Скъсани мускулни влакна на гръдния мускул!Моля за съвет!

PE

26.07.11
09:07

Контузията се случи края на януари месец тази година.Личният лекар на следващия ден ме увери,че не е сериозно и до месец ще съм забравил,но ето че днес 6 месеца по късно този проблем отново ме тревожи.Няма болка,когато не си движа ръката,също така мога да правя и всякакви движения без много голямо напрежение,но това което ме притеснява е че при контракция повреденият мускул се изнася към вътрешната част на гърдата,като в областа близо до рамото остава като вдлъбнатина(извинявам се за леко детските обяснения,но не съм много в час в тази област).Дори при леки натоварвания на този мускул се чуства известно напрежение в областта където е вдлъбнатината(сякаш се опъва нещо там) и наследващия ден изпитвам болка.По съвет на лекари дадох почивка на мускула до 3-4 месеца след контузията,след което започнах с леки натоварвания,но имам чувството че и 4 години да го оставя да си почива няма да има кой знае какво подобрение,така че трябва да се направи нещо.В момента ходя на физиотерапия като лечението е към края си,но няма кой знае какъв ефект.Също така ходя и на лугата в Бургас,понеже съм чувал,че помагала.Има ли упражнения с които да стимулирам повредената част от мускула да укрепне и да се възтанови.Ясно ми е,че ще си остане слаба връзка,но поне да направя всичко възможно.Благодаря предварително,ще се радвам на всякакви съвети.

Темата беше редактирана от petarrrrrrrrrrrr на 26.07.11 09:25.

познавам едно момче със скъсана гърда дето бута над 250 лежанка. Димо Бнев - можеш да му пишеш във Фейса, в gohard.org(там е caca) или където го намериш.

03.09.11
17:13

Същата история е и при мен ... даже сме ги скъсали горе долу едно и също време. Аз скъсах на 1ви февруари ... ходих при 2ма ортопеди ... и те така ... ходи с фиксираща шина обездвижен ... ще се оправиш ... на 100%.Е да ама не ... същата слабост я имах в лявата ръка ... същото усещане ... и реших да предприема нещо ... 5 месеца по-късно отидох на преглед в Пирогов ... направиха ми ЯМР и се разбра, че съм за операция, ако искам да възвърна старото усещане в гърдата. По принцип е най-добре веднага да се оперира... но и по-късно пак има ефект. Мен ме оперираха преди около 2 месеца ... в Горна баня при доцент Цеков.Мога да съм ти полезен с инфо ... ако искаш ми се обади 0876 652756 ... операцията се плаща от касата, но си купуваш един анкар, който струва около 900 и нещо лева резорбируем ... или 800 и нещо титаниев. Отделно за избор на екип се плаща 400лв ... ако искаш да си сигурен, че ще те оперира доцента.Аз съм доволен и се радвам, че направих операцията.Макар да са минали само 2 месеца от операцията ... усещането в гърдата се върна ... кажи речи като преди ... все пак е още рано и ходя на раздвижване. При мен скъсването беше близо до сухожилието при рамото на пекторалис майор. Като болка от операцията няма да усетиш нищо ... просто е гадно, че трябва да седиш обездвижен около 40 дни... тогава почва раздвижването на ръката, но си заслужават мъките. Като начало може да си пуснеш едно направление за ЯМР ... говори с личния лекар ... все пак е добре да се види къде и какво е скъсването.В Пирогов имат най-добрия ЯМР ... За моя случай може да прочетеш в гохард ... там съм пуснал тема в раздела за травми ... имам и снимки на ЯМР на моето скъсване.

03.09.11
19:38

Тогава отиди на личния и го пребии.. Къде е е скъсан гръден мускул, и скъсани мускулни влакна - докато скъсаните влакна минават в период от 2 седмици до 2 месеца макс, а за скъсан гръден мускул.. Как може да си скъсаш целия гръден мускул и лекаря да не разбере, кой му е дал образование на тоя педал с извинение? Аз ако съм на теб отивам и го изгърбвам.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1