Помощ за покачване на килограми

01.09.11
14:05

Привет на всички :) Имам няколко въпроса които ме интересуват и се  малко помощ! Искам да кача, но ми е много трудно тежа 55 кг. не съм много висок. Искам да кача около 5 до 6 килограма! Харесал съм си два продукта( протеин , Гейнер ), ако може да ми кажете дали са подходящи. Знам, че само с тях не мога да кача, но като цяло ме интересува дали са добри? Тренирам изцяло за тонус и релеф НЕ ми пука дали дигам 10,25 или 150. Също така ме интересува дали има продукт който спомага за до-оформянето на мускулите да придобия по-хубав релеф? Не разбирам много от тези неща за това се обръщам към вас. Попаднах на една статия и се чудя дали е вярно това което пише в нея защото навсякъде се пишат различни неща и нямам идея на какво да вярвам(Ядене преди тренировка - Яжте въглехидрати и протеин и пийте вода. Въглехидратите трябва да бъдат от всички видове. Ако имате трудности с покачването на мускулна маса и имате малко телесни мазнини, вземайте много въглехидрати от бързо усвояващ се тип като тестени изделия, ориз,хляб и протеинова напитка с прости въглехидрати, като декстроза и малтодекстрин. Тези,които покачват трудно маса трябва да вземат 100-150 грама въглехидрати 4 минути преди тренировка заедно с 20-40 грама протеин. Количеството въглехидрати и протеини в кръвта по време на тренировката играе огромна роля в покачването на мускулна маса. Слабите хора са с бърз метаболизъм и не могат да качат лесно маса. Всички, които тренират с тежести изпадат в ката болно състояние по време на тренировка, но при трудно покачващите то е катастрофално. Допълнителния прием на въглехидрати и протеин по време на тренировка предпазва от тази катастрофа.

Бодибилдърите, които се стремят да останат с малко телесни мазнини трябва да вземат 70-90 грама въглехидрати с 20-40 грама протеин. Насочете се към смес от бързо и бавно усвояващи се въглехидрати, като овесени ядки със стафиди. Това ще балансира надвисналата опасност от катаболен статус и свързаното с него увеличение на телесните мазнинни. Бързо усвояващите се въглехидрати постъпват бързо в организма и възстановяват бързо анаболното състояние, докато бавно постъпващите въглехидрати го поддържат в края на тренировката. При всички трениращи е добре да изпиват литър или повече вода. Това покачва обема на кръвта и предпазва от дехидратация.) Ядене след тренировка - Хранене след тренировка

Планирайте храна, която да ви зареди с протеин, въглехидрати и здравословни мазнини. Независимо дали имате бърз или бавен метаболизъм, необходимо е сериозно да се нахраните след тренировка. Нуждаете се от достатъчно въглехидрати, много протеин и съответното количество здравословна мазнина. Достатъчни са 40 - 100 грама въглехидрати, но трудно покачващите маса могат да стигнат и до 150 грама. Лесно усвояващите се протеинови източници като суроватъчен протеин, яйчни белтъци и риба са определено важни за бързото възстановяване. Най добре е да се консумира 30-40 грама от тях веднага. Един час след тренировка е добре да се включат по бавно усвояващите се протеинови източници, като пилета, месо, цели яйца или казеин на прах. Това е идеалното време за комбинация от суроватъчен протеин и казеин. Това е времето и за прием на мазнини. Мазнините консумирани след стресова ситуация каквато е и тренировката, поддържат имунитета и нивото на тестостерона. Могат да се консумират маслини, риба, зехтин, месо, цели яйца. Въглехидратите и мазнините след тренировка създават идеално анаболно състояние - въглехидратите водят до освобождаване на инсулин, който е анаболен хормон, а диетичните мазнини подобряват способността на инсулина да изгражда статус на растеж.

Ключът към тренировъчното хранене е да знаете какво и кога да ядете. Тренировката е важна, но ако не знаете как адекватно да я подкрепите, няма да вземете много от нея. Следвайте очертаната линия на поведение, за да получите максимален мускулен растеж.)

Ако нещата описани по-горе са верни преди и след тренировка трябва да приемам въглехидрати? Просто от различни видове така ли?  Аз за сега горе долу сам се оформил, но искам още малко. Нямам намерения да ставам табуретка и да съм някъв мега-хипер мускулест. Просто искам да сам малко по здрав :) Последно само да добавя ПРОТИВ химията съм.

