Зехтин при КЕТО диета?

01.09.11
12:23

Режама ми е само месо,яйца и зеле.Добавянето на зехтин към зелето ще попречи ли?

Не, няма да попречи, стига да не надхвърляш предвидения енергиен прием.

Ъм.....Кольо, ще уточниш ли какво имаш предвид под

предвидения енергиен прием.

защото аз не съм чувал да има ограничение на калориите до някакъв лимит за деня? Смисъл, той пита дали може да добави зехтин, което е мазнина, а не допълнително зеле, което ще му добави въглехидрати и може да го извади от кетозата.

Не става въпрос за излизане от кетозата, а за това, че може да надвиши калорийния си баланс, тъй като зехтинът е изключително богат на калории и поради течната му форма човек не се усеща колко приема. Ако приемаш повече калории отколкото гориш, имаш излишък на енергия, който ще бъде “складиран”, а при отслабването се цели обратното. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 01.09.11 15:08.

казано от rogertaylor на 01.09.11, 13:43:

Ъм.....Кольо, ще уточниш ли какво имаш предвид под

предвидения енергиен прием.

защото аз не съм чувал да има ограничение на калориите до някакъв лимит за деня? Смисъл, той пита дали може да добави зехтин, което е мазнина, а не допълнително зеле, което ще му добави въглехидрати и може да го извади от кетозата.

Идеята на такъв режим е намаляване на телесното тегло и телесните мазнини. Съответно - няма как да не се съблюдава енергийният прием за деня, за да се осъществи този процес. Не говорим за излизане от кетозата, както Тихомир е казал.

01.09.11
15:35

С 200-300гр зеле не знам как ще излезна от кетозата.Мерси за бързите отговори!!!

02.09.11
22:23

Зелето е много бедно на въглехидрати, така че трудно ще предизвика излизане от кетоза. Зехтинът е да не кажа задължителен компонент на кето-режима. Аз ползвам повече олио, защото ми е по-вкусно, но зехтинецът си е по-полезен, няма спор.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1