Кой е по-добрият вариaнт за начало?

04.09.11
02:50

Здравейте,
Имам следният въпрос : на 17 съм висок съм 182, тежа 94 +/-1.Искам да преобразувам натрупаните мазнини в мускулна маса без никакви добавки .Какво бихте ми препоръчали първо да сваля килограми( с бягане и и тренировки които включват повече повторения  с по малки килограми в серия )и след това да изграждам маса или да опитам да ‘’направя’’ мускули ,като правя 6-10 повторения с килограми които ми понасят или старата максима ‘‘5*5’‘... И ако има по удачен вариант. Какъв е той??
Благодаря, предварително за отговорите. :)

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 04.09.11 07:37.

1.Мазнините мускули не стават.
2.Избери си дали първо ще изчистиш или ще качваш.
3.Трябва ти подходяш хранителен режим.
4.Тренировките зависят според целта.

04.09.11
10:33

Първо мазнините не се преобразуват в мускули.... няма такава функция в човешкия организъм. Та няма значение как точно ще тренираш, било то за маса или за релеф ( отслабване) всичко  е в хранителния режим, ако ядеш по-малко калории отколкото  изразходваш- ще сваляш.  И да бягането е един чудесен начин да наклониш везните към отрицателен калориен баланс.

04.09.11
10:45

Мерси за мненията :) Мисля да се консултирам с някои инструктор или да намеря от интернет, а може би и сам до колкото мога да си изготвя  един добър хранителен режим и да съчетая бягането със силовите тренировки.

04.09.11
10:51

Имах предвид тренировките за маса но написах силови....

Тука има достатъчно инфо за хранителни режими. http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi :)

TN

04.09.11
11:10

Разгледай и някой от дневците да видиш примерни менюта ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1