) :D

казано от Manigga на 01.09.11, 13:08:

Интересно ми е как мислите че се плащат всички тези предполагаеми стимуланти ?

ми че те са евтини бе! най-скъп е растежния хормон, но това отличава високия клас състезатели от ниския. за бодибилдинг и силови цели препаратите излизат на цената(или по-евтино) на добавките - зависи какво и от кой купуваш.
за гимнастиците с техните изисквания към препаратите наистина може да се наложи да се купуват скъпи препарати които по нашите земи не се намират.

Какво пък по-специално им трябва на гиманстиците от това което приема и един бодибилдер например... или може би Митко Димитров си зема зоба от чужбината знам ли :)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 01.09.11 13:50.

АЧ

01.09.11
14:07

Прекратете с темата “Зобат ли гимнастиците или не”. Темата имаше друг смисъл. Само няколко човека ми отговориха.

казано от kristiancho на 01.09.11, 13:49:

Какво пък по-специално им трябва на гиманстиците от това което приема и един бодибилдер например... или може би Митко Димитров си зема зоба от чужбината знам ли :)

и ти си много образован по темата, видно е!

Ачо, струва ми се че във форума за фитнес не е най-подходящото място да намериш мнения за гимнастика.
http://www.google.bg/search?aq=f&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=gymnastics+forum

ето ти няколко форума от и за гимнастици. погледни какво са писали, как треинрат, как се хранят и ела да ни разкажеш.

http://www.drillsandskills.com/
ето ти и един сайт от който да си извадиш отделни движения, без да имаш система на трениране.

02.09.11
09:19

казано от Мак Сим на 01.09.11, 12:11:

казано от kristiancho на 01.09.11, 12:08:

Едно е да ходиш на фитнес, съвсем друго е да тренираш яко...Тренирам едно момче, вратар е, постоянно се крие, че тренира силово...Абсолютен чук е - як, бръз, издръжлив...обаче е единичен случай ;)

на Шойлев преписват една реплика, че българските футболисти влизат в зала едва след като се контузят.
чел съм по интервюта нашите като отидат на запад трен. режим, особено предсъзтезателния, им идва нанагорно в началото.

02.09.11
11:05

Има една Ел-книга в нета ако ти се чете :) на английски е. цък, има интересни работи вътре.

KY

02.09.11
17:58

казано от Ачо на 01.09.11, 14:07:

Прекратете с темата “Зобат ли гимнастиците или не”. Темата имаше друг смисъл. Само няколко човека ми отговориха.

Познавам един бивш гимнастик. Казва се Ивайло Петров и беше 2 пъти републикански по културизъм при “натуралните”. Той най-много е стигал до 4-5 място по гимнастика, защото според него съдиите свирили за състезателите на софийските клубове. Описвал ми техни тренировки, които са минимум 4-5 часа. Преди да започне да тренира гимнастика ми е казвал, че е правил по 20 серии лицеви опори по 20 повторения и през ден и кофички. Долната част на гърдите му е над 3 пръста и като каже на някой, че с лицеви опори ги е направил и оня му се хили идиотски. Явно идиотизма се оформя твърдо като хоби на част от трениращите. Имаше някакъв израз, че едни от характерните черти на българина са: “да не се прекара и да не е на течение.” Напълно съм съгласен. Е явно Иво не притежава такива черти. Аз съм го виждал да прави 40 набирания в залата, ама не се снима на клипове и не клечи из и-нет да чака някой да му каже “Златната формула”.
  Та за Иво съм 100% сигурен, че не е използвал химия. Който си е некъдърен, то и с химия пак ще си е същият, амо само дето ще се подуе малко повече и сигурно ще направи “типичните ръце на регулировчик” - т.е. като хамбурски салам - навсякъде равни. Помня през 1996г (гладните години) имаше няколко човека които имаха финанси и здраво зобеха, но той пак беше с по-изразена мускулатура хем че ядеше оскъдно. Ще сложа 1-2 негови снимки. Който е от Плевен и е ходил в залата в Механотехникума знае кой е Иво и за какво говоря.

Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 02.09.11 18:06.

05.09.11
18:12

Защо всички като немогат да постигнат нещо и мислят ,че по успелите спортисти от тях са назобени? Това ,че повечето тука тренират по 40 мин 3 пъти в седмицата с билдърски програми и не си дават зор не означава ,че всички са така. Не съдете за вашите постижения по това дали някой се зоба или не. Спортиста (какъвто и да е той) се различава от билдъра по едно нещо и това е сърце! А сърцето е най-силния допинг.

05.09.11
18:41

казано от White Bomber на 05.09.11, 18:12:

Защо всички като немогат да постигнат нещо и мислят ,че по успелите спортисти от тях са назобени? Това ,че повечето тука тренират по 40 мин 3 пъти в седмицата с билдърски програми и не си дават зор не означава ,че всички са така. Не съдете за вашите постижения по това дали някой се зоба или не. Спортиста (какъвто и да е той) се различава от билдъра по едно нещо и това е сърце! А сърцето е най-силния допинг.

Защото това е реалноста на профи сцената ако искаш да си конкурентноспособен зобиш иначе дишаш прахта на другите. На последния тур дьо франс(мисля че там беше) 2ма от колоездачите си заминаха от инфаркт а това не се получава от изотонични напитки.

Мнението беше редактирано от Stan на 05.09.11 19:46.

08.09.11
00:26

http://www.vbox7.com/play:254f518e ето малка тренировка на най-великия БГ спортист (или поне за мене)

08.09.11
00:31

Аз познавам и потвърждавам всичко за Иво гимнастика...уникална физика и страхотен пич...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1