Протеин, ISO whey

31.08.11
23:21

Здравейте, взех си протеин на Iso Whey Strength Nutrition. В него има лъжичка, за която не съм сигурен колко грамаж побира, ще съм доволен ако ми кажете.

Също така пише, че трябва да пия по 2 пъти на ден (58грама), но не се споменава кога.Мисля да ги пия Преди тренировка и непосредствено след тренировка.Така добре ли е ? Моята програма е 3 дневна и мисля в почивните дни да пия по 1 доза.За 70 килограма телосложение става на въпрос.

TN

31.08.11
23:32

1.Мерителната лъжичка вътре трябва да е колкото едната ти доза (1scoop)
2.Ако от пудрата качиш маса, пусни някоя  снимка,че ще съм удивен..

Мнението беше редактирано от The Next на 31.08.11 23:32.

01.09.11
01:12

А какво означава това 5scoops (58gr).Че 5 лъжици са 58 грама или какво ? Това ми е първият протеин.

TN

01.09.11
01:40

5 дози не може да са 58 грама,освен ако си нямал впредвид 258 грама и това вероятно ще е gainer .. Пусни протеина да видим..

01.09.11
01:52

Точно това е

DE

01.09.11
11:01

Какъв ще е този изолат,като пише,че дозата ти трябва да е 58гр ?

01.09.11
11:08

“Най-известната такава организация е FDA (Food Drug Administration). Според FDA нужното за хората количество протеин е от 0,8 до 1 грама на килограм телесна маса.

Източник: Протеин http://www.bb-team.org/articles/1315_protein#ixzz1Wy7cbUGj “

Това значи ли че ако съм 70 кила трябва да пия по 2x30 грама на ден и другите 10 ще си ги набавям от храна.А на опаковката пише, че трябва да се смесват с 300ml - мляко или вода, но това става на въпрос за 58 грама, а като пия 30 грама с колко вода или мляко трябва да ги смесвам. И това ли е правилното решение или да си пия по 2x58 Грама ?

Йордан Петров,
Сигурен ли си, че на опаковката не пише какво количество продукт събира една мерителна лъжичка? Чети ВНИМАТЕЛНО етикета, имам усещането, че там пише нещо различно от това, което казваш ти. Кога се приема? Написано е на стотици места, включително в този форум, съответно не виждам какво бихме могли да добавим. Стандартно - сутрин след ставане от сън и след тренировка. Спортуващ човек има далеч по-различни нужди спрямо тези, които препоръчва FDA. Имаш МНОГО да четеш. Не ти е ясно как да се храниш и как да употребяваш протеинова пудра като хранителна добавка. Не е разумно повече от 1/3 от необходимия ти за деня протеин да идва от добавка. Останалите поне 2/3 трябва да си ги подсигуриш с храна. С кои храни? Поне разгледай форума...

И най-важното - от протеин на прах няма да увеличиш мускулната си маса. Съжалявам.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.09.11 11:20.

Тези 0.8 до 1 грама на телесно тегло протеин за са неспортуващи индивиди. Ти, като спортуващ - и то фитнес, ти трябват поне 1.8-2гр. протеин на кг. Относно протеина, според мен няма смисъл преди тренировка. Пий го само след тренировка по 1 доза или го прибавяй към хранене, бедно на протеин (но все пак се старай да си набавяш протеина главно чрез храната). Тамън така ще ти стигне за повече време :)

01.09.11
12:52

Благодаря, разбрах, че храненето е най-важната единица от спорта на един човек, добавките са 10-20% а останалото храна, добре разбирам го.На опаковката не пише нищо на английски е, а аз разбирам.Пише “Add 5 scoops(58 g) of ISO Whey Powder to 300ml skimmed milk or water.Drink 2-3 ISO Whey shakes a day.This nutrition supplement doesnt replace the balanced and diversified nutrition.

