02.09.11
09:44
Здравейте! Аз съм на 14 години и тренирам от 20 дена - всеки ден. Но разбрах, че не тренирам правилно, защото досега тренирах всеки ден еднакви тренировки, тренирах за корем,гърди,бицепс,трицепс и др. Ако е нужно ще напиша подробно моята всекидневна фитнес програма.
МОЛЯ ВИ да ми помогнете да си създам правилна програма, за няколко дена и така да я повтарям. С това имам предвид всеки ден да тренирам по една мускулна група: 1-ви ден - гърди, 2-ри ден - бицепс, 3-ти ден - .... и т.н. Ако е възможно и да поясните какви по точно упражнения, по колко серии и пр.
Забележка: Разполагам само с свободни тежести - две гирички по 5-6 кг. и две щанги едната 25 кг. , а другата 50 кг.
Благодаря предварително : )
Темата беше редактирана от Angel Angel на 02.09.11 10:16.
02.09.11
10:27
В начало е добре всяка тренировка да тренираш всички мускулни групи. Намали ги обаче на 3 или 4 пъти седмично. После вече мисли за разделяне.
02.09.11
11:36
На 14 год си, рано ти е за сплит. Начинаещ си също, те тренират с кръгови програми. Тренирай както ти каза колегата. По 2 упражнения на мускулна група по 2-3 сериики, с подходяща за теб тежест да направиш около 8-10 повторения.
entwickler е прав ,че не си сгрешил с тренирането на всички мгрупи.С наличния ти инвентар може да правиш само ръце,може би и гръб ако комбинираш с някой лост за набиране.Ако искаш да направиш разделяне на мускулните групи мисля,че ще ти трябва фитнес зала (: или поне една лежанка.И аз съм за почивка 2пъти в седмицата.
пп.как правиш гърди ? освен лицеви?
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 02.09.11 12:36.
02.09.11
13:08
Гърди правя с щанга не разполагам с лежанка, но легнал дигам щангата и е същото като дигането на щанга от лежанка.
Също със гирите правя едно упражнение за гърди. Понеже съм начинаещ не знам как се нарича.
02.09.11
13:12
казано от Ачо на 02.09.11, 11:36:
Начинаещ си също, те тренират с кръгови програми. Тренирай както ти каза колегата. По 2 упражнения на мускулна група по 2-3 сериики, с подходяща за теб тежест да направиш около 8-10 повторения.
Ако може да ми направите една подробна програма и това кръгови програми не ми е съвсем ясно.
02.09.11
13:31
Цъкни ФИТНЕС, после СТАТИИ ЗА ФИТНЕС и търси кръгова програма.