01.09.11
16:20
Здравейте, занимавам се от известно време с лостове ... та преди около 5 месеца имах тежка тренировка, всъщност се състоеше само от силови набирания. Прекалих, на другата сутрин не можех да си опъна ръцете, това продължи три месеца (не съм спирал да тренирам). Отидох на ортопед, направиха ми снимка в областта на лактите и ми казаха, че ми няма нищо просто да спра да тренирам за 10 дни и ще се оправи. Спрях за 1 месец и резултата беше същият ръцете не мога да ги опъна докрай. Та сега тренирам отново, правя различни упражнения, но направя ли силови набирания веднага на другата сутрин ефекта е върху ръцете, свиват се до определена степен и не мога да ги опъна.
Нямам болки докато тренирам, но като се опитам да ги изпъна докрай ги усещам.
Някакви съвети ?
Поздрави !
01.09.11
16:28
спри да се набираш, особено силови, особено на лостове.
после медитирай върху въпроса или намери някой който вече е медитирал.
01.09.11
16:35
Най-добре спри да правиш силови.
01.09.11
16:37
За колко време ?
Не бях пипал лост 1 месец, сега пак ли ?
Също така, често ми пукат лактите.
Мнението беше редактирано от Любомир Иванов на 01.09.11 16:39.
01.09.11
16:46
А от други упражнения, освен силовото болят ли те ръцете ?
01.09.11
16:47
Не, само от силово.
И на мен ми е чудно ...
То не ме болят, а не следващата сутрин са ми леко присвити и не мога да ги опъна и като се опитам имам болки.
Мнението беше редактирано от Любомир Иванов на 01.09.11 16:48.
01.09.11
17:48
казано от Любомир Иванов на 01.09.11, 16:47:
Не, само от силово.
И на мен ми е чудно ...
То не ме болят, а не следващата сутрин са ми леко присвити и не мога да ги опъна и като се опитам имам болки.
От това, което прочетох не мисля, че имаш проблеми със сухожилията. Даже си на светлинни години от проблеми със сухожилията. Аз съм имал такива проблеми и ако всъщност ги имаш, няма да се чудиш дали те боли или сърби, а ще ревеш от болка. Претоварил си бицепсите и предмишницата според мен. Прави стречинг след тренировка
Мнението беше редактирано от summer_jam на 01.09.11 17:50.
казано от Любомир Иванов на 01.09.11, 16:47:
Не, само от силово.
И на мен ми е чудно ...
Да нямаш мускулна треска ,а? :D
Освен стречинга след тренировката ,загрей ги хубаво преди това,без тежест и набиранки просто да се стоплят с въртеливи движения.Разгледай диетата си и евентуално дали имаш недостиг на нещо ,което спомага изграждането на кости и стави,хрущяли etc.Ако не можеш да си набавиш по-нормален начин потърси хранителна добавка със съдържание на колаген,глюкозамин или някой комплекс от много нещица,най-доброто в жанра е Animal Flex.Прочети нещицата за витамин Ц и Сярата из форума,може да са ти от полза в този момент.Оздравявай бързо и това с почивката е изключително грешно по отношение на спиране на движението.Клин с клин избива,просто избягвай силовите изпълнения.
01.09.11
18:23
:D Сутринта като са почти опънати, продължава към седмица и после леко се отпускат, но до там ...
Не знам дали е от бицепсите, но като се опитам да ги изпъна усещам стягане в областта на бицепса и болките около лактите.
Като цяло тренирам много ям малко ..
На 16 години съм 178 см - 60кг
Мнението беше редактирано от Любомир Иванов на 01.09.11 18:24.
Ми прави малко упражнения за предмишниците.Не си много тежък,но изглежда още не са свикнали на такова голямо натоварване.
02.09.11
00:39
Мисля, че проблемът ти е до плацебо. Разгрявай хубаво всички области на тялото - мускули, кости, сухожилия.
Може да пробваш мехлема “Бен гей”, загрява и облекчава. Аз поне съм доста доволен от него. Ако пък мислиш, че е по-добре да изстудяваш областа - пробвай “Дийп релийф”. И двата продукта се продават в аптеките.
Поздрави!
02.09.11
13:00
Благодаря Ви за съветите :)
23.10.11
00:50
След като почнах да тренирам едната ръка ми мина, но друга НЕ, не мога да я опъна :х
20.05.12
13:48
Все още го имам проблема и незнам какво да правя :( Едната се опъва добре, но другата ...