31.08.11
22:29
Вече почва да ми писва! След всяка тренировка когато правя клек или тяга откакто тренирам се получава една шибана болка в областа на кръста. Скоро осъзнах, че имам кифоза и лордоза (и снимки ще пусна, но щом и аз ги забелязвам едва ли ще е от голяма полза) Могат ли гръбначните изкривявания да са причина за появяването на болката ( не ме боли по време на тренировка ами на следваштия ден и така 2-3 дена) Тия изкривявания могат ли да се излекуват , на 16г 190см. при ортопед ли трябва да ходя или кинезитерапевт? Някой имал ли е подобни проблеми?
31.08.11
22:44
И мен ме интересува, защото написаното от теб важи на 100% и за мен. Само че аз се отказах от тягата. Мисля че и изпълнението ми не беше на достатъчно ниво, но предпочетох да не рискувам и да не се мъча да “оправям счупеното”. Иначе въпреки кифоза и лордоза с клек, не съм имал проблем.
01.09.11
08:22
Гръбначните изкривявания могат да се премахнат не на пълно, но с тренировките + всеки ден тялото трябва да е в нормалната си позиция.
Ачо възможно ли е при горе долу правилна техника заради изкривяванията да ме боли гърба и при ортопед ли се ходи по принцип?
01.09.11
14:05
Неможе при правилна техника да те боли, възможно е от неправилна ;) Най-добре отиди при личния си лекар и той ще те препрати на друг преглед. Аз имах гръбначно изкривяване, но от както тренирам и се старая да съм в правилна позиция на тялото сега всичко е по-добре, опитай и ти.
01.09.11
14:40
успех. има хора - като ги погледнеш отстрани и техниката им е прилична. болки обаче имат. други - техниката крива, болки няма.