02.09.11
14:29
На 15 съм, висока 1,54 и тежа 52 кг. Искам да сваля около 4-5 кг.. да стана около 47. Та въпросът ми е какво мога да правя, за да не ми увисне бюстът, в смисъл, нали когато отслабваме се махат мазнинките и от бюста,а това причинява по-отпуснат и не еластичен бюст. Как да избягаме увисването ?
ако увиснеш на 15, то си представи какво ще предстваляваш на 40 ;)
ако сваляш бавно, кожата ти би трябвало да се събере сама ... а ако увиснат - говори с някой пластичен хирург :)
02.09.11
20:47
Стреми се да правиш упражнения за цялото тяло, за да го развиваш хармонично, а за увисване няма опасност. Не сваляй рязко.
03.09.11
18:35
Здравейте, от скоро имам велоергометър и правя това- всеки ден сутрин, след сън правя аеробна тренировка 45 мин на гладно с умерено темпо, целта ми е да сваля 5-6 кг г/д.
Искам да попитам 2 неща :
1. Запаването на тялото по време на тренировка помага ли за горенето на мазнините? Или това е просто глупав мит. Биологично погледнато потенето се свързва с топенето на мазнините единствено като сигнал, че се извършват физически усилия, но потта регулира телесната температура. Не разбирам защо хората често смятат, че запарването на тялото с мн дрехи или найлонови пликчета ускорява ефекта. Има ли нещо вярно тогава ? :?:
2. Когато правя тренировка сутрин има ли смисъл да я правя и вечер след вечеря, при добро желание или не е редно ?
03.09.11
21:20
Здравей Лидия Генчева,
отговор 1: Запарването на тялото (обличането на много дрехи) има ефект от гледна точка на по бързо загряване на организма,Но като цяло е непрепоръчително защото:
Натоварва сърцето
Ограничава движенията на тялото
Като цяло причинява дискомфорт на организма .
Може да бъде използвано в разгрявката, като постепенно се свалят от дрехите.
отговор 2.
След като си тренирала през деня, не необходимо и редно да се тренира след вечеря .
Ако една тренировка ти е малко направи две но преди да вечеряш.
След като направиш последното си ядене за деня е хубаво да осигуриш покои на организма за да се възстанови от изминалия ден .
04.09.11
10:15
Много Ви благгодаря за бързия отговор (handshake)
04.09.11
12:13
Моля :)
21.09.11
13:48
Здравейте отново!
Бих искала да споделя и попитам: вече 33-ти ден правя сутрешната си тренировка, без прекъсване, 33 дни без почвка, постегнах се, но не съм отслабнала драстчно, но не спазвам и определена диета, мисля, че на това се дължи лекия резултат. Не ям мазно и тестено, без хляб, пици, дюнери, сандвичи, но не ям и строго определена храна.
Така ли трябва да продължават тренировките, без прекъсване сутрин на гладо само 10мл L-canrnitin и сядам на велоергометъра- 50 минути, аеробна тренировка (умерено темпо, на не висока скорост) и нормално ли е да чувствам умора в мускулите на краката през деня?
Искам да свяля, трябва ли да спазвам задължително диета или просто може да се ограничавам от мазно и тестено?
На каква храна да наблегна ?
Мнението беше редактирано от Лидия Генчева на 21.09.11 13:48.
казано от Лидия Генчева на 21.09.11, 13:48:
Не ям мазно и тестено, без хляб, пици, дюнери, сандвичи
това е похвално. Браво!
Така ли трябва да продължават тренировките, без прекъсване сутрин на гладо
Не! Твърдо не! От поста ти не разбирам дали имаш желание да правиш нещо друго освен кардиото на велоергометър. Интервалното кардио не е единственият вид тренировка.
нормално ли е да чувствам умора в мускулите на краката през деня?
абсолютно нормално. Ти не им даваш почивка. Как да се възстановят?
Искам да свяля, трябва ли да спазвам задължително диета или просто може да се ограничавам от мазно и тестено?
Научи се да правиш разликата между думите “диета” и “глад”. Има хранителни режими, които наблягат предимно на мазнини.
И под “искам да сваля” предполагам искаш да махаш мазнини - нали? Не желаеш просто кантарът да показва по-малка цифра, а в огледалото да гледаш разпуснато тяло без грам мускул. В момента си се насочила точно към това.
На каква храна да наблегна ?
Полезни мазнини. Животински (ако ядеш месо) протеини и качествени въглехидрати.
21.09.11
14:49
Аз също като теб тренирам на велоаргометъра , но редувам и упражнения за ръце ,гърди , корем и бягане в парка.
Според мен това ,че разнообразявам тренировката е добро за цялото тяло и мен .
Успех , ще следя коментарите ти !
Аз бих желал да вмъкна няколко съвета :
1. Като тренирате сутрин, нека това да не е непосредствено след ставане и нека да се обърне допълнително внимание на загрявката. Докато сте сънени сте все още сковани и това е прекрасна възможност за разтежения и други контузии. Също така ЦНС още е на слаби обороти и хубаво да я поразсъните със загрявката.
2.Освен анаеробни дейности (тичане,плуване,колоездене,използване на велоергометър,степери ...) правете и многоставни базови упражнения. Такива упражнения са: клекове,тяги,напади,отпади,лицеви опори,раменни преси,гребане със щанги/дъмбели,обратни гребания. Вероятно ви се струва странно или смешно жена да тренира с тежести като мъжете, но така развивате пълноценно тялото си и постигате по-добри ресултати. Нека тези табута не ви притесняват.
Жените имат ~10 пъти по-малко тестостерон от мъжете, а той е “виновникът” за големите мускули. Така че не се заблуждавайте, че ще заприличате на зверове, дори напротив ! От само аеробни тренировки често се достига до намаляване и на без това малкото мускулна маса при жените и кантара показва по-малко, а огледалото повече.
3. 50 минути аеробна тренировка никога не съм правил. Най-вероятно не бих дал всичко от себе си заради прекалено дългата тренировка. Опитайте да въртите по-бързо, но да кажем 30 минути. На мен най-мотивиращо ми действа да измина определена дистанция за колкото се може по-малко време.
@Лидия Генчева щом вече 1 месец си тренирала пробвай метода “спринт-крос” Малко време въртиш бързо, после въртиш по-бавно и по-дълго. Съотношението може да е по време, може и да е по дистанция, може и да е в различни пропорции. Например 100м:400м или 10сек:30сек. При този метод дългите тренировки ще ви съсипят, както и всекидневното трениране.
В сайта има много статии само се разровете и ще ви се запълни свободното време за 1 седмица напред :)
Дано да съм бил полезен и ако някой не е е съгласен да казва, не твърдя че съм най-компетентния.
28.10.15
20:16
Здравейте , аз съм Стефани , на 12 , висока съм 1,55 и тежа 66 кг.. Бих искала да попитам дали е възможно да се отслабне с 20 , най-много 25 килограма за 3-4 месеца и ако да , точно как ? Благодаря предварително ! :)