01.09.11
14:29

Честно казано на твое място бих избегнал тази марка за добавки и бих си купил за тези пари 30 - 40 лева месо + ориз ( схеми за храна много) , но да използвам такава марка със честно казано според мен  неотговарящ профил на дозата съставки - категорично не! Ако толкова желаеш да пиеш някакви добавки (както повечето се хвърлят веднага) , по-добре събери още парички за нещо по-качествено , марки и продукти вече бол .
Наблегни на качествената храна според мен  мисля , че и ти не си със добър хранителен режим и си се хвърлил да го заместваш с добавки ;)

Мнението беше редактирано от Dominic на 01.09.11 14:29.

01.09.11
15:29

Газирано не пия, пържено не ям... Гледам да ям колкото се може по здравословно, но като цяло на какво да наблягам? Боб,ориз,картофи,месо? Щом тези неща не са хубави би ли ми препоръчал нещо качествено?

01.09.11
15:31

казано от zagobg на 01.09.11, 15:29:

Газирано не пия, пържено не ям... Гледам да ям колкото се може по здравословно, но като цяло на какво да наблягам? Боб,ориз,картофи,месо? Щом тези неща не са хубави би ли ми препоръчал нещо качествено?

Храни се главно със доста : (месо , яйца , млечни продукти , картофи , ориз , овес , риба , ядки ) , колкото до добавките както другите аз съм привърженик да се ползват само след добре изграде режим като допълнение към него , но тъй като въпроса ти е какво да си купиш , няма да го прекършвам за това кажи с какви финанси за какъв период от време разполагаш .

01.09.11
15:39

казано от Dominic на 01.09.11, 15:31:

казано от zagobg на 01.09.11, 15:29:

Храни се главно със доста : (месо , яйца , млечни продукти , картофи , ориз , овес , риба , ядки ) , колкото до добавките както другите аз съм привърженик да се ползват само след добре изграде режим като допълнение към него , но тъй като въпроса ти е какво да си купиш , няма да го прекършвам за това кажи с какви финанси за какъв период от време разполагаш .

За момента не е много, да не казвам, че е малко... 200лв. месечно за момента, тъй като съм безработен в момента. Искам също да те питам ти можеш ли да ми изградиш такъв режим? Стремя се изцяло към релефно тяло. Соята може ли да се използва като заместител временно на месото?

Мнението беше редактирано от zagobg на 01.09.11 15:42.

01.09.11
15:43

Ами тези 200 лева само за добавки ли ги оставяш или във тях ти влиза и сумата за храната? Иначе лично аз да ти изготвя такъв хранителен план , бих казал по-скоро , че не защото не съм професионалист и години си следя по-себе си кое как ми действа и пробвам за да разбера , иначе има изключително много статии във сайта за диети,хранене,трениране :)

01.09.11
16:06

Не мисли за какви буклуци да си хвърлиш парите, а за почни да ядеш! :)

01.09.11
17:54

казано от Prongel на 01.09.11, 16:06:

Не мисли за какви буклуци да си хвърлиш парите, а за почни да ядеш! :)

месо , яйца , млечни продукти , картофи , ориз , овес , риба , ядки Предимно на това ли да наблягам?

И какво точно да хапвам преди и след тренировка? както и може ли соята да се използва като временен заместител на месото?

01.09.11
20:25

30 минути преди тренировка яж бърз въглехидрат, като  например-банан.

01.09.11
22:49

казано от son of a gun на 01.09.11, 20:25:

30 минути преди тренировка яж бърз въглехидрат, като  например-банан.

Точно обратното точно преди трен тряя да яде бавен въглехидрат като 1 ябълка защото му тряя енергия за цялата тренировка не само за 1вите 2 серии

04.09.11
17:45

Много сте “компетентни” с мненията си, няма що. Като се нагърми с въглехидрати преди трен най-много да заспи на лежанката, а да не говорим че тялото му даже няма да ги усвой,заради натоварването от тренировката. Слаб си, наблягай на въглехидратите.. със 100гр въгл на ден доникъде няма да стигнеш, мин 275-300 гр. Сутрин стабилна закуска(протеин + въгл.), не я пропускаи. 2-3 часа преди трен гледаи на не ядеш мн въгл (когато прекалиш с тях ти се доспива и ставаш по-малко активен в залата), след трен  бърз въгл(банани,мед) , след това протеин и след час( по-усет) ти идва осн ядене ;]

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1