07.06.05
11:59
Замислям се вече сериозно по този въпрос. Нещата не вървят на добре. Последните месеци заложиш на сила+маса, правех урпажнения много на успоредки, лостове, кон с гривни + сериозни тежести от време на време. Ефект има, доволен съм, но тялото ми, гръден кош, по-точно се разви доста. Наблягах и на 2-те по-големи групи- гърди и гръб. Но въпреки тренировките за ръце, които също правх не нарастват. С изключение на работа, което е чат пат, по-добре.
Правя:
Гъди + бицепс
като за бицепс 3 упр. по 2 серии.
1) сгъване-дълбел- огикновено
2) Сгъване-надхват/което май се отразява доста добре/
3) Сгъване на скрипец
* леко еднообразно го раздавам... ама какво да му разнообразя толкова на ‘бицепс’ :)
Гръб + трицепс, за трицепс правя. 2 по 2 или 3 серии
1) Сгъване зад глава, дълбел /френско умишлено не правя/
2) кофички
3) кикбек/ или полукофички/
* от лег с тесен хват нямам възможност да правя
Повторенията ги правя вариативно. Някоя пирамида вкарвам 12-8-6, иначе по 6-8-10/споредзависи/
Хранене ми е ок, почивка “тоже”.
Дайте някаква идея за ръце, защото нещата не вървят на добре, като си заметна ръката пред тялото и е все едно мишка на фона на крава... :lol: :lol:
Мерси за отзивчивостта.
Би ли дал стажа и размерите на ръката и гръдния кош. Тегло и ръст.
Отделно, колко пъти седмично тренираш? Май тренираше и някакъв друг спорт. В какво се изразяват тренировките?
Варианти иначе има много. В зала ли тренираш и ако не, с какво разполагаш?
пп- И възрастта е важна :)
Опитай да си направиш сплита така че да тренираш бицепс и трицепс в една тренировка.Ти не тренираше ли нещо свързано с бойните изкуства или се бъркам.Ако е така си обяснявам защо ръцете не ти дърпат.За бицепса прави 2 упражнения
1.Сгъване на щанга 6-7серии по 6-8 повторения
2.Сгъване на дъмбели от полулег 6-7 по6-8
Нека сериите да са малко повечко,но с по-малко повторения
За трицепса може и три упр.да правиш,но с по3-4 серии.Щом по една или друга причина не правиш френско,опитай да направиш разгъване над глава на скрипец с въже.Рзултата е почти като при френското,но не товари лактите изобщо.Имах проблеми с бицепсите и откакто намалих упр. с повечето серии имам доста добър ефект.Това е идея,не знам дали при тебе ще заработи.Успех
Ами малко варирам в другия си спорт аз. Сега пак съм се прехвърлил на бойните спортове. Но най-общо яко аеробика-техники разни и лицви, коремни.
Но, ако е много вероятно да го спра скоро време тотално Би-ти и други аеробики.
Много добра форма и сила съм, за ниското си тегло. % мазнини, супер нисък. Тренирам различни неща, някои силови, други не чак толкова от ...3 години.
18 г, 65 кг, 1,74 /мисля.../
Не съм се мерил, теглил от доста време вече. Откакто си инсталирах огледало, но приблизително това са мерките... :P
Гърди 100, гръб не знам, раменете са доста широчки. Бицепса идва към 34/дори май леко е спаднал отпреди/. Но необичайното е, че като съм напълно отпуснат и незагрят визуално изглежда значително по-малък, големичка амплитуда има в това отношение.
Зала посещавам рядко и различно. Но постоянно разполагам с:
-успеоредка
-лост
-дъмбели- 1дъмбел 15кг/сменяеми дискове/, 4гири по 20кг всеки/понякога ги хващам 2 по 2, несменяеми, почти винаги скрипец, но с ниски тежести/стана един инцидент и леко се разбрица/
————————————————————
Миле, мисля да подходя по твоя съвет. Аз и без това напоследък май не товаря никак достатъчно откъм серии и ще обработя по-нова методика.
Както и ще преместя ръце в отделна тренировка. Много не съм навит на това, тъй като много ще товаря лактите, но надали ще има проблеми.
И полулега ще опитам. Ще видя как с надхвата ще комбинирам...
Виж сега, и сам можеш да си измислиш програма. Аз ще опитам да начертая плана:
1. Ръцете нека минат в една тренировка наистина
2. Опитай да не товариш мускулите на ръцете през другите дни. Лицевите са абсурд.
3. 2 или 3 пъти седмично ръце
4. Заложи на тежки упражнения (кофички, набиране с подхват, с тежест ако можеш). За бицепс добро е сгъването с щанга от седеж, за трицепс повдигането с тесен хват.
5. Можеш да редуваш тренировки с максимални утежнения (2х5-6) с такива с нормални, но нещо от сорта на 6х6, 10х6,10х10 с по-малки почивки.
Ключът е във възстановяването, в дните, в които не тренираш ръце, те трябва да почиват.
Ако ти се отделят 3 месеца (в смисъл повече време) ти предлагам да ги тренираш само с максимални тежести по 1-2 серии.
Хайде сглоби нещо да го видим :mrgreen:
Аз не знам защо си мислиш, че ръцете ти изостават? При тегло 65 кг колко големи ръце искаш да имаш? 34 см са нормален размер. Аз като бях 67 кг имах 33 ръка ;) За да качваш на ръце трябва да качиш и общата мускулна маса на тялото. Примерно за 2 см на ръцете отгоре ще трябва да качиш примерно 5 кг общо тегло. Не при всеки е подобна зависимостта, но е нещо такова.
Затова специализираната програма за ръце трябва да се съчетае с програма за маса на цялото тяло.
Според мен ти е рано още да наблягаш на ръцете, качи още мускулна маса, и ръцете ти ще наваксат от само себе си.
Ако искаш все пак да наблегнеш на тях, пробвай в отделна тренировка, кауто ти казаха по - горе. Раздели си тренировката на цялото тяло в две тренировки, в понеделник и петък (примерно рамене и гръб в понеделник и гърди и крака в петък), като тренираш за маса. Препоръчвам ти да съкратиш общото натоварване (като серии и упражнения), за да може да се възстановяваш по - лесно и да имаш повече енергия за ръцете.
В сряда сложи само ръце, с базови упражнения, и пробвай нещо от типа 2 упражнения по 4 - 5 серии с големи тежести. Едното по - тежко (основно), а другото по - изолирано. Упражненията да са от типа вдигане с тесен хват, кофички, френско, сгъване с щанга и дъмбели и т.н. Тренирай поне 2 - 3 месеца по една програма, за да забележиш ефект.
Мда, поизясниха ми се нещата.
Относно “размера”, до някъде е нормална големината на ръцете ми, но на 100 гръдна и по-широки рамена, виждал съм хора с далеч по неатлетична визия с по-нацепени ръце. Та ми се иска да наблегна, не че ми е фикс и дея, но все пак... :)
Иначе на тренировки, мисля да ги подредя така, грубо за начало:
1 ден - Гръб
2 ден почивка
3 ден Гърди
4 ден почивка
5 ден бицепс-трицепс
6- поч. +
7-поч.+ рамо-трапец/супер леко трениране, защото раменете вървят и без зверски тренировки, а трапеца гледам само да си го поддържам, без да го цепя много много/
*Корема си го знам аз, отделно.. :)
Крака тренирам леко през почивните дни, не съм ги изоставил хич, но като цяло тях не ги правя да стават като на Бат Арни, въпрос на личен избор.
Упражнения и повторения, ще последвам съветите ви и ще развия методиката, като се надявам до няколко месеца да прецизирам кое се отразява баш добре.
Мерси
Поздрави
Петко, супер прав си, но мен ме заинтригува това, че ръката му в спокойно състояние изглежда малка, а в стегнато по-добре. Това говори за недобро качество на въпросните мускули (според моите си разбирания). Затова си мисля, че ако удари ръцете с големи тежести ще има много добър резултат (той досега не е тренирал ръцете със сериозни тежести, сигурен съм).
08.06.05
11:54
бицепс и трицепс в един ден даааа... което изостава преди другото и най-добре 2 дни почивка след тренировката за ръце, само кардио примерно ама леко
[quote author=“Martin”]Петко, супер прав си, но мен ме заинтригува това, че ръката му в спокойно състояние изглежда малка, а в стегнато по-добре. Това говори за недобро качество на въпросните мускули (според моите си разбирания). Затова си мисля, че ако удари ръцете с големи тежести ще има много добър резултат (той досега не е тренирал ръцете със сериозни тежести, сигурен съм).
Ами прав си, не съм тренирал със високи тежести, системно и по приграма. Въпреки, че така като гледам около мен с колко вдигат и се мъчат зверски, моите са си бая големи за теглото ми, но не ми се отрязяват точно.
Иначе определено ефекта, че ръката ми изглежда малка в спокойно състояние, ми е главни проблем сякаш. Разликата наистина е фрапираща. А да не говорим, когато тренирам друго нещо, крака най-вече като работя. Така ми се “изтегля” кръвта от ръката и гърди, примерно, че все едно
Също нещото което ще захвана е по-голяма взривност при вдиганията. Мисля, че това трябва да подейства “анаболно” :)
Ами аз си мисля че ти изостава външната глава за да ти седи като отпусната “по-тънка”Това може да се оправи ако правиш сгъванията с дъмбели с леко прониран хват.Скот с дъмбели със същия хват.Може да правиш и повече чукови сгъвания за брахиалиса,защото при недостатъчно развит такъв също създава подобен проблем.Това се сетих в момента.А междудругото може да пробваш да ли ти изостава външната глава като си сложиш лакътя на маса примерно и сгънеш ръката към главата без да стягаш и бицепса се наклони към главата ти,може това да е проблема
[quote author=”Миле”]Ами аз си мисля че ти изостава външната глава за да ти седи като отпусната “по-тънка”Това може да се оправи ако правиш сгъванията с дъмбели с леко прониран хват.Скот с дъмбели със същия хват.Може да правиш и повече чукови сгъвания за брахиалиса,защото при недостатъчно развит такъв също създава подобен проблем.Това се сетих в момента.А междудругото може да пробваш да ли ти изостава външната глава като си сложиш лакътя на маса примерно и сгънеш ръката към главата без да стягаш и бицепса се наклони към главата ти,може това да е проблема
Ами не не се накланя на никъде. :) И това, че ми с по-тънка си е баш защото нямам достатъчно маса, ама карай... :)
То това в други теми май се разискваше... Но разликата в размера на бицепса, когато тренирам краката си и когато тренирам гръб примерно/защото тогава много се напомпва също/ е супер голяма. Може някой път да меря, но при всички случаи е доста странно.
Плана е кратък и ясен: аз си тренирам пък живот и здраве с времето да се получават нещата. :D
Мерси за вниманието.