Daily Dose:3x5(174 g)
Serving Size:5 scoops(58 g)

Предположих,че трябва да пия след тренировка, защото тогава мускула се възстановява и тогава е критичното време за него.Стремя се да се храна с яйца, сирене, мляко-кисело, пресно, кашкавал, месо, ядки, плодове и само полезни храни.Нямам доходите да си правя диета.

Мнението беше редактирано от Acework на 01.09.11 12:52.

След като 5 мерителни лъжички са 58 грама, колко грама е една мерителна лъжичка?
Хайде де... в трети клас се решават задачи от този тип!

Въпросът е колко от тези 58 грама са протеин.
По това можеш да прецениш колко от добавката да употребяваш дневно.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.09.11 13:15.

01.09.11
14:42

На 58 грама се равнява 42.1 грама протеин.На ден ми трябва по 130-140 грама протеин, ако взимам добавката 2 пъти на ден ще си набавям 84.2, всичко друго от храна.Пия след тренировка и тогава, когато храната ми куца от страната на протеин.и така.Една мерителна лъжичка е 10-11 грама. :)

Щом имаш нужда от 130-140 грама протеин дневно, направи така, че да приемаш не повече от 40-45 грама протеин чрез добавката. Намери начин да си осигуриш останалото чрез храна, ако желаеш да постигнеш някакви резултати. Изброените от теб храни са са напълно достатъчни като набор източници на протеин, остава да нагласиш количествата им. Да казваш, че нямаш средства за храна при условие, че имаш пари за добавки е... да речем малко странно.

Всъщност... пий го както искаш. Само после си сложи ръка на сърцето и напиши тук дали съм бил прав.

01.09.11
15:20

Честно казано ? Ти си единствения, който ми пише и ми помага толкова дълго, не казвам, че другите не ама те с по 1 изречение нищо, а ти ме отвори ! Добре значи направо 50 грама на ден чрез добавката, а другото чрез храна.

Само да те попитам кой ядки съдържат най-голямо количество протеин, защото има, семки, фъстъци, печени ядки и така нататък.Не мога да разбера на кое му викате баш ядка :? :D.Аз обикновено пия 2 млека след тренировка и 3 банана+ 1 вафла.През деня яйца и месо наблягам, сутрин кисело, а след обяд между тренировката ми по стреет фитнес и фитнес прясно мляко+како :)

казано от Йордан Петров на 01.09.11, 15:20:

Само да те попитам кой ядки съдържат най-голямо количество протеин, защото има, семки, фъстъци, печени ядки и така нататък.

Виж сайта - Хранене - Състав на храни и продукти.

казано от Йордан Петров на 01.09.11, 15:20:

Аз обикновено пия 2 млека след тренировка и 3 банана+ 1 вафла.

Ето това е моментът за половината количество от протеина, който си купил.

Останалото - месо (включително риба), яйца и млечни продукти.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.09.11 15:24.

01.09.11
15:28

Ще прочета оттук оттам, обаче разбрах, протеин и храни богати на аминокиселини след тренировка, а през деня полезни и храни малко богати на мазнини, но богати на протеин.Обаче риба и месо всеки път не мога да ям след тренировка.. :(

Последен въпрос, в кое се съдържа протеин ? [Ккал]  [Белт]  [Въгл]  [Мазн]

Мнението беше редактирано от Acework на 01.09.11 15:31.

[Белт] = Белтъчини = Протеин.

01.09.11
17:18

казано от Йордан Петров на 01.09.11, 15:28:

Ще прочета оттук оттам, обаче разбрах, протеин и храни богати на аминокиселини след тренировка, а през деня полезни и храни малко богати на мазнини, но богати на протеин.Обаче риба и месо всеки път не мога да ям след тренировка.. :(

Последен въпрос, в кое се съдържа протеин ? [Ккал]  [Белт]  [Въгл]  [Мазн]

Йордане, почвай да четеш яко мойто момче, че си е еб*ло мамата. Започни от основните теми в сайта, защото нямаш никаква представа за хранителен режим. Предполагам същото е и положението за тренировъчния режим. Трябва много да се потрудиш за да имаш успